Englanti, kulttuuri ja jalkapallo


Kuva stadionistamme, joka toimii myös koulunamme

Aloitin 5.9 Romulus FC Academy nimisessä koulussa. En tiennyt mitään etukäteen, sanottiin vaa että menet Castle Vale Stadionille klo 9:30. Luulin todellakin että menen normaaliin kouluun jossa olisi jalkapalloa vähän enemmän. Tulin Castle Valeen bussi numero 71:lla. Totuus paljastui, kun kävelin Greenwood Academyn ohi. Näin pienen stadionin jossa sijaitsi todella hyvin hoidettu ja hieno kenttä. Kävelimme sisälle toiseen kerrokseen host-äitini ja host-veljeni kanssa. ’’Luokka’’ on isokokoinen huone, jossa on edessä opetustaulu ja musiikinkuuntelulaitteet. Näin muutaman pelaajan aamulla ja tutustuin heihin. Luulin että menisimme täältä normaaliin kouluun mutta ei. Tää on se koulu 😊 Onneks. Ei tyttöjä tai koulupukuja. 35 oppilasta ja kaikki pelaavat jalkapalloa tai pyrkivät valmentajaksi. Valmentajina toimivat Andy Turns ja Dan Elliot. Danista en tiedä mitään, mutta tosi rento ja hyvä äijä. Andy taasen on pelannut Valioliigaa ja on Valioliigan kuudenneksi nuorin maalintekijä Tottenham Hotspurin paidassa. Andykin on hyvä äijä.

Ekat treenit alko n. 10.30. Luulin tasoa paremmaksi, mutta ryhmä on vasta aloitteleva joten ymmärsin tietyllä tapaa asian. Treenien jälkeen oli ruokatauko. Stadionillamme sijaitsee pieni ravintola mistä saa ostettua ruokaa. Kaikki raha menee lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen nuorten lasten jalkapalloon. Treenasimme vielä toiset treenit noin klo. 13. Valmentajat olivat tyytyväisiä pelaamiseeni. Koulupäivän jälkeen menin himaan ja otin lepoa. Tälleen tulisi jatkumaan koko vuoden. Kyllä mielummin jalkapalloa pelaan ku aineita opiskelen.

Ensimmäinen viikko oli selvästi rankin. Uusi koulu, uudet kaverit. Ei se vaikeuksia tuottanut hankkia kavereita koska olen todella sosiaalinen ja ulospäinsuuntaunut, mutta täysin uuteen ympäristöön totuttelu vie aikansa. Kaikki jotka vaihtoon on lähteny tietää tunteen. Nyt on kaikki todella loistavasti!


Kuva talostamme

Uusin asioihin tutustuminen oli todella kiehtovaa. Näkyvin ero on varmaankin vasemmanpuolinen liikenne sekä kaksikerroksiset bussit, tai että bussipysäkeillä ihmiset saattavat alkaa juttelemaan. Suomalaisena mietin vaan että olkaa jo hiljaa :D Kerrostaloja ei täällä päin ole paljoa vaan omakoti- tai rivitaloja vierekkäin, aika vanhanaikasia kaikki ja kotona ei aina ole lämmitys päällä ja välillä on todella kylmä. Meidän talossa lämppäri menee päälle n. 8 aikaan aamulla ja lämmitys loppuu yleensä koulusta tullessani. Englantilainen aamiainen eroaa myös Suomalaisesta aika paljon.

Pääartikkeli: Englanti ja jalkapallo

Tästä vois vaikka kirjottaa kirjan. Jalkapallolla on erityisesti Englannissa todella näkyvä kulttuurinen rooli verrattuna Suomeen. Suomi kun on jalkapallon kehitysmaa eikä sitä osata pelata tai valmentaa, Englannissa juttu on täysin päinvastainen. Kävelet minne tahansa Birminghamissa, näet baarien, ravintoloiden tai kahviloiden teeveestä jalkapalloa. Joitakin ravintoloita maalataan jengien värillä ja seinillä on kuuluisten pelaajien paitoja tai huiveja, kannatuslippuja yms. Kysyt keneltä tahansa jalkapallosta täällä, varmasti tietävät. Bussipysäkeillä olen jopa joidenkin kanssa puhunut esim. miksi Birmingham FC:llä ei oikein tällä hetkellä kulje. Jalkapalloon panostetaan ja sitä tuetaan rahallisesti. Valmennus on huippuluokkaa ja pelaajia tuetaan henkisesti ja rahallisesti henkilökohtaisissa heikkouksissa tai vaikeissa elämäntilanteissa. Tottakai, maa jossa jalkapallo keksittiin. Jalkapallonhan takia tänne lähdin.

Nyt muutamaa viikkoa myöhemmin olen aloittanu BTEC level 3-opinnot. Treenaamme päivästä riippuen 1-2 krt päivässä ja yleensä keskiviikkoisin on peli. Koulutyönä teemme Powerpoint-esityksen ravinnosta, ravintoaineista ja lopuksi pitää koota dietti tietyille urheilijoille. Kirjoittaessani tätä tekstiä maanantaiaamuna 25.9 vedimme aamulla todella rankan intensiivisen viivajuoksutreenin. Olo aina todella rankan treenin jälkeen hyvä. Cheers from Sutton!


Kuva baarista, jossa olimme italialaisen vaihto-oppilaan Federican host-äidin synttäreillä.