Marleenan Blogi #3 - Koulu täällä

Moikka! Aattelin kertoo vähän, millanen mun koulu täällä on. Tämmösellä 4 kouluviikon kokemuksella.

Yleisesti koulusta

Mun koulu täällä on Torquay Girls´ Grammar school, joka on siis tyttökoulu. Koulussa se näkyy tietty sillä, ettei poikia siellä ole(:D.) Ihan tosissaan, siis se on mun mielestä aika siistiä olla tyttökoulussa, ei semmosta kaikki pääse koklaamaan. Meiän koulun seinät on täynnä kaikkia semmosia motivaatio lausahduksia (quotes) esim. ´Dare to be wise´, joka taitaa olla koulun motto, ja tosi paljon kaikkia menestyneiden naisten kuvia ja jotain lausahduksia mitä he on sanonu. Emma Watsonin kuva tietenkin löytyy!

Niistä tulee mulle ainaki jotenkin hyvä mieli ja saan niistä aina enemmän uskoa itteeni. Meillä koulussa on myös 5 `houses`, (ittelläni tuli ekana mieleen Harry Potter:D ) joihin meiät kaikki oppilaat on jaettu. Ne ei oo näkyny vielä millään tavalla arjessa koulussa, mutta jossain vaiheessa on kait jotain urheilutapahtumia jolloin kilpaillaan vastakkain, ootan innolla!

Pukeutuminen

Oon täällä koulussa Sixth formilla, joka koostuu kahdesta vuodesta; Year 12, jolla mä olen ja Year 13. Briteissä kun ollaan, niin koulussa ei voi pukeutua ihan miten huvittaa. Meiän koulussa Sixth formilla ei oo enää varsinaista koulupukua, mutta on aika rajatut ohjeet miten saa pukeutua. Meillä pitää siis olla valkonen, kerman värinen tai musta paita, joka ei saa olla t-paita. Mustat housut tai sitten musta hame, farkku ei oo salittua. Sitten vielä pitää olla koulusta tilattu musta jakkutakki ja talvella saa kait käyttää neuleita, joiden pitää tietenkin noudattaa värikoodeja. Kengät pitää olla mustat tai ruskeat, eikä tennareita, flipfloppeja yms sallita. Välillä kyllä tuntuu, ettei pukukoodia ihan niin tarkkaan vahdita, mutta kyllä ihmisiä on lähetetty kotiin vaihtamaan vaatteita. Oon itseasiassa aikailonen pukukoodista, helpottaa aamusin elämää huimasti!

Koulupäivät

Kouluun meen siis koulubussilla, joka menee ihan koulun porteille. Koulu alkaa mulla aina 8.50 kotiluokassa, jossa meiän luokanvalvoja kattoo, että kaikki on paikalla ja kertoo tärkeitä infoja. Joka keskiviikko meillä on myös semmone tietovisa, jonka kaikki kuusi Year 12 luokkaa aina tekee. Ne on musta ihan hauskoja ja kysymykset on aika laidasta laitaan. Oppilaat ja opettajat on täällä tosi auttavaisia ja ystävällisiä. Ekalla viikolla joku oli aina tarjoutumassa saattamaan luokkaan, koska koulu on aika sokkelo. Opettajat aina neuvoo ja on valmiita auttamaan jos ei oikein ymmärrä, heh.

Opiskelen koulussa 4 A-level ainetta; englanti, bilsa, matikka ja PE. Täällä on siis vähemmän aineita, mutta niitä onki sitten aika paljon jokasta. Mulla on jokasessa aineessa ainakin 2 eri opettajaa, joiden kanssa käydään eri juttuja. Meillä on myös jonkun verran hypäreitä, mutta ne on tarkotettu täällä oikeesti opiskeluun, joka on aika hyvä. Meillä on 2 lukujärjestystä; viikko A ja B, mutta ne kyllä on mulla melkein samat. Päivät on jaettu 5 oppituntiin, yhteen kunnon välkkään ja ruokailuun. Meiän tunnit kestää tasan tunnin ja eka kunnon välkkä on 20minuuttia. Ruokailu on 1h10minuuttia, eli aika pitkä. Meillä on koulussa semmone kahvila, joka on tarkotettu vaan meille Sixth Formeille. Siellä on sohvia ja sieltä voi ostaa ruokaa, leivoksia ja kahvia. Koulu tuntuu jo tavalliselta täällä, mutta kyllä tykkään tosi paljon!

Syksyisin terveisin Marleena! x