Veeran blogi #6 - vapaa-aikaa BriteissäHyvää joulukuuta kaikille!
Nyt pääsette kurkkaan kuinka mun vapaa-aika täällä briteissä kuluu:

Harrastuksista
Täällä on aika samanlainen tarjonta harrastusten suhteen kuin Suomessakin. Tietenkin on jotain erilaistakin kuten kriketti, joka on täällä aika suosittua. Itse aloitin pelaan jalkapalloa mun host-siskon Ingunnin innostamana. Ostin myös salikortin, jolla voin käydä salilla ja jumpilla. Oon myös aloittamassa vapaaehtoistöitä kodittomien kanssa, mutta se on vielä suunnitelmissa. Mutta odotan sitä kyllä innolla! Jotain erilaista, mitä en ole vielä kokeillut.

Muumipappa ja kaverit
Monet brittiläiset on töissä yleensä viikonloppuna, joten niitä näen enimmäkseen koulussa ja arki-iltoina sekä tietysti myös joskus viikonloppuisin. Yleensä viikonloput kuluvat kuitenkin vaihtarikamujen kanssa. Ollaan käyty luistelemassa roylan pavilionilla, kokattu italialaista ruokaa ja käyty aivan liian usein kahvilla. Täällä kavereitten kanssa tehdään samanlaisia juttuja, kuin suomessakin. Käydään leffoissa, shoppaillaan ja nautitaan costan kahveista. Kannattaa muuten vilautella opiskelijakorttia joka paikassa, koska vaikka missään ei lukisi, että opiskelijat saa alennusta niin monesta paikkaa saa. Bongasin yhtenä ihana shoppailu päivänä myös kaupan, mistä saa muumimukeja ja finlaysonin tekstiilejä sekä tietysti otin kuvan kaupan edustalla seisovan muumipapan kanssa.

Tapaamisia ja retkiä
Mun aluevalvoja järjestää joka kuukausi tapaamisen meidän vaihtarien kanssa. Ensimmäisessä tapaamisessa kierretiin enimmäkseen Brightonissa ja aluevalvoja näytti kaikkia erilaisia paikkoja. Esimerkiksi, mistä voidaan ostaa puhelin liittymä ja missä on kuntosali. Ollaan tehty aluevalvojan kanssa myös jotain vähän erilaistakin. Käytiin Seven sistersillä reippailemassa. Seven sisters on vähän kuin luonnonpuisto. Upeat näköalat! Käytiin myös joulukuun kunniaksi teatterissa katsomassa Aladdin.

Mun paikallinen järjestö Educatius järjestää välillä myös joitain retkiä, mille voi osallistua. Esimerkiksi keväällä on mahdollisuus osallistua Harry Potter studio kierrokselle.Hostit
Vapaa-aikaa tulee tietysti vietettyä hostien kanssa. Melkein joka sunnuntai mun host-maman lapset ja lapsenlapset tulee käymään ja syödään perinteinen roast dinner, joka on todella hyvää. Ollaan käyty yhdessä keilaamassa ja ollaan menossa ennen joulua Lontooseen katsomaan Lontoon joulua ja tietysti tunnettuja jouluvaloja.
Mun mielestä paras juttu mun vaihtovuodessa on mun upee norjalainen host sisko Ingunn. Kun sain tietää, että mulle tulee host sisko niin olin aika pettynyt, koska aattelin että ei olisi kiva, että en ole perheen ainoa vaihtari. Mutta oon niin tyytyväinen, että mulla on Ingunn mun host siskona, koska ollaan oikeesti kuin siskoksii. Vietetään tosi paljon aikaa yhessä. Katotaan leffoja, käydään salilla, lainaillaan toistemme tavaroita ja shoppaillaan aivan liikaa, haha. Käytiin tietysti myös paikallisen jalkapallo joukkueen Brighton&Hove Albion matsissa ja tarkoitus olisi keväämmällä osallistua joihinkin konsertteihin. Yks päivä leivottiin myös yhessä. Mä leivoin hosteille korvapuusteja ja Ingunn joitain norjalaisia perinteisiä pullia. Meillä oli kyllä vähän vaikeuksia löytää kaupasta aineksia. Kardemummaa ei ollut ollenkaan jauheena vaan siemeninä, mutta saatiin aikaseksi ihan syötäviä korvapuusteja ja pullia.

Merry Christmas & Happy new year!!!
Veera

Veera on yksi lukuvuoden 2015-16 vaihtaribloggaajista.
Täältä voit lukea kaikki Veeran postaukset.