Veeran blogi #10 - Around the UK

Vaihto-oppilas Englannissa

London

Buckingham Palace, London Eye, Big Ben, Tower Bridge, Trafalgar Square, Piccadilly Circus ja Oxford Street on ollut tuttuja kohteita tän vuoden aikana. Olen käynyt Lontoossa tän vuoden aikana useita keroja, mutta onneksi sieltä löytyy aina jotain uutta nähtävää tai koettavaa vieläpä kaiken ikäisille. Esimerkiksi hostien kanssa ollaan käyty London Zoo:ssa ja Hyde Park:ssa Winter Wonderland:ssa. Lontoossa on tosi helppo liikkua ympäriinsä bussien ja undergroundin avulla. Lontoossa on joka puolella karttoja, google maps on helppo tapa suunnistaa ja aina voi kysyä suuntaa. Yksi niistä monista asioista, mitä oon oppinu vaihdossa ollessani on, että aina voi ja ehdottomasti kannattaa kysyä apua. Suomalaisille kysyminen on oikeasti tosi haastava, joten oon tosi iloinen, että uskallan kysyä apua mistä asiasta vaan nykyään.

Portsmouth
Otettiin mun host siskon Ingunnin kanssa juna Portsmouthiin talvilomalla. Meillä ei ollu mitään erikoisia suunnitelmia. Haluttiin vaan käydä näkemässä jotain erilaista. Me käytiin ihastelemassa merinäköaloja Spinnaker Towerissa, joka on 170 metriä korkea torni Portsmouthissa. Löydettiin myös ihan super iso outlet ostoskeskus, jossa myytiin kaikkia merkkituotteita outlet hinnoin. JEE! Muuten vaan haahuiltiin ympäri Portsmouthia ja katseltiin maisemia.

Manchester
Pääsiäislomalla päädyin käymään Manchesterissa yhden toisen suomalaisen vaihtarin Suvin luona. Suvi esitteli mulle Manchesteria. Kierreltiin keskustassa, piipahdettiin Manchesterin museossakin ja käytiin tietysti ostoksilla. Säikähdin Manchesterin aksenttiakin, mutta ihan hyvin kuitenkin ymmärsin. Oli tietysti tosi erikoista puhuu suomea kasvotusten vaikka skypen välityksellä sitä onkin tullut puhuttua. Tuntui, että joka toinen sana oli englantia suomen sijasta. Ainakin huomaa kuinka se englannin kieli on kehittynyt ja kuinka rutiiniksi se on jo tullut. Löydettiin myös pandan lakuja, ja tottakai niitä oli pakko ostaa!

Ehdottomasti vaihtovuotena kannattaa yrittää matkustella niin paljon kuin mahdollista ympäri maata. Mun host perhe ei matkustele oikeastaan, mutta onneksi oon päässy vieraileen eri paikoissa. Kannattaa pitää yhteyksiä esimerkiksi muihin vaihtareihin niin voi päästä käymään uudella paikkakunnalla. Briteissä matkustaminen on kuitenkin helppoa, joten kannattaa lähteä matkaan. Koulut, kohdemaan järjestö tai matkatoimistot voi joskus järjestää erilaisia matkoja, joten kannattaa tarttua tilaisuuteen. En tiedä jos mulle tulis vielä joku tilaisuus lähteä johonkin. Varmasti hyppään vielä junaan päiväreissulle johonkin vaikkapa Eastbourneen tai Southamptoniin!

Veera
xx