Jasminin blogi #12 - Graduation!Torstaina oli meidän koulun eli Bremerton High Schoolin senioreiden viimeinen virallinen koulupäivä ja sitä seuraavana päivänä senior breakfast, mitä seurasivat harjoitukset, joiden jälkeen kierreltiin lähiympäristön alakoulut tarkoituksena käydä näyttäytymässä nuorille oppilaille kaavut ja lakit päällä. Tän kierroksen päätarkoitus on inspiroida nuoria oppilaita pysymään koulussa ja tähtäämään valmistumiseen. Täällä Amerikassa valmistumisprosentti on joillain alueilla (kuten täällä missä itse asun) surullisen pieni ja koulutuksen hankkiminen ei oo valitettavasti itsestäänselvyys kaikille, joten tää on tosi hyvä keino näyttää hyvää esimerkkiä pienille opiskelijoille. Mä ja mun espanjalainen vaihtarikaveri mentiin hänen hostpikkusiskon ala-asteelle, ja tää kyseinen tyttö oli tästä jo etukäteen tosi innoissaan ja piirteli vaikka mitä söpöjä kuvia meistä kolmesta niitten hassujen neliöhattujen kanssa.

Kun alakoulut oli kierrelty mentiin takas koululle syömään pizzaa ja sen jälkeen menin kotiin ottamaan parin tunnin päikkärit ennen itse graduationia eli lakitusseremoniaa. Graduationissa käydään siis koko tän vuoden luokan valmistujat läpi nimi kerrallaan ja jokainen käy lavalla hakemassa ”diploman” eli todistuksen, mikä on varmaan tuttu jo leffoistakin. Lopuksi tietysti kaikki heittää neliöhatut ilmaan ja musiikki alkaa soimaan ja kaikki vaan itkee ja halaa toisiaan. Koko päivä tuntu kyllä ihan yhdelle High School Musicalille.

Mun vaihtovuosi lähenee loppuaan, mikä on ehkä maailman ahdistavin tunne. En vaan ymmärrä, että oon tosiaan lähdössä. Lähdössä, mutta en tulossa takaisin. Jättämässä nää kaikki ihanat ihmiset taakse ja suuntaamassa takaisin kotiin. Kodista kotiin.
Onneks nyt kesälle on tosi paljon ihanaa tekemistä, että on sit muutakin ajateltavaa. Paras mahdollinen lopetus mun vuodelle on ekaks Year Ending Camp Washington D.C.:ssä, minkä jälkeen lennän New Yorkiin, missä nään mun parhaan kaverin ja äidin. Mulla on niin paljon ravintoloita ja ruokia ja kauppoja, mitä haluun heille näyttää, että saa nähdä miten hyvin kaksi viikkoa riittää kaikkien niiden tutkimiseen!
Tää vuosi on menny niin kovalla vauhdilla et ei tätä pysty ees käsittää. Tuntuu, että ihan vasta kävelin ekana päivänä koululle ja nyt oon jo pakannu puolet mun tavaroista ja hyvästelly suurimman osan kavereista, joista en ehkä muutamia tuu enää koskaan näkemään. Oon tällä hetkellä kyllä aika vakuuttunut, että haluun tulla takas Bremertoniin ens kesänä. Suurin osa mun kavereista on junioreita ja sen takia ois tosi mahtavaa nähä ens vuoden Class of 2017 Graduation-juhlat.

Tää on ollu ihan huikee seikkailu, mutta nyt on aika jatkaa matkaa ja vaan luottaa siihen, että edessä on vielä isompia ja toinen toistaan huikeampia seikkailuja koettavana. Osa ehkä näiden samojen ihmisten kanssa, mitkä oli osana mun vaihtovuotta, osa vielä nyt ihan täysin tuntemattomien ihmisten seurassa.

Paljon voimia kaikille vaihtareille kotiinpaluuseen ja hyvää kesälomaa! Nauttikaa suomiherkuista, joita saatte taas kohta maistella!

Terveisin,
Jasmin