Uusi kotikaupunkini

Brigthon Beach

Iso Britanniassa kotikaupunkinani toimii etelärannikolla sijaitseva rantakaupunki Brighton. Brighton ei kuulu mihinkään Englannin suurimpiin kaupunkeihin, mutta koen sen olevan ihan täydellisen kokoinen kaupunki asua mulle. Se ei ole liian iso, mutta kyllä siellä aina jotain tekemistä löytyy, ja onhan siinä aivan vieressä Lontoo, vain tunnin junamatkan päässä. Brightonissa mun mielestä juurikin parasta on sen sijainti. Koska Brighton on niin etelä-Englannissa, siellä ei oikeastaan ole mitään erikoista murretta, vaan täällä puhutaan tosi helposti ymmärrettävää englantia.

Laituri

Oon ite vieraillut Brightonin lisäksi Lontoossa ja Birminghamissa. Birminghamissa olin vaan pari päivää, joten en voi paljoa siitä sanoa, mutta ensivaikutelmaltaan se oli just tosi perus suurkaupunki, mikä ei välttämättä ois ihan mun ykkösvalinta. Siellä käytyäni olin vielä iloisempi, että mut sijoitettiin just Brightoniin, eikä minnekkään muualle. Tietenkin hyvinä puolina sielläkin on varmasti paljon tapahtumia ja tekemistä. Kuitenkin koska vaihtarit pyritään aina sijoittamaan jonnekkin hieman rauhallisemmille alueille kuin ihan keskustaan, tulee välimatkoista pidempiä ja ruuhkaa on melkein aina paljon, joten paikasta toiseen siirtymiseen menee enemmän aikaa. En koe, että Brightonissa olisi niin paljon ruuhkia, ja ainakin itse asun tosi kivasti melko lähellä kaikkea ja tosi hyvillä bussiyhteyksillä. Tietenkin sitä ei ikinä tiedä kuinka kätevästä paikkaa just sulle sopiva host-perhe löytyy ja mun käsittääkseni se on just se tärkein peruste mitä koordinaattorit kattoo etsiessään perheitä, että se perhe sopii just sun tarpeisiin, eikä niinkään että missä he asuvat.

Kaverien kanssa Brightonin rannalla

Brightonissa on joitain nähtävyyksiä mistä se on tunnettu ja varsinkin täällä englantilaisten keskuudessa Brighton on tykätty paikka koska se on rannikkokaupunki, eli täällä on just toi Brighton beach ja Brighton Palace Pier jotka on suosittuja paikkoja. Vaikka Brightonin ranta ei ookkaan mitään pehmeää hiekkaa, vaan se on vähän niinkuin pieniä kiviä, on se kuulemma ihan täynnä ihmisiä kesäisin kun on lämmin keli, ja ihmisiä tulee just sisämaasta tänne nauttimaan tosta rannasta. Muita näkemisen arvoisia paikkoja täällä on mm. The Royal Pavilion ja Pavilion garden, joka on ainakin tosi kiva ja nätti paikka käydä kiertämässä. Myös tietty ostarina Churchill square on suosittu paikka ja sieltä kyllä löytää kaikkee mitä tarvii.

Vaihtari rannalla auringonlaskussa

Brighton on kyllä kaupunkina tosi selkee hahmottaa että missä mikäkin paikka on ja ei silleen mennyt kauan että täällä osaa ihan hyvin ite mennä ihan millon minnekkin tarvii. En kans ihmettele yhtään, että miks Brighton on semi suosittu kielikurssilaisten kohteena, koska just ainakin ennen kuin ite tulin tänne niin olin vaan nähnyt paljon mainoksia kielikursseista Brightoniin. Täällä on kans tosi paljon eri maista ja kulttuureista ihmisiä ja se tekeekin mun mielestä tästä paikasta tosi suvaitsevaisen ja silleen että pystyy olemaan ja pukeutumaan ihan minkälaisesti ite haluaa. Muutenkin mun host-äitikin aina sanoo että Brightonin kaduilla kehtaa kyllä mennä ihan minkälaisena vaan, koska täällä on niin paljon erinäköisiä ihmisiä, eikä siinä vaiheessa ketään enää kiinnosta miltä sä näytät. Muunmuassa tosi monella on täällä jotkut erikoisemman väriset hiukset, eikä siinä oo mitään ihmeellistä. Mun host-veljelläkin on vihreet hiukset ja jotain tatuointeja yms. mutta ei täällä niitä mitenkään pahalla katsota, ja niin sen pitäisikin olla.

Brightonista on kyllä tullut ihan kuin toinen koti, ja voisin kyllä mielellään asua täällä kauemminkin, ja eihän sitä koskaan tiedä jos tänne vielä joskus myöhemmin muuttaa uudestaan. Kuitenkin on paljon saanut kavereita täältä ja tuntee kutakuinkin tän kaupungin nyt, enkä voi kyllä muuta kuin suositella.

Terkuin,
Minttu :)