Marleenan blogi #4 - Kotikaupunkini Englannissa


Mistä mut löytää
Heippa taas, täällä Englannissa menee hyvin ja säätkin sallii! Pakko sanoo, että oon positiivisesti yllättynyt miten vähän täällä on satanut :D Mutta sitten asiaan, elikkä kerron vähän millasessa paikassa mä asun täällä. Asun siis kaupungissa nimeltä Paignton, jonka oon varmaan jo maininnukkin aikasemmissa teksteissä. Paignton on siis Englannin lounaisrannikolla tämmönen n. 50 000 asukkaan kaupunki. Oon tykänny tosi paljon tästä paikasta asua. Tuntuu, että tää on just semmonen sopivan kokonen paikka ja aivan täydellinen sijainti meren tuntumassa, English rivieralla!

Mitä täällä on
Asun 20 minuutin kävelymatkan päässä Paigntonin keskustasta, joka siis koostuu oikeestaan semmosesta pääkadusta jossa on kaikkia erilaisia kauppoja. Mun mielestä se ei tunnu yhtään Englannilta vaan muistuttaa enemmän jotain rantaloma kohteen turistikauppakatua, siellä nimittäin myydään kaikkea ns. ranta ja turistikräässää. Se ei siis oo mikään hirvittävän iso shoppailijan unelma :D Silti sieltä löytyy muuutama mukava vaatekauppa ja hauskoja pikkukauppoja ja sitäkin enemmän erilaisia kahviloita ja ravintoloita.

Tässä vieressä on toinen kaupunki, Torquay. Se on pikkasen isompi kun Paignton ja siellä on enemmän kunnon kauppoja. Torquayn keskusta on siis ihan 15 minuuutin bussimatkan päässä mun kotoota, joten yleensä jos on jotain ostettavaa suuntaan sinne. Oon myös pari kertaa kävelly sinne, joka ei oo liian pitkä matka sekään n. 45minuuttia kesti. Maisemat myös kelpaa kun sinne matkaa kävellen tai bussilla. Koko matkan on melkeempä merinäkymä ja kävelykadulla on iltasin kauniit värikkäät valot, tykkään! 

Unelma sijainti
Mun host perhe siis asuu n. 5 minuutin kävelymatkan päässä rannasta, josta tykkään tosi paljon. Rantakadulla on paljon semmosia minimökkejä, jossa ihmiset pitää omia rantatavaroitaan. Rannalla kulkee paljon ihmisiä ja se on suosittu koirien ulkoiluttamispaikka. Rantaa pitkin voi kävellä meiän kotoota keskustaan asti ja siinä matkan varrella on leikkipuistoja, kahviloita, elokuvateatteri ja ravintola. Rakastan merta ja musta on ihan parasta asua tämmösessä rantakaupungissa! Plussana vielä tässä lähellä on monia kivoja ravintoloita ja pikaruoka paikkoja jos nälkä yllättää;) Fish&Chips paikkoja tietenkin muutama tässä ihan kulman takana ja sieltä ollaan illallista haettukin muutaman kerran. 

Julkinen liikenne
Täällä on mun mielestä tosi hyvä julkinen liikenne. Meiltä on n. 5 minuuttia bussipysäkille ja siitä menee muutama bussi. Käytän täällä oikeestaan vaan yhtä bussia. Se bussi tulee n. 10 minuutin välein ja tuntuu, että pääsen sillä kaikkialle! Plussana bussit on kakskerroksisia tietenkin ;) Rakastan istua bussin yläkerrassa sillon kun ulkona alkaa hämärtymään se on jotenkin tosi rentouttavaa! Bussi on kohtuu hintanen kun mulla on semmonen kuukauslippu, joka toimii myös mun koulubussissa (joka lähtee ihan mun talon vierestä luksusta!!). Junaliput on tosi kalliita täällä, mutta en kyllä hirveesti junaa käytä, ellei pidä mennä jonnekkin kauemmas. Tää on siis semmonen turvallinen paikka eli voin iltasinkin liikkua bussilla ittekseni, eikä tartte pelätä. 

Syksyiset terveiset täältä, Marleena! xx