Mun normaali arkipäivä Briteissä


Vaihto-oppilaan aamu Englannissa

Aamulla herään yleensä 06:00 ja rupean ihan normaalisti laittautumaan valmiiksi kouluun. Oon aina tosi hidas aamusin, joten tarviin paljon aikaa etten myöhästy. Aamulle pitää varata myös aikaa, että kerkeää tekemään eväät kouluun. Lopulta oon yleensä valmis ja lähdössä kotiovesta noin 7:40, vaikkakin joskus se menee vähän myöhempään, jolloin joutuu panikoimaan että myöhästyykö koulusta, jos esimerkiksi bussi ei tulekaan tms. Onneksi täältä missä asun menee tosi useasti busseja, joten ei oo maailman loppu jos myöhästyy just siitä tietystä. Vaikka mun koulumatka ei onneks kokonaisuudessaan oo niin kovin pitkä, mun pitää puoli matkassa vaihtaa bussia, ja eniten aikaa menee ehkä aamuruuhkissa seisoessa.

Koulupäivä

Koulu alkaa 08:30, jolloin pitää mennä rekisteröitymään omalle tuutorille että on paikalla, mutta ensimmäinen tunti alkaa vasta 09:00. Koulussa päivän aikana on kaksi välituntia, joten klo 12:40-13:20 onkin ruokavälkkä, ja silloin syön lounasta eli ne mun eväät. Viimenen tunti loppuu 15:00, ja sillon otankin sitten bussin ja menen kotiin.

Koulun jälkeen

Yleensä tuun koulun jälkeen suoraan kotiin, kello on siinä vaiheessa noin 15:40 ja oon jonkun aikaa siellä. Jos on jotain koulutehtäviä, teen monesti niitä, syön jotain välipalaa tai saatan ottaa esimerkiksi päikkärit jos on ollut raskas päivä.

Iltaisin

Kun oon parisen tuntia viettänyt kotona, alan tekemään lähtöä harrastuksiin. Mulla kävi tosi hyvä tuuri, kun meiän kodin lähellä noin 10 minuutin kävelymatkan päässä on melko uus sali ja siinä yhteydessä semmonen ryhmäliikunta paikka, jossa tykkään käydä melkein päivittäin, joten ei onneks tarvii minnekkään kauemmas lähteä harrastuksiin ja matkoihin ei mene paljon aikaa.

Iltatoimet

Kun tuun harrastuksista kotiin, alkaa mun iltatoimet. Meillä ois yleensä klo 18 maissa ruoka, mutta onneks mun host-äiti on niin reilu, ettei sitä haittaa vaikka tuun välillä myöhemmin kotiin ja syön vasta sitten. Pyrin kans aina viettämään edes vähän aikaa olohuoneessa illan aikana host-perheen kanssa, ja vaihtamaan päivän kuulumiset heidän kanssa. Ennen nukkumaan menoa käyn kans vielä suihkussa ja katon yleensä netflixiä tai räplään vaan puhelinta vähän aikaa. Nukkumaan pyrin menemään klo 22:00 maissa, vaikkakaan aina se ei onnistu. Herätys vaan on aina aamuisin niin aikaisin että taas toisinaan tuntuu että on niin väsynyt täällä päivän jälkeen että voisi mennä jo yhdeksän aikoihin nukkumaan :D

Loppu selittelyä

Tälläsiä on suunnilleen mun perus vaihto-oppilaspäivät täällä, tietenkin jotkut päivät on ihan erillaisia, esimerkiks tiistaisin, kun mulla on vaan yksi tunti koulua heti aamulla, ja sillon on sit koko loppu päivä vapaa-aikaa tehä ihan mitä vaan. Myös esimerkiksi perjantaisin mulla alkaa vasta klo 11:00 joten sillon mun ei tarvii mennä koululle siihen rekisteröitymiseen jo 8:30 vaan saan tulla sitten kun eka tunti alkaa. Joinain päivinä saatan myös tehdä suoraan koulun jälkeen jotakin kavereitten kanssa, joten päivät todellakin vaihtelee aika paljon. On kuitenkin kiva kun on alkanut muodostumaan tietynlainen viikkorytmi ja tietää suunnilleen mitä tekee minäkin päivänä.

Terkuin Minttu :)