Olivian blogi #6 - 4 kuukautta vaihto-oppilaana

Moi vaan kaikille! Ja hyvää (myöhäistä) itsenäisyyspäivää Suomelle! Toivottavasti Suomessa kaikki hyvin ja kaikki jo ihan joulutunnelmissa. :)
Tänään aattelin kertoa ihan vaan kaikesta mitä oon täällä tehnyt tän neljän kuukauden aikana; tunteita, ihania hetkiä jne.
Ekaks haluun sanoa että en voi ymmärtää että mä neljä kuukautta sitten lähdin pelokkaana yksin maailmalle, ilman ketään tuttua ja turvallista. En vaan tajua kuinka nopeasti aika kuluu! Muistan vieläkin lähtöpäivän kun eilisen, ja sen, miten sekavat tunteet mulla oli (niinku varmaan kaikilla). Se oli ihan hassua ku pelotti, jännitti, oli innoissaan, surullinen ja kaikkea noita samaan aikaan. Mutta aika on kulunut ihan hirveen nopeesti ja outoa ajatella että on joku 5 ja puoli kuukautta enään jäljellä... vieläkin tuntuu oudolta edes kirjottaa noin. Ehkä se johtuu siitä että tätä kokemusta odotti niin kauan, ja nyt kun elää täällä, aika menee tosi nopeesti ihan huomaamatta kaikkien uusien asioiden ohella.
Paljon kaikkea tähän neljään kuukauteen on kyllä mahtunut sen voin sanoa. Oon saanut niin upeita uusia ihmisiä mun elämään josta oon ikuisesti kiitollinen!

Parhaat asiat ja hetket täällä.... hmm, mulla on ollu niin paljon kaikkia ihania juttuja täällä että tätä pitää oikeen miettiä kunnolla! Mulle on ainakin jääny mieleen se, kun mun hostäiti yllätti mut ja mun host-veljen aamulla ja vei meijät college football peliin, eikä kertonu mihin ollaan menossa ennen ku arvattiin! Meillä oli tosi hauskaa tolloin ja toi koko kokemus oli tosi kiva ja erilainen, jotain mitä ei Suomessa voi kokea. Syksyllä kävin kanssa sellasessa karnevaalissa mun kavereiden kanssa, joka oli ihan tosi upee! Just sellanen kunnon karnevaali jota näkee jossain leffoissa; täynnä valoja, pellejä, pelejä, ruokaa, laitteita, musiikkia... Myös ihan meijän High Schoolin football pelit oli aina kaikille viikon kohokohta, koska meijän koulun joukkue oli ihan tosi hyvä tänä vuonna, ne pääs State Championship semifinaaleihin asti ilman että hävis yhtäkään peliä ennen sitä! Ne teki koko koululle historiaa ja ihmiset on täällä tosi ylpeitä siitä. Kun puhutaan jenkkikoulujen "High School spiritistä", nii noissa peleissä sen kyllä pysty kokea erittäin hyvin! Rakastan myös kesäaikaan käydä tuolla yhellä järvellä joka on näille vähän niiku mökille meneminen, ja sieltä mulla on ihania ja hauskoja muistoja kavereiden kanssa! Paljon on ollut muita ihania juttuja, ja aina siihen ei ees vaadi mitään extreme toimintaa, hyvä porukka täynnä ihania ihmisiä nii varmasti on hauskaa ja tulee hyviä muistoja.

Täytyy sanoa että koti-ikävä on viimeaikoina vähän ollut, niinkun varmaan aika monella tähän aikaan vuodesta. Ei tunnu kivalta, mutta ite ainakin opin, että asiasta puhumalla ja pitämällä itsensä kiireisenä kaikilla kivoilla jutuilla auttaa :) Eli kaikki jolla on koti-ikävä jotka luette tätä: älkää huolehtiko kaikki järjestyy!! Teet vaan kaikkea kivaa niin se unohtuu ja muistat kuinka onnekas olet kun oot saanut tän mahdollisuuden, sitä ei pidä unohtaa. Kukaan ei sanonu että se tulisi olemaan helppoa ;) Se myös kasvattaa sua ihmisenä niin paljon, ja asiat jotka saattaa olla vaikeita nyt, saattaa tulevaisuudessa tuntua tosi pienil

Aika paljon on ollut koulujuttuja, koska kohta onkin jo joululoma (JEEE). Täällä on muuten ihan hullua miten aikasin alotetaan joulukoristelut hahah, joku kaks kuukautta aikasemmin. Joulukuusi laitetaan pystyyn ja koristellaan joku kuukaus ennen jouluaattoa :D Ite kyllä tykkään joulusta ja joulun ajasta niin paljon, että ei haittaa! Mulla meni muuten puhelin rikki tossa alle viikko sitten, joten menetin kaikki mun kuvat mukaanlukien kaikki videot ja kuvat tän vaihtovuoden ajalta.. Oon pahoillani että tää postaus on nyt kuvaton! Toivottavasti oli silti kiva lukea :)
Kaikkea hyvää kaikille ja hyvää ja rauhallista joulua! :)

- Olivia