Olivian blogi #9 - Atlanta!Perustietoja

Atlanta on Georgian pääkaupunki, joka sijaitsee Georgian pohjoisosassa, Fultonin piirikunnassa. Mun kodista ajomatkaa on noin 40minuuttia, joten me käydään siellä aika usein. Atlantan asukasluku on noin. 500 000, mutta Atlantan metropolialueella asuu noin 6miljoonaa ihmistä. Suoraan Atlantan keskustassa on kaks isoa Collegea "Georgia Institute of Technology" ja "Georgia State University", ja varsinkin Georgia Tech on tosi hyvä koulu, ja hyvä erilaisissa urheilulajeissa.

Urheilu
College Football Hall of Fame on Atlantassa ja niin kuin moni tietää, Amerikkalainen jalkapallo on tosi iso juttu täällä. Atlantalla on myös NBA joukkue Atlanta Hawks, NFL joukkue Atlanta Falcons ja pesis joukkue Atlanta Braves. Kävin kattomassa yhtä NFL peliä ja oli tosi kiva kokemus. :) Ne pelaa tosi isolla areenalla Atlantan keskustassa jonka nimi on Georgia Dome. Tosi monet kannustaa täällä noita joukkueita (tietty) ja ite haluun vielä mennä yhteen pesis peliin! Atlantassa on myös järjestetty Olympialaiset, joten tää on tosi urheiluystävällinen kaupunki :D

Nähtävyyksiä
Atlanta on musiikin osalta myös tosi tunnettu, joten täällä on koko ajan erilaisia konsertteja ja keikkoja, ja joka musiikkityylin kuuntelija varmasti löytää jotain mieleistä.
Coca-Cola on Georgiasta, joten Atlantassa on World of Coke museo, en oo kyllä käynyt tuolla mut kai siellä pitää käydä hahah. Täältä löytää tosi paljon shoppailumahdollisuuksia, mun lemppari on iso kauppakeskus Lenox Square tai ulkoilma ostoskeskus Atlantic Station, josta löytyy kauppoja jokaisen makuun.
Atlantasta löytyy myös iso huvipuisto Six Flags johon mun kavereiden kaa oon suunnitellu meneväni vielä ennen kun lähden kotiin.
Täällä keskustassa on myös maailmanpyörä josta näkyy ihanat maisemat varsinkin illalla! (Näyttää samalta ku Helsinki Skywheel mutta vähän erilaiset näkymät :D)
Georgia Aquarium on kuulemma länsipuoliskon isoin merimaailma, ja se on tosi suosittu nähtävyys täällä ja on aina täynnä ihmisiä.

Kävin viime viikonloppuna mun kavereiden kanssa Atlantassa, ja käytiin ihanassa paikassa joka oli täynnä pikku kauppoja ja ravintoloita. Mä löysin vihdoin kans mun Prom mekon sieltä josta oon tosi innoissani! Käytiin Centennial Olympic Parkissa joka rakennettiin 1996 Olympialaisten takia Atlantan keskustaan. Se oli tosi kaunis! Illemmalla mentiin vielä golffaamaan Top Golfiin joka oli myös tosi hauska. En ollut golfannu ikinä ennen joten oli kiva kokemus. Päätin kirjottaa tällä kertaa Atlantasta koska rakastan tota kaupunkia, se on täynnä elämää ja musta tuntuu että joka kerta sieltä löytyy jotain uusia paikkoja.
-Olivia