Veeran blogi #8 - kotikaupunkini Brighton!Hyvää kevättä kaikille!

Helmikuu on alkanut Brightonissa yllättäen sateisena, mutta kokoajan enemmän aurinko pilkahtelee. En malta odottaa, että kevät alkaa kunnolla täällä.

Basic information
Brighton sijaitsee Iso-Britannian etelärannikolla juuri Lontoon alapuolella. Brightonista Lontooseen matkustaa junalla vain tunnin, joten Lontoossa on tullut käytyä jo useamman kerran. Brighton on väkiluvultaan Tamperetta suurempi, muttei kuitenkaan niin suuri kuin Helsinki. Itse asun Suomessa pienessä kaupungissa, joten moni asia on aika erilaista.
Ensinnäkin en ole tottunut julkiseen liikenteeseen. Sitä nimittäin ei ole. Täällä busseja kulkee usein, joten bussikortti kannattaa hankkia. Plussana tietysti pääset kulkemaan punaisilla kaksikerroksisilla busseilla. Brightonin keskustassa on ostoskeskus ja monia kauppoja. Brightonin Lanessit ovat tunnettuja shoppailu katuja, joissa on idyllistä brittiläistä tunnelmaa. Kuitenkaan aivan kaikkia tunnetuimpia kauppoja ei Brightonista voi löytää, mutta onneksi Lontoo on lähellä.

Sea-, country- and cityside
Brightonin asukkaat ovat tietysti ylpeitä koti kaupungistaan. Brighton on monipuolinen kaupunki, koska täältä löytyy rannikkoa, kaupunki- ja maaseutua.
Tuntuu vähän hölmöltä sanoa näin, mutta välillä tuntuu kuin olisi Espanjassa. Täällä on vain vähän kylmempää. Jotkut talot näyttävät tosi espanjalaisilta, kasvillisuus on enemmän vihreämpää ja ilma tuntuu kosteammalta. Mutta sitähän ollaan etelämmässä kuin Suomi.Brighton on varmasti eniten tunnetuin rannikko kaupunkina. Brightonin ranta onkin kaunis ja hyvä tapaamispaikka kavereiden ja tuttujen kanssa, kun lämpötila vain sallii. Brightonin ranta ei ole sitten se yleisesti uskottu hiekkaranta vaan ranta on kivikkoinen. Rannalla järjestetään erilaisia tapahtumia ja sieltä löytyy ravintoloita ja aktiviteetteja. Rannalle on myös valmistumassa näkötorni kesällä. Toivottavasti se valmistuu ennen kuin pitää lähteä takaisin Suomeen, koska haluan päästä testaamaan sitä ja näkemään koko Brightonin korkeuksista. 

Brightonin keskustasta pääse bussilla Eastbourneen vajaassa tunnissa. Eastbournessa voi käydä nauttimassa luonnosta, sillä sieltä löytyy Seven Sisters Country Park.

Attractions
Brightonin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat tietenkin entinen kuninkaallinen kesä palatsi Royal Pavilion ja Brighton Pier, mistä löytyy pelihalli, ravintoloita ja huvipuisto. Brighton tunnetaan myös Englannin gay kaupunkina. Brighton on Lontoolaisten kesänvietto paikka ja monet tulevatkin Lontoosta vain viikonlopuksi lomailemaan ja juhlimaan Brightoniin.
Englantilaiset ovat jalkapallokansaa, joten Brightonista löytyy myös jalkapallojoukkue Brighton&Hove Albions. Olen käynyt host siskoni kanssa jo yhdessä pelissä ja se tunnelma oli ihan mahtava! Oli vaan pakko nousta ylös ja ryhtyä mukaan kannustushuutoihin. Onneksi host veljemme antoi meille molemmille paljon joukkueen fani tavaroita, saatiin pukea ne päällemme. Ei tuntunut siltä kuin ei olisi edes tiennyt koko joukkueen olomassa olosta ennen tänne tuloa. Tarkoitus olisi tietysti mennä uudestaan kannustamaan.

Terkuin Veera