Soft landing camp Lontoossa!Matka alkakoon

Moikka! Täällä kirjoittelee taas Minttu, juuri Iso-Britanniaan saapuneena. Mulla oli siis lähtö tänne Britteihin vasta 31.8, joten nyt pitkän 3 kuukauden kesäloman vietettyäni pääsin vihdoin aloittamaan kunnolla vaihtari vuoteni.

Lähdin siis kotikaupungistani Kuopiosta jo keskiviikkona 30.8 lentäen Helsinkiin, jossa sain viettää lentokenttähotellissa yön, koska seuraavana aamuna Kuopiosta ei tullut tarpeeksi aikaisin lentoja että olisin ehtinyt muiden kanssa aamulennolla Lontooseen. Kaikki samana päivänä Suomesta Iso-Britanniaan lähtevät vaihtarit tapasivat Helsinki-Vantaan lentoasemalla torstai aamuna, ja lähdettiin yhdessä kohti Lontoota ja soft landing camppiä.

Perusjuttuja soft landing campistä

Soft landing camp vietettiin pääosin yhdellä aika isolla campuksella ja tehtiin myös reissu Lontoon keskustaan. Meidän suomalaisten lisäksi samaan aikaan sillä campuksella oli tosi monista eri maista Iso-Britanniaan tulleita vaihtareita, ja samalla pystyi sitten heihinkin tutustua. Oli hassua, miten saman henkisiä ihmisiä siellä oli, ja meillä tulikin jo heti kahdessa päivässä yllättävän läheinen porukka osan suomalaisten kanssa, ja nyt onkin sitten kiva pitää yhteyttä kaikkien kanssa eri puolille Englantia. Voi vähän kysellä, että
miten jokaisella on asiat lähtenyt sujumaan ja saada vertaistukea ja mielipiteitä eri asioihin, jotka mietityttää. Joten suosittelen kyllä verkostoitumaan soft landing campillä mahdollisimman paljon, ja vaikka mekin suurimmaksi osaksi oltiin oikeastaan suomalaiset vaan keskenään, niin kannattaa myös yrittää tutustua muista maista tulleisiin vaihtareihin, ja varsinkin niihin jotka on menossa samaan kaupunkiin kuin itse, niin pystyy vaikka näkemään heitäkin sitten seuraavan 10 kuukauden aikana.

Aktiviteetit ja tekemiset campillä

Meillä oli erilaisia ”luentoja” esimerkiksi isäntäperheeseen sopeutumisesta, koulun käynnistä yms. jotka olivat tietenkin englanniksi, jotta kaikki ymmärsivät niitä, ja pystyivät käymään samoilla luennoilla. Jotkut luennoilla käydyistä asioista oli ehkä vähän outoja ja välillä asiat oli tosi tärkeitä ja käytännöllisiä. Myöskin jotkut ryhmäpelit campuksella ei ehkä olleet kaikille ihan mieluisimpia tällä leirillä, mutta niissäkin ideana oli, että kaikki samaan kaupunkiin menevät tutustuisivat toisiinsa. Iltaisin oli aina vapaa-aikaa, joten pystyi joko hengaamaan kavereiden kanssa porukalla vähän aikaa tai viettää aikaa vaan huonekaverin kanssa huoneessa. Huoneet oli jaettu niin, että mahdollisesti samaan perheeseen menevät olivat samassa huoneessa, ja yllättävän monilla olikin ns. tuplasijoitus, jonkun toisesta maasta tulevan vaihto-oppilaan kanssa. Olikin ihan mukavaa, kun pystyi juttelemaan ja tutustumaan tulevaan host-siskoon jo ennen perheeseen menoa.

Mentiin siis käymään yhtenä päivänä Lontoon keskustassa, ja käveltiin siellä paljon ympäriinsä kattelemassa eri paikkoja. Meillä oli myös vapaa-aikaa siellä joten pystyi kierrellä pienen porukan kanssa missä itse tahtoi. Monet käyttikin tän ajan shoppailuun tai menivät vaan esimerkiksi johonkin kahvilaan istumaan. Sitten illemmalla kokoonnuttiin taas yhteen ja käytiin syömässä pizzaa. Viimeiseksi katottiin vielä Big Beniä ja London eyetä, ja otettiin monet erilaiset ryhmäkuvat, jonka jälkeen lähdettiin kahden bussilastin joukoilla takaisin campukselle.

Kaikin puolin soft landing campistä jäi ihan positiivinen fiilis, mutta nyt on jo kyllä mukava aloittaa kauan odotettu arki täällä isäntäperheissä. Ensimmäiset päivät on alkaneet ilman kummempia ongelmia tai jännitystä, joten voin sanoa, että so far so good!:)

Ensi kuukauteen,
Minttu