Marleenan blogi #1 - Vaihtoon Englantiin!Kaiken alku
Moi, mä olen Marleena ja vietän mun vaihtarivuoden Torquayssa, Iso-Britanniassa. Vaihtarivuosi on aina ollu mun haaveeni ja se vain voimistui, kun mun isoveli lähti melkeinpä viisi vuotta sitten vaihtoon. Pari vuotta sitten aloin lukea hulluna muiden blogeja ja odotin vaan, että pääsisin itekki lähtemään. Mulle tuli itsestään selväksi, että mä haluan lähteä. Vanhempien suostuttelu ei ollut mulla ongelma, koska äitikin on ollut vaihdossa ja veljenikin sai lähteä. Oon siitä tosi kiitollinen, että mulla on tämmönen mahdollisuus. Olin todella ajoissa ilmoittautumisessa, melkeinpä heti kun ilmoittautumiset alkoi niin olin jo varaamassa ittelleni haastattelua. Kohdemaa ei ollut mulle vielä ihan selvä ja sitä mietinkin pitkään ja kuumeisesti. Englanninkieliseen maahan halusin, mutta siinäkin on vaihtoehtoja. Loppujen lopuksi päädyin Britteihin ja se kyllä on tuntunut nyt hyvältä valinnalta!

Pientä tekemistä
Jännitin haastattelua aika paljon, vaikka olinkin kuullut monilta, että turha jännittää ja turhaa se olikin. Menin haastatteluun äitini kanssa ja haastattelija oli mukava ja aika nuori. Juteltiin kaikkea niin, että tuli tosi rento fiilis. Sen jälkeen oli vaan odottelua, että tulisiko hyväksyntä.
Hyväksynnän jälkeen kesti jonkin aikaa, että sain mun hakupaketin. Odotin vähän kauhulla sitä suurta määrää työtä, minkä hakupaketti vaatisi. Aloitin täytön heti kun hakupaketti tuli ja tein sitä monia, monia iltoja. Halusin antaa itsestäni realistisen kuvan, jotta mulle löytyisi just oikeanlainen perhe. Hakupaketin valmiiksi saatua ja sen lähettämisen jälkeen oli aika rauhallista vaihdon suhteen. Get ready -tilaisuuksissa, kyllä tuli käytyä ja niistä sai hyviä vinkkejä vaihtoa varten ja myös lähdön odottelun ajalle.

Ilosia uutisia
Sijoitustietojen oottelu oli vähän ehkä turhauttavaa, olin tosi malttamaton saada tietää mihin päin Brittejä mä päädyn ja millaiseen perheeseen. Olin hakupaketin yhteydessä täyttänyt aluetoivelomaketta, mutta sekään ei ollut mikään varma, että johokin toivealueelle pääsis.
Mä sain alkukeväästä Exploriukselta kielikokeen, joka mun piti tehä. Sen tekemisestä viikon sisällä sain puhelun Exploriukselta, että mulle on löytynyt koulu! Olin ihan innoissani, mutta vähän hämmentynyt, että koulu tuli ennen perhettä. Koulu ei ollut millään mun toivealueista, mutta se ei mua haitannut. Kouluni on nimittäin rantakaupungissa, alueella jota kutsutaan “British Riviera”. Pääsen siis rantakaupunkiin, jossa on palmujakin(!!!). Kesäloman alussa sainkin sitten puhelun, että nyt se perhekin on löytynyt! Koulu ja perhe on siis Iso-Britannian ihan lounaisosasta, Torquaysta! Perheen kanssa on tullut vaihdettua pari sähköpostia ja paljon tullut googlailtua koulua ja lähiseutua. Koulupukua vartenkin jo kaupoilla käyty.
Nyt vaan sitten odottelen lähtöä ja nautin Suomen kesästä, kavereista, perheestä ja ruoasta täysillä!

Kesäisin ja iloisin terveisin
Marleena