Kotikaupunkini Birmingham, sekä arkea kodin ulkopuolella

Birmingham on Englannin toisiksi suurin kaupunki. Asukkaita yhteensä metropolialueella on noin 3,7 miljoonaa. Asun itse noin 6.5 mailin päästä keskustasta Sutton Coldfield nimisellä alueella. Paikan pääkaupunki on Sutton ja asukkaita on hitusen yli 90 000. Paikka, jossa asun, on hyvin rauhallinen. Pienen kävelymatkan päässä on lähikauppa ja paikallinen pubi ja 5 minuutin bussimatkan päässä kylä Walmley. Täälläpäin ei oikein ikinä tapahdu mitään jänskää. Suttoniin pääsee kahdella dösällä meiltä ja alussa hengailin siellä jonkin verran mutta en enää niin paljoa, koska sielläkään ei oikein ole tekemistä. Sieltä löytyy kauppakeskus Gracechurch Center, jossa on monia erilaisia ruoka- ja vaatekauppoja. Raflojakin löytyy, ja olen käynyt muutaman kerran Nandosissa syömässä. Pienen bussimatkan päästä löytyy Wylde Green, jossa on lempi ruokapaikkani, Piri Fino. Siellä kaikki on kanaa eri muodoissa ja käyn siellä yleensä salin jälkeen.

Birminghamin keskusta on paikka, jossa kaikki mätsää. Sieltä löytyy Bullring, joka on erittäin iso kauppakeskus, josta löytyy sadoittain eri kauppoja ja ravintoloita. Mikä huonoa siellä on, niin kodittomia löytyy aika paljon nojailemasta joka kulmassa. Myöskin väenpaljous on välillä aivan hanurista :D Mutjoo rautatieasema on nykyaikainen ja hienosti rakennettu. Kaupunki on vissiin Englannin nuorimpia, ja sen näkee siitä, että rakennukset ovat kesken ja niitä rakennetaan paraa-aikaa.


Birminghamin kanaaleja lähellä Pizza Expressiä

Birminghamissa on myöskin enemmän kanaaleja kuin Venetsiassa, vaikka sitä ei uskoisi. Itsekään en tätä uskonut, kunne menimme kävelemään kanaaleja pitkin. Niitä kyllä löytyy sisemmältä Birminghamia mutta ne eivät täytä maata niinkuin Venetsiassa. Niissä kylläkin järjestetään sightseeing-retkiä. 

Hmm, entiiä. Omasta mielestä Brumissa ei kyllä ole mitään todella merkittäviä nähtävyyksiä. Kävimme kylläkin toisella vaihtaritapaamisella kävelemässä pitkin Birminghamia ja mm. Birminghamin kirjasto on moderni ja hieno, Bullring on näkemisen arvoinen ja on teatteria mm. mutta näitä on joka maassa joten en kyllä suosittele paikkaa, jos nähtävyyksiä haluaa katselemaan mennä. 

Kävin Tamworthissa 13. päivä. Iha normi kaupunki, ei mitään ihmeempää. Käväsin moikkaamassa kaveria siellä.


Minä Tamworthissa jonku teoksen ees

Paikka on kyllä jalkapallopyhättö. Eilen, 29.10, oli paikallispeli Birmingham-Aston Villa. Peli pelattiin Birminghamin kotistadionilla St. Andrews Stadionilla ja se päättyi 0-0. Mitä viime blogissanikin kirjoitin, jalkapallo on kaupungissa näkyvällä paikalla. Myös Aston Villan kotistadion Villa Park on todella upea, vanha stadion. Ainoa juttu mikä jalkapallokentissä on huonoa, niin normaaleille kentille kyllä saa mennä pelaamaan, mutta se maksaa yleensä n. 3£. Toisaalta, Suomessa ei saa pelata missään niin juttu on hyvä.

Käyn salilla easyGymillä, joka sijaitsee ennen kauppakeskusta kadun vasemmalla puolella bussipysäkiltäni. Sali on moderni ja iso ja todella edullinen, minulle vain 14.99£. Yleensä menen koulun jälkeen sinne ja viikonloppuisin aamulla. Jalkapalloa pelailen joka päivä noin neljä tuntia. 

Mutta joo, eipä siinä mittään. Viime kuussa nyt ei mitään ihmeempiä tapahtunut mut odotellaan tammikuuta! See ya!


Minä ja frendi Topias ja sen perhe Aston Villa-Fulham matsissa