Jasminin blogi #9 - Exploriuksen kautta viikoksi Afrikkaan!Mahdollisuuksia vaihdon jälkeen

Eli tosiaan nyt ollaan jo reilusti voiton puolella tätä vaihtovuotta, alle sata päivää lähtöön. Tässä postauksessa haluun kertoo vähän vaihtarivuoden jälkeisistä mahdollisuuksista. Vaihtarivuosi on avannu mulle niin monia ovia ja tää on vaan yksi niistä monista mahtavista jutuista, mitä se on mulle tuonu. Vaihtarivuoden edut ei lopu kotiinpaluuseen, vaan Exploriuksella on esimerkiksi kans mahdollista päästä haastattelemaan tulevia vaihtareita sekä kertomaan omista vaihtarikokemuksista Exploriuksen Get Ready -tilaisuuksissa. Yks tilaisuus, mihin ite tartuin, oli tää oppilastoimittajan pesti. Oon siis jo aikasemmin kirjotellu blogia ihan omaksi ilokseni, joka on nyt vaihtarivuoden myötä kuitenkin vähän jäänyt, koska jollakin tapaa koko mun elämä Suomessa on vähän niin kun ”paussilla” ja haluun vaan nauttia tästä hetkestä ihan täysillä. Toinen syy tähän on se, että vaihtarielämä on tosi kiireistä ja tällä hetkellä oon keskittyny täysillä kirjottamaan juttuja tänne Exploriuksen oppilasblogiin.

Aid + Education = AiDucatius
Joka tapauksessa, tilaisuuteen tarttuminen avaa lisää ovia, joka avaa vielä lisää ovia ja niin edelleen. Exploriuksen oppilastoimittajana sain mahdollisuuden työharjottelupaikkaan, jossa pääsee matkustamaan viikoksi Afrikkaan AiDucatius -nimisen järjestön kanssa. AiDucatius (Aid +Education = AiDucatius) on hyväntekeväisyysjärjestö, joka auttaa Afrikkalaisia lapsia saamaan koulutuksen ja tätä kautta paremman elämän. Yhessä Exploriuksen Get Ready -tilaisuudessa Helsingissä AiDucatiuksen johtaja Mary Juusela oli puhumassa AiDucatiuksen ja Exploriuksen yhteistyöstä, eli siis miten jokainen Exploriuksen vaihtari mahdollistaa yhden samanikäisen Afrikkalaisen oppilaan koulunkäynnin vuodeksi. Tälle omalle oppilaalle voi kirjoittaa, ja itse kirjoitin mun sponsoroimalle oppilaalle ennen tänne itse vaihtoon lähtöä, josta kirjoitin postauksen omaan blogiini.Ensi kesänä Afrikkaan!
Muhun otettiin yhteyttä ja kysyttiin, että haluaisinko mahdollisesti olla Suomen kandidaatti tähän Afrikan matkaan, koska olin kirjottanu mun kummioppilaalle ja kirjotin myös sähköpostin AiDucatiukselle, missä ilmaisin kiinnostukseni tätä Afrikan reissua kohtaan jo aikasemmin. Kaiken kaikkiaan näitä kandidaatteja oli valittu neljä; yksi Ruotsista, toinen Norjasta ja kolmas Tanskasta sekä minä Suomesta. Kaikki kandidaatit haastateltiin Skypessä ja pari päivää haastatteluiden jälkeen sain tietää, että mut oli valittu. Eli ens elokuussa pääsen Tansaniaan yhdessä AiDucatiuksen porukan kanssa ja käydään siellä tutustumassa Exploriuksen sponsoroimiin kouluihin ja pääsen kertomaan vähän, että millasta meidän elämä Suomessa on. Tuun kirjottaa sieltä juttusarjan, missä kerron mun kokemuksista ja kerron, miten jokainen pystyy omalta osaltaan parantamaan Afrikkalaisten lasten koulutustilannetta. On ihan mahtavaa päästä tällaseen konkreettiseen kehitysyhteistyöprojektiin mukaan ja oon tosi onnellinen, että just mut valittiin.

Fiiliksiä kotiinpaluusta
Vaikka kotiinpaluun ajattelu on aika pelottavaa ja se tuntuu vielä tällä hetkellä aika kaukaiselle (ainakin näin haluun itselleni uskotella), siihen auttaa just tällaset pienet jutut ja muutenkin tulevan kesän suunnittelu. Mä oon kerennyt suunnittelemaan mun koko kesälle vaikka ja mitä, koska tiiän, että tuun ikävöimään Amerikkaa ja mun kavereita täällä. Exploriuksen infossa aina sanottiin, että ikävän yllättäessä kannattaa aina pyrkiä pitämään itsensä kiireisenä ja tää toimii tottakai sit Suomeenkin paluun jälkeen. Mulla ei oo ollu vielä kertaakaan sellasta aivan järkyttävä koti-ikäväfiilistä, vaan lähinnä oon nyt vaan alkanu panikoimaan tulevaa lähtöö ja kotimaahan paluuta. Mutta kun tietää, että on tulossa mukava kesä, on paljon helpompi palata kotiin. Silti oon aivan varma, että täältä lähteminen tulee olemaan niin paljon vaikeempaa kun viime elokuussa Suomesta Amerikkaan lähteminen.

Hyvää kevään alkua!
Jasmin