Den första delen av året

Tivoli and other sights in Copenhagen

Vauhdin hurmaa tivolissa, meren kuhinaa ja kuninkaallista Kööpenhaminaa

 

Jännitystä, uteliaisuutta ja innostusta -Näillä kolmella sanalla kuvailisin tunnelmaa lentokentällä matkalla Soft landing campille Kööpenhaminaan. Lentoni lähti 15.8. keskiviikkona puolen päivän aikaan, ja olin öitä kummieni luona Vantaalla, joten aikaista herätystä ei onneksi tarvinnut. Minun lisäkseni Kööpenhaminaan leirille matkusti toinen suomalainen. Lento ja aika lentokentällä meni nopeasti ja mukavasti, ja sain myös loistavaa juttuseuraa kentällä, sillä tapasin amerikkalaisia pariskuntia, jotka olivat Euroopan kiertomatkalla. He olivat todella sosiaalisia ja ystävällisiä, ja meillä juttua virtasi laidasta laitaan, mikä oli loistavaa englanninkielen harjoitusta ja uusien ihmisien tapaamista parhaimmillaan.

 

Soft Landing Camp Kööpenhaminassa

Copenhagen sights

Kaunis ja tarinoita kumpuava Kööpenhamina sekä Pieni Merenneito

 

Leirin ensimmäisenä päivänämatkustimme hostelliimme, nautimme päivällistä ja tutustuimme toisiimme. Samassa huoneessa kanssani oli viisi tyttöä, jotka tulivat Italiasta, Uudesta-Seelannista, USA:sta, Slovakiasta ja Saksasta. Kaikki heistä olivat todella mukavia ja samoin muutvaihto-oppilaat, ja meitä olikin yhteensä lähemmäs seitsemänkymmentä. Toisena päivänä aamupalan jälkeen meillä oli koko ryhmän voimin perehdytystä skandinaavisista maista, ja teimme mm. hauskoja ryhmätehtäviä. Kävelimme myös ympäri kaupunkia ja seilasimme veneellä Kööpenhaminan nähtävyyksiä ja maisemia ihastellen. 

  

Perjantaina, eli kolmantena päivänä meillä oli jälleen pari tuntia perehdytystä, jossa esitimme mm. tekemämme näytelmät, jonka jälkeen olimme tivolissa monta tuntia. Illalla nautimme normaaliin tapaan toistemme seurasta pelien, ruoan, tanssin, jutustelun merkeissä ja fiilistelimme meidän tulevia seikkailujamme upeissa Pohjoismaissa. Lauantaina oli matkapäivä, ja lensin hollantilaisen hostveljeni ja japanilaisen tytön kanssa Tukholmaan, josta jatkoimme junalla hostveljeni kanssa Gävleen, jossa vastassa oli aluekoordinaattorimme ja hostäitimme. Juttelimme käytännön asioita ja tutustuimme toisiimme hampurilaisten merkeissä Gävlessä, minkä jälkeen ajoimme Storviikkiin, jossa tervetuliaisperheeni asuu.

 

Ruotsalainen koulu

 

Olen asunut ja käynyt koulua nyt reilun kuukauden Ruotsissa, ja olen todella tyytyväinen päätöksestäni lähteä tänne, sillä viihdyn täällä hyvin. Lukioni Gävlessä on nimeltään Vasaskolan, joka on itseasiassa Pohjoismaiden vanhin koulu ja todella iso sellainen, jossa on myös laaja kurssi- ja ohjelmavalikoima. Ruotsin lukiossa opiskellaan erilaisissa ohjelmissa, ja itse käyn kansainvälistä yhteiskuntatiedelinjaa, eli opiskelen matikkaa, historiaa, yhteiskuntaoppia, liikuntaa, uskontoa, ruotsia, englantia, maantietoa ja valitsin valinnaisiksi saksaa, jota olen lukenut kolme vuotta Suomessa, ja ilmaisutaitoa/teatteria, jota harrastin pienenä. Minulla on todella paljon aineita ja tekemistä riittää, mutta nautin opiskelusta,ja se on yksi intohimoistani, joten koulussa oleminen on mahtavaa.

 

Hur är det? Ajatuksia ensimmäisestä kuukaudesta

Images from Gävle and surroundings

Musiikin ihastelua, tuulahdus maailmalta Gävlen torilla, maagisen ja rauhoittavan luonnon läsnäoloa

 

Perheeni asuu Storvikin taajamassa, joka on 40km koulustani, ja matkustan koulumatkat junalla tai bussilla. Hostäitini ja -veljeni ovat todella mukavia ja tulemme hyvin juttuun, ja olemme käyneet yhdessä minigolfaamassa ja Falunissa. Koulussa opiskelen ja kommunikoin pelkästään ruotsiksi, ja kotona taas puhun sekä ruotsia että englantia, sillä hostveljeni ei osaa vielä ruotsia kovinkaan paljon. Meidän tapauksessa emme asu perheessämme koko vuotta, vaan 1-3 kuukauteen riippuen oikean isäntäperheen löytymisestä. Tietenkin olisi mukavaa olla samassa perheessä koko vaihtovuosi, mutta on myös hienoa päästä tutustumaan monenlaisiin perheisiin ja ihmisiin, mikä onkin yksi vaihtovuoden kulmapaloista.

 

Images from Gävle and Stockholm

Gävlen ihastelua korkeuksista päivällä ja yöllä sekä Tukholman yliopistoon tutustumista

 

Vaikka olen viettänyt vasta kuukauden Ruotsissa, olen päässyt kokemaan monenlaisia asioita. Olen saunonut, uinut joessa, käynyt elokuvissa ja konsertissa, syönyt erilaisissa ravintoloissa, vieraillut eläinpuistoissa, soutanut kirkkovenettä ja kanoottia, ihastellut päivän Tukholmaa, ollut Falunin kaivoksessa ja tutustunut Gävleen uusien kavereideni kanssa ja Gävle-päivän merkeissä. Olen todella innoissani ja kiitollinen kaikista uusista hienoista kokemuksista, ja ylipäätään siitä, että saan mahdollisuuden kokea mielenkiintoisia tarinoita täynnä olevan Ruotsin vaihto-oppilaana.

 

Mukavaa ja aurinkoista syksyä täältä naapurista!

 

Vi hörs och kramar, 

Melina

 

Tilaa ilmainen esite lukiovaihdoista