Vapaa-aika Espanjassa

Koulu vie suurimman osan vaihtarin ajasta

Hola! Tällä kertaa kerron miten vietän täällä vapaa-ajan.

Kouluun menee oikeesti aika paljon aikaa, koska yritän tosi paljon tehdä läksyjä ja opiskella. Kerran viikossa käyn espanjan tunnilla, ja muuten opiskelen sitä itse kotona. Muutenkin täällä kaikki opiskelee tosi paljon, tai ainakin väittää niin, koska koetulokset ei sitä näytä.

Koulun jälkeen nukun yleensä siestan ja sen jälkeen alan tehdä läksyjä.

Vapaa-aika paikallisten kaverien kanssa

Viikonloppuisin yleensä vietetään aikaa kavereiden kanssa. Saatetaan mennä keskustaan tai ehkä useammin johonkin kauppakeskukseen. Aika paljon vietetään vaan aikaa jonkun kotona ja ollaan vaan. Oon myös huomannut, että täällä tykätään olla paljon isommissa porukoissa. Voi olla, että ei välttämättä tavata ollenkaan, jos ei ole tarpeeksi ihmisiä jotka voi nähdä.


Mun kaverit ainakin tykkää paljon ottaa kuvia ihan kameralla, joten muutaman kerran ollaan menty ihan varta vasten ottamaan kuvia Instagramiin. Oon huomannut että täällä panostetaan someen tosi paljon. Instagram on se suosituin täällä ihan ylivoimaisesti. Toinen suosittu on Twitter. Snapchatia ei käytetä oikeestaan ollenkaan, ja Facebookia ei käytä kukaan, vain vanhemmat ihmiset.

Vapaa aika muiden vaihto-oppilaiden kanssa

Oon myös nähnyt muita vaihtareita jonkun verran, ja niistä on tullut myös tosi hyviä kavereita mulle. Viime keskiviikkona oltiin yhden vaihtarin kanssa leffassa, ja kun menin sinne (juoksin, koska oon aina myöhässä) näin, että Callaolla olevassa ns. pääelokuvateatterissa on jonkun elokuvan ensi-ilta. Punainen matto levitetty ja aidat valmiina. Elokuvan jälkeen mentiin siihen odottamaan jos nähtäisiin Belen Rueda (Serranon Perheen Lucia), joka oli päänäyttelijä siinä leffassa. Mä oon ihan hullu Serranon Perhe-fani, joten itkin ja kiljuin kun se vihdoin tuli siihen punaiselle matolle. Sain myös kuvan Fran Perean kanssa (Marcos Serranon Perheestä). Ihana sattuma, en nimittäin tiennyt koko ensi-illasta!! Oli siellä myös hirveä määrä muita espanjalaisia näyttelijöitä ja julkkiksia, mutta ei me niitä tiedetty.

Muuta

Yksi mun lempiasioista täällä on sellanen alue kuin Malasaña, joka on ihan keskustassa, mutta paljon hiljaisempi kuin Gran Via, eli pääshoppailukatu täällä. Malasaña on täynnä kaikkia ihania second hand- kauppoja ja ihania katuja. Siellä oon käynyt tosi usein. Viikonloppuisin käydään yleensä syömässä ja ihan vaan kiertelemässä.

Täällä kaikki on aina myöhässä, ja se on alkanut tarttua muhunkin, koska mäkään en oo nykyään ikinä ajoissa. Ihan kamalaa, koska saatan tulla yli puoli tuntia myöhässä, hups. Syytän siitä busseja...

Vaihtari Espanjassa shoppailemassa