Olivian blogi #3 - Uusi High Schoolini USA:ssaMoikka kaikki! Mä oon ollu täällä nyt noin yhen kuukauden, ja en voi muuta sanoa kun että rakastan olla täällä niin paljon etten haluu ikinä lähteä pois hahaha! No onneks ei tartte sitä vielä miettiä. Jos alkaa miettimään ni on kyllä ihan hullua miten aika on kulunu näin nopeesti, koska tuntuu siltä kun just ois ollu Soft Landing Campilla. Täällä on kyllä kaikkea ihanaa ehtiny tapahtua jo!

Koulu
Mä käyn siis koulua nimeltä Mill Creek High School ja se on koko Georgian (kyllä, koko osavaltion) isoin High School. Tällä hetkellä siellä on n. 4100 oppilasta joka on tosi paljon! Meijän koulu on hirveen iso ja ulkona on sellasia pikku vaunuja joita sanotaan "trailoreiksi" jossa jotkut tunnit pidetään. Oon saanu ihan hirveesti kavereita koulusta ja tykkään tosi paljon mennä sinne joka päivä! Meillä koulu alkaa ihan hirveen aikasin, 7:20am joka tarkottaa sitä et herätys on kello 5:20 sillä kyytii kouluun lähtee jo 6.15! Ihan hassua kun aattelee et ensinnäki Suomessa koulu alkaa hirveesti myöhemmin ja aika vaihtelee päivittäin!
Täällä siis on sama lukujärjestys joka päivä, koko vuoden ympäri. Kello soi aina ihan hassuihin aikoihin, esim 8.16, 9.12 jne ja heti kun kello soi kaikki ryntää ulos luokasta ja kiirehtii seuraavalle tunnille! Tykkään tosi paljon mun tunneista ja tällä hetkellä mun lukujärjestys näyttää tältä:

1. Psychology
2. Fashion Marketing
3. Language Arts
4. Marketing Principles
5. Team Sports
6. Lunch
7. US History

Eroja suomalaiseen kouluun
Voin myös sanoa et koulu täällä on tositosi erilaista kun Suomessa. On nii hassua ku Suomen lukio näille on kun College, ja kaikki aina hirveesti ihmettelee kun kerron niille millasta koulu Suomessa on. Täällä esimerkiksi ennen kokeita saat lapun missä sulle kerrotaan kaikki mitä kokeeseen tulee ja kokeet on pelkkää monivalintaa. Kaikki tehtävät arvostellaan ja palautetaan takasin opettajalle. Sun arvosanat on kirjaimia ja ne muodostuu kaikkien tehtävien yhteenlasketusta prosenttimäärästä. Myös tosi monet pistarit voi korottaa silleen et meet kotiin ja kopioit kirjasta vastaukset ja palautat ne opettajalle ja sit saat siitä 100% vaikka oisit eka saanut 30%... Hassua! :D mun vaikein tunti on kyl ehdottomasti psykologian tunti kun esimerkiksi nyt opiskellaan aivon osia ja mulla oli just tänään siitä koe. Se meni kyllä ihan hyvin, jännitin sikana kyllä ku se oli mun eka "iso" koe täällä.

Kouluhenki
Täällä mun mielest ehdottomasti paras juttu on koulun oppilaiden yhteishenki joka on kymmeniä kertoja parempi ku Suomessa!! Rakastan niin paljon käydä esimerkiksi perjantai-iltojen jenkkifudispeleissä koska oman koulun oppilaat ja opettajat on niin innoissaan! Joka perjantai pelaajat ja cheerleaderit on koulussa pukeutuneena omiin uniformuihin illan peliä varten. Joka pelissä on myös joku teema, esimerkiksi Hawaii teema, väriteema tms. Ja kaikki maalaa ittensä täyteen maaleilla ja pukeutuu sen mukaisesti! Seuraava jalkapallopeli on "Black-out" joka on yhden tytön kunniaksi joka kuoli viime vuonna syöpään meidän koulupiirissä. Oppilaat saivat tilata t-paitoja jossa on tän tytön nimikirjaimet ja ne rahat näistä paidoista lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, joka on mun mielestä tosi ihana juttu!

Ylipäätään kaikki on mennyt tosi hyvin täällä ja oon käyny kaikissa jenkkifudispeleissä, ollut kavereiden kanssa, uinut, käyny Atlantassa ja tehny kaikkea kivaa!

Until next time!
-Olivia