Jasminin blogi #10 - Elämäni paras viikko!Täällä Bremertonissa kevät on jo pitkällä ja ulkona pärjää shortseissa. Huhtikuun alussa alkokin jo kaikkien kovasti odottama kymmenen päivän spring break. Jotenkin kaikki mun unelmat ja suunnitelmat Havaijista ja Kaliforniasta ja kaikesta meni mönkään ja päädyin sitten jäämään tänne ”kylmään” Washingtoniin ilman sen suurempia suunnitelmia lähes koko spring breakiksi. Oli tosi kiduttavaa kuunnella muitten vaihtareitten matkasuunnitelmia, jotka oli täynnä Hollywoodia, Disney Worldia, pitkiä roadtrippejä ja ties mitä siistiä ja jännittävää. Mun oma hostperhe ei ole mitään hirveen innokkaita matkailijoita tai roadtrippeilijöitä, joten meidän vähäisetkin suunnitelmat rajoittuivat Washingtonin osavaltion sisälle. Loppujen lopuksi tää spring break päätyi kuitenkin olemaan varmasti mun elämäni paras viikko.

Ensin pientä esiintymispaniikkia
Alotin mun spring breakin pitämällä senior presentationin, joka on siis noin 15-20 min. pituinen, kaikille meidän koulun senioreille valmistumiseen vaadittava power point-esitys, missä kerrot sun tulevaisuuden suunnitelmista ja siitä, mitä aiot tehdä high schoolista valmistumisen jälkeen. Kuulostaa ihan hirveelle ja kerkesin stressata tota tosi paljon, mutta sain sit lopulta 37/40 pistettä, mikä on vaihtarille ihan hyvä. Tosi hyvä fiilis jäi, vaikka pientä esiintymispelkoo podenkin välillä ja lievän keuhkoputkentulehduksen takia ääni oli tosi paineessa ja ton esitelmän jälkeen se sit lähti ihan kokonaan.

Vikan koulupäivän jälkeen lähin mun kahen kaverin kans kattoo mulle ekaa baseball ottelua, mutta se jäi sitten väliin, kun kesken matkan autosta puhkes rengas keskellä moottoritietä, mikä ois voinu päättyä tosi huonosti, mutta onneks saatiin auto hallitusti pysähtymään tienposkeen ja siitä sitten soitettua hinausapua.

Rentoutumista rannalla

Ekat kolme päivää spring breakista vietin mun hostperheen kanssa heidän vuokraamassaan merenranta-asunnossa, joka oli ihan mahtava. Päivät meni gokart-autoilla ajellessa ja koiran kanssa rannalla kävellessä ja illalla poreammeiltiin ja pulahdettiin jopa vähän mereen (ai miten niin kylmä Washington?) ja tehtiin rantaan nuotio ja paahdettiin vaahtokarkkeja. Olin tosi surullinen kotiin palatessa, koska ajattelin et koko loppuloma tulee olemaan tylsää.

Spontaani minä!
Kaikista mun peloista huolimatta spontaaniudesta tuli koko viikon avainsana ja tajusin, miten onnekas oonkaan kun mulla on näin ihania kavereita. Täällä on niin paljon helpompaa tehä kaikenlaista, koska kaikilla tän ikäluokan high schoolilaisilla on omat autot, joten heti maanantaina kotiinpaluuni jälkeen lähettiin mun kavereitten kans viidellä eri autolla kattomaan drive in movieta, mikä tarkottaa siis että parkkeerataan auto sellaselle isolle pellolle ja istutaan peräkontissa kattomassa sitä leffaa. Kokonaisuudessaan mun spring break sisälsi avoautolla ajelua musiikit täysillä, aamuyöhön valvomista, rantapäiviä, paljon polaroideja, naurua, korkeelta laiturilta mereen hyppäämistä, nuotioiltoja, Comic Conissa pyörimistä (Don Rosa tuli nähtyä henkilökohtasesti) ja Minni Hiirenä Seattlessa harhailua ja eksymistä, pizzaa ilta- sekä aamupalaksi, yöllisiä kauppareissuja pyjamassa, vinyylejä, porealtaassa istuskelua, auringonlaskuja ja -nousuja katolla, liikaa McDonald’sin aamupalaa ja paljon uusia ystäviä. Jottei tää lista kuulostais liian ihanalta on pakko lisätä tähän myös pyörällä kaatuminen, jonka seurauksena sain ranteen aika kivasti auki ja jalat on täynnä naarmuja ja mustelmia. Näin jälkeenpäin miettien ois kannattanut lähteä ihan suosiolla tikattavaksi, mutta aika kivasti se on lähteny jo paranemaan ilman tikkejäkin.

Että vaikka tässä nyt tätä postausta yhdellä kädellä kirjotan, polvet ruvella ja niska auringon polttamana, niin nää viimeset kymmenen päivää oli kaiken sen arvosia. Käteen muodostuva arpi jää muistuttamaan siitä mahtavasta spring breakistä, milloin olin keuhkoputkentulehduksessa, koin rengasrikon ja jouduin melkein tikattavaksi, mutta olin onnellisempi kuin ikinä.

Lämpimiä kevätpäiviä!

- Jasmin