Olivian blogi #2 - Kokemukseni New Yorkin Soft Landing Campista

Moikka kaikki! Tän kuukauden blogitekstissä aattelin kertoa teille mun Soft Landing Campista! Elikkä tää leiri järjestettiin siis New Yorkissa, ja se kuuluu kaikkien USA:han lähtevien vaihtovuoteen! Meillä oli n. 5 ohjaajaa leirillä jotka ohjasivat toimintaa ja auttoivat tarvittaessa. Meijän leiri oli tosi ihana ja kerron teille nyt vähän joka päivän ohjelmasta!

2. Päivä
Aamulla heräsin jetlagin takia tooosi aikasin, noin puol kuudelta aamulla.. Sen jälkeen menin aamupalalle joka kesti kuudesta kahdeksaan joka aamu. Tämän jälkeen kello yhdeksän meillä oli orientaatio jossa puhuttiin vielä vähän säännöistä ja leirin ohjelmasta sekä siitä, mitä vaihtovuodelta tulisi ja ei tulisi odottaa. Lisäksi kaikki esitteli itsensä orientaation lopussa. Tämän jälkeen bussi lähti hotellilta (New Jerseystä), kello 11.15 kohti New Yorkia! Me mentiin kaikki ekaks syömään Grand Central Stationiin jonka alakerrassa on paljon erilaisia ravintoloita. Yhdeltä lähettiin bussiajelulla ympäri Upper Manhattania ja nähtiin paljon kaikkia nähtävyyksiä: Times Square, Rockefeller Center, Central Park ja jopa sinkkuelämää Carrie Bradshawn talo! :D viideltä meijät jätettiin lähelle Times Squarea ja saatiin omaa aikaa kolme tuntia. Kierreltiin vaan ympäriinsä ja shoppailtiin vähän. Bussi lähti 20.15 takaisin hotellille Newarkin lentokentän lähelle.

3. Päivä
Aamu lähti liikkeelle samallailla kun edellisen päivän, ja aamupalan jälkeen meillä oli orientaatio jossa tehtiin kaikkea hauskaa esim. Näytelmä ryhmän kanssa jostain tietystä "ongelma" tilanteesta. Tää orientaatio oli tosi hauska. Sen jälkeen lähettiin taas lounaalle Grand Central Stationille ja yhdeltä alkoi kiertoajelu Lower Manhattanilla. Käytiin 9/11 muistomerkillä ja nähtiin toinen WTC torni. Sen jälkeen mentiin Brooklyn Bridgelle. Kiertoajelun jälkeen saatiin taas aikaa shoppailla ja tehä mitä sitten ikinä haluaa. Meidät jätettiin Soholle ja sieltä löytää vaikka mitä kivaa! Bussi lähti taas normaaliin aikaan 8.15 sovitulta paikalta, ja hotellilla mentiin kavereiden kanssa aulaan syömään meidän ostamia "eväitä" iltapalaksi. Sen jälkeen uni tuli nopeasti!

4. Päivä
Aamupalan jälkeen meillä oli "flight meeting" joka oli alle tunnin kestävä orientaatio seuraavan päivän lennoista ja muusta tärkeästä. Noin kello 10 lähdettiin bussilla Manhattanille, ja käytiin ostamassa ruokaa ihanasta kaupasta nimeltä Whole Foods Market. Rakastan tota kauppaa! Se on täynnä kaikkea ihanaa tuoretta ruokaa ja hedelmiä ja sushia ja kaikkea hyvää! Sen jälkeen lähettiin kävelemään kohti Central Parkia, koska meillä oli piknik siellä. Pelattiin pelejä ja meillä oli tosi kivaa! Piknikin jälkeen lähdettiin taas bussille ja lähdettiin kohti jersey Gardens outlet ostoskeskusta. Siellä oli paljon kauppoja josta jokainen varmasti löytää mieleisensä! Jos monen tunnin shoppailu ei kuitenkaan kiinnosta, siellä on myös ruokapaikkoja ja leffateatteri! Hotellilla alkoikin sitten jo pakkailu aikasen herätyksen takia.

5. Päivä
Herätyskello soi 6.30 ja sen jälkeen lähdin aamupalalle. Monia ihmisiä piti hyvästellä ja olo oli haikea ja jännittynyt! Mulla oli yksi välilasku ja lennot oli onneksi lyhyitä. Mun lopullinen host-perhe oli mua kentällä vastassa ja olo oli heti tosi tervetullut ja mukava!

Nyt on jo ollut eka päivä koulua ja kaikkea kivaa on jo ehtinyt tapahtua ja kokea. Soft Landing Camp oli todella hauska ja kiva ja siellä sai niiiin paljon uusia kavereita ja tuttavuuksia! Nyt kumminkin arki on alkanut ja ei enään tunnu elämä pelkältä lomailemiselta haha :D! Hyvää arjen alkua teillekkin!
-Olivia