Espanjaan vaihtoon!

Pari päivää lähtöön!

Ylihuomenna on lähtö, eikä sitä vieläkään ihan kunnolla tajua. Eilen vietin läksiäisiä ystävieni kanssa ja tänään vielä sukulaisten. Pakkaaminen on kovaa vauhtia käynnissä ja tuliaiset ostettu. Kaikki kyselevät ”No, jännittääkö paljon?”.

Moikka! Mun nimi on Anna ja olen lähdössä vaihto-oppilaaksi Espanjaan, Sevillaan. Olen tulevasta vuodesta todella innoissani ja nurkan takana odottava lähtöpäivä saa vatsan kipristelemään sekä odotuksesta että jännityksestä.

Ensimmäiset päiväni Espanjassa tulen viettämään Barcelonassa Exploriuksen Soft Landing Campilla. Soft Landing Campin ohjelma ja info tulivat jo pari kuukautta sitten ja olen vaihtovuoden aloittavasta viiden päivän leiristä todella innoissani! Leirillä pääsen tutustumaan eri puolilta maailmaa Espanjaan tuleviin vaihtareihin ja kiertelemään kauniissa Barcelonassa. Voisiko parempaa vaihtovuoden aloitusta olla?

Miksi valitsin Espanjan vaihtokohteekseni?

Tiesin heti, että kohdemaan tulee olla espanjankielinen. Puntaroin hieman Etelä-Amerikan espanjankielisten alueiden ja Espanjan välillä, mutta tulin siihen tulokseen, että haluan jäädä Euroopan sisälle. Näin ollen vaihtovuoden jälkeen on todella helppo lähteä käymään kohdemaassa uudelleenkin ja ehkäpä tulevat ystäväni voivat tulla käymään Suomessa. Minua myös kiehtoo ajatus elää espanjalaista elämää, sillä rakastan espanjalaista kulttuuria ja meininkiä!

Millainen on tuleva perheeni?

Sain perhetietoni toukokuun lopulla ja siinä vaiheessa vaihtoonlähtö alkoikin tuntua todelliselta. Isäntäperheeseeni kuuluu äiti, minua vuotta nuorempi sisko ja suloinen koira. Saan itselleni siskon myös ikäisestäni italialaisesta vaihtarista, joka on Espanjassa lukukauden ajan. Perheeni vaikuttaa todella ihanalta ja odotan heidän tapaamistaan innolla. 

Miten olen valmistautunut vaihtovuoteen ja mitä on vielä tekemättä?

Lähtöön on tosiaan enää pari päivää aikaa ja viime hetken valmistelut ovat meneillään. Lähtöpaketin täyttäminen oli varmasti se suurin homma ja tuleville vaihtareille vinkkinä, aloittakaa sen täyttäminen ajoissa! Olen myös tilannut itselleni eurooppalaisen sairaanhoitokortin sekä kansainvälisen opiskelijakortin, josta ainakin Espanjassa on paljon hyötyä. Edessä onkin sitten enää vain tavaroiden änkeminen matkalaukkuihin…

Nyt kesän aikana olen nauttinut kotimaastani ja tehnyt paljon Suomi-juttuja; syönyt suomalaista ruokaa, saunonut lähes joka ilta, mökkeillyt ja nauttinut perheen sekä ystävien seurasta. Parhaat ystäväni järjestivät minulle läksiäiset ja pääsin nauttimaan rakkaiden ystävieni seurasta järvimaiseman äärellä. Tänään vietän vielä läksiäisiäni suvun sekä ystäväperheiden kanssa!

Mitä odotan tulevalta vuodelta?

Aion ottaa vaihtovuodestani kaiken irti, pitää silmät avoimina ja asenteen hyvänä. Odotan innolla uusiin ihmisiin tutustumista; tulevaan perheeseeni, muihin vaihto-oppilaisiin ja tietenkin koulukavereihin ja muihin paikallisiin. Suurin tavoitteeni vaihtovuodelle on oppia puhumaan espanjaa sujuvasti. Isäntäperheeni ei puhu melkeinpä ollenkaan englantia, mikä on todella hyvä, koska sitten on pakko pärjätä espanjalla. Aion esimerkiksi lukea sanomalehtiä ja katsoa espanjalaisia uutisia, jotta varmasti opin arkikielen lisäksi myös kirjakielen. Yritän olla tekemättä liikaa odotuksia ja ennakkoluuloja ja sen sijaan nauttia joka hetkestä ja lähteä matkaan avoimin mielin!