Jasminin blogi #6 - Thanksgiving ja joulushoppailuja

vaihto-oppilaan Black Friday ostokset

Thanksgiving and Black Friday

Heti, kun Thanksgivingistä on selvitty (huhhuh, en oo varmaan ikinä syöny niin paljon täytettyä kalkkunaa, nam!) herättiin seuraavana aamuna aikasin Black Friday shoppailemaan. Me mentiin läheiseen outlet malliin, missä oli ihan hyviä tarjouksia ja sen takia paljon aggressiivisia ihmisiä liikkeellä. Ei oltu ihan avaamisaikaan liikkeellä, mistä oon jälkikäteen ihan ilonen, koska vielä sillonkin, kun saavuttiin sinne kauppakeskukseen siellä oli ihan tuhottomasti porukkaa ja ihmiset ryntäili paikasta toiseen. Kyl se ostohuuma tarttu ja tulin kotiin ihan useemman kassin kanssa.. No, ainakin ne kaikki lähti mukaan alehinnoilla!

Ugly Christmas Sweaters
Meillä on aina välillä koulussa teemaviikkoja ja yks niistä ootetuimmista on joulun teemaviikko, jolloin siis pukeudutaan joka päivä tietyn teeman mukaan. Bremerton High Schoolin tän joulun teemaviikon päivät meni näin:

Monday: Ugly Sweater Day - kaikilla oli siis yksinkertasesti rumat jouluvillapaidat ja joillakin jotain jouluvaloja ja ties mitä joulukuusenkoristeita niihin kiinnitettyinä.
Tuesday: Twin Tuesday - tiistaina siis näky paljon samiksia ympäri koulua
Wednesday: Gender Bender - pojat pukeutu tytöiks ja tytöt pukeutu pojiks
Thursday: Inside out day - kaikki vaatteet nurinpäin
Friday: Color Wars - kaikki teemaviikot päättyy aina ”värisotaan” eli kaikki luokat (seniors, juniors yms.) pukeutuu omaan, määrättyyn väriin ja kokoonnutaan gymiin riehumaan ja huutamaan Pep Assemblyyn. Pep Assemblyissä tehdään yhdessä kaikkee kivaa, jolla pidetään yllä ja parannetaan koulun yhteishenkee, on esim. opettajat vastaan oppilaat -pelejä ja homecoming-viikolla valitaan homecoming queen ja king! Täällä high school kestää 4 vuotta ja meijän koulun värit on sininen ja kultanen/keltanen, joten värit menee näin:
1. v. Freshmen: white
2. v. Sophomore: yellow
3. v. Junior: blue
4. v. Senior: blue & gold

Sit joka teemaviikon lopussa perjantain Pep Assemblyssa valitaan sen teemaviikon voittajat, jotka on lähes automaattisesti aina seniorit. Jouduin valitettavasti missaaamaan tällä teemaviikolla keskiviikon ja torstain kokonaan, koska olin niin flunssanen ja kipee, että jäin kotiin.Christmas shopping
Jenkit on tunnetusti aika isoja joulufriikkejä ja se näkyy kans joululahjoissa. Kaikilla oli kunnon toivelistat valmiina heti kun marraskuu vaihtu joulukuuks ja mentiin sillon Black Fridayna shoppailemaan. Mun vinkki on, että kannattaa säästää jotain tuliaisia joululahjaksi, mikä on myös silloin hyvä, jos vaihtaakin hostperhettä, niin on sit jotain annettavaa tai tuliaisia myös sille uudelle hostperheelle. Yleensä tässä vaiheessa on jo oppinu jotenkuten tuntemaan hostperhettä ja tiiän nyt itekki mistä kukin tykkää. Hostsiskolle hankin jotain horoskooppeihin liittyvää, hostmomille kirjoja ja hostdadille meillä on yks isompi yhteinen lahja.

Mä annoin heti joulukuun alussa suomalaiset joulukalenterit hostperheelle ja leivoin suomalaisia korvapuusteja itsenäisyyspäivän kunniaksi. Täällä pystytettiin joulukuusi jo heti joulukuun ensimmäisinä päivinä ja huomasin, että kaikilla on vaan sellasia muovisia feikkikuusia! Alkaa tulla ikävä sitä ihanaa oikeen joulukuusen tuoksua ja lunta myös.. Oon ollu nyt kipeenä jo melkein viikon ja maannu vaan takkatulen ääressä kissa sylissä, kanakeittoa lipittäen. Meillä on joululomaa 19.12.2015-3.1.2016 ja oon ihan älyttömän onnellinen, koska kunnon tauko tulee tarpeeseen!

Jasmin