Marleenan blogi #7 - Eroavaisuuksia Suomen ja Englannin välillä

Täällä nyt kun on hetken asunut niin muutamia eroavaisuuksia on huomannut. Jotkut oli tietty tiedossa jo ennen kun tänne tuli ja jotkut sitten huomas täällä. Kaikki ei ole mitään tosi isoja juttuja, mutta eroavaisuuksia silti. 

Tämmosia ihan perus juttuja, jotka oli tiedossa ennen kun tänne tulin, elikkä vasemman puoleinen liikenne. Aluks kyllä oli vaikee muistaa ja varsinkin kun luonnostaan kattoo siihen totuttuun suuntaan ja sitten lähtee vaan ylittämään tieta. Pariin otteeseen autot tuli aika lähelle, hups. Oli myös sen kanssa ongelmia et piti aina miettiä tosi kauan kummalle puolelle tietä pitää mennä odottamaan bussia, et se menee oikeeseen suuntaan. Tästä päästäänkin seuraavaan juttuun, nimittain busseihin, täällähän suurin osa busseista on kakskerroksisia. On täällä myös niitä yks kerroksisia, mutta tuntuu et niissä on aina vanhempaa väkeä. Busseista vielä sen verran et niissä on vaan yks ovi, joka on siis kuskin vieressä. Eli pitää aina odottaa, että kaikki on tullut ulos bussista ennen ku voi mennä sisään.

Täällä on myös hanat usein sellai, etta sulla on erikseen kylmä ja kuuma hana ja ne on aika kaukana toisistaa. Elikkä siinä sit saa valita, että haluuako mielummin pestä kädet jääkylmällä vai tulikuumalla vedellä. Suurin ongelma mulla on ku yritän pestä naamaani. Toinen juttu, elikkä meiän yläkerran vessassa esim ei oo hanaa. Et mulla on oma hana mun huoneessa, jossa sitten pesen käteni. En ihan ymmärrä tän idea, mutta siihen kyllä tottu nopeesti. Toinen juttu kotona on, et taloja ei lämmitetä samallla tavalla kun Suomessa, joten aika kylmä sisällä välillä. Eli pattereita pidetään vaan aina välillä päällä, viltit, kaulahuivit ja villapaidat on siis pelastus. Melkeimpä kaikilla on tällä kaasuhellat, se ei oo mikään iso eroavaisuus, mutta aattelin silti mainita. 

Ruokailu tottumuksetki on vähän erilaiset, eli tarkotan tällä nyt enimmiten lounasta. Niinku oon josksu aikasemmi maininnut ni kouluun otetaan omat eväät ja se on se leipä yleensä. Aluks varsinkin oli aina hirveä nälkä, kun on tottunut siihen Suomen kouluruokaan, pakko sanoa sitä on ikävä. Viikonloppusinkin kotona yleensä vaan tehään lounaaks leivät tai jotain muuta aika pientä. 

Sitten vähän semmosta kulttuurillista eroa, eli kun kävelet kadulla vastaantulijat aika usein moikkaa, vaikka ei niitä tuntiskaan. Täällä myös sulta tosi usein kysytään ‘ you alright?’ tai ‘ You okay?’, aluks tuli semmone fiilis et näytänkö mä surulliselta tai jotain ku se kuulosti mun korvaan vähän siltä. Mut se on vaan terevhdys tapa, eli ei kuulu alkaa kertomaan syvimpiä tunteita kun niin sanotaan. :D Sitten tämmönen pikku juttu, et melkein kaikilla on koira täällä, tai usein kaks :D

- Marleena