Marleenan blogi #9 - Vapaa-aika Briteissä

Heippa taas kerran!:) Kevät on lähtenyt kivasti käyntiin ja säätkin on ollut hyvät (ainakin välillä), joten ulkona on viihdytty. Kerron nyt teille vähän, että miten mä mun vapaa-aikaa täällä vietän.

 

Harrastus mahdollisuudet

Mä siis harrastan Suomessa yleisurheilua ja olin aatellu sitä jatkavani täällä, mutta mun harmiks ei oikeen löytyny mitään seuraa täältä. Yritin lähetellä sähköpostia joillekin seuroille, mutta oli joko täyttä tai ei ollu mun ikäsille mitään. Kävin pari viikkoa semmosessa aikuisten juoksu ryhmässä, mutta se ei ollut iha sitä mitä hain, joten lopetin. Päätettiin yhen mun toisen vaihtarikaverin kanssa, että me halutaan kummiski joku harrastus tälle vuodelle ja mä olin jo aiemminkin miettiny, et voisin jatkaa futista, jota olin pienempänä pelannut. Mun host-äiti sitten soitti mun host-siskon jalkapalloseuraan ja sieltä sit löyty meille joukkue!

Mentiin sit harkkoihin ja se oli ihan mukavaa, joten päätettiin sit jatkaa sitä. Se joukkue on siis naisten semmone kehittyvä jengi, joten taso ei oo liian kova vaan just sopiva meille. Kaikki meiän joukkuelaiset on tosi mukavia, mutta meillä on treenit vaan kerran viikossa. Se on vähän harmi, koska ei tunnu että ehtii hirveesti kehittyä ja tutustuminenki muihin on vaikeempaa. Meillä on treenit aina keskiviikkosin ja mun kaveri tulee meille aina ennen harkkoja. Meiltä sitten yks meiän joukkuelainen aina hakee meiät ja vie harkkoihin. Se on kyllä tosi kivaa ja sitten autossa tulee aina juteltua paljon kaikkea☺

Uuden kokeilua

Mun futis jengiläinen kysy pari viikkoa sitten, että haluisinko alottaa semmosen pelin ku Rounders ja tietenkin vastasin myöntävästi :D Se on aika samantapainen ku pesäpallo sen perusteella mitä mulle on säännöistä selitetty. Ei olla siis ehitty vielä alottamaan treenejä, mutta meillä on ollu jo yks joukkueen tapaaminen missä selitettiin sääntöjä☺ Oon tosi innoissani, vaikkakin en sitä kauaa ehdi pelaamaan.


Kaverien ja hostien kanssa puuhastelua

Suurin osa mun vapaa-ajasta luonnollisesti kuluu hostien ja ystävien kanssa. Arkisin täällä ei oo tapana nuorten hengata vaan koulusta mennään suoraan kotiin. Se on vähän harmi, mutta sen ansiosta mulla on hyvin aikaa olla hostien kanssa. Musta on sen ansiosta tullut aika läheinen näiden sisarusten kanssa ja he kyllä tekevät päivistä hauskoja :D Kaverien kanssa mä yleensä sitten vietän aikaa viikonloppusin ja lomilla. Kaverien kanssa tehään vähän kaikenlaista, menty kattomaan rugby matsia, luistelemassa jäähalissa, uusissa kaupungeissa kattelemassa ja sit tietty kahvittelua ja yökyläilyä. 

Turisti retkiä

Täällä ollesani oon halunnu myös nähä vähän läheisiiä isompia kaupunkeja. Oon sitten menny porukalla viikoloppusin käymään lähikaupungeissa. Tässä lähellä on esimerkiksi Bath ja Bristol. Molempiin on semmone parin tunnin junamatka. Bristolissa ku olin, niin sato melkeimpä koko viikonlopun, mutta silti tykkäsin siitä kaupungista sikana! Käytiin kattomassa Banksyn taideteoksia, lautta-ajelulla, kaupoissa ja syötiin hyvää ruokaa. Vinkkinä tuleville vaihtareille, että jos vaan mahollista ni käykää lähikaupungeissä ja pikkukylissäkin!

Aurinkoiset terkut, Marleena xx