Olivian blogi #4 - Vapaa-aika ja kaveritMoikka taas kaikille! Tänään aattelin kertoo teille vähän tästä koulunjälkeisestä elämästä ja ylipäätäänsä siitä, miten vapaa-aikaa vietetään ainakin täällä Georgiassa!

Meillä siis koulu alkaa tositosi aikasin, 7.20am joka tarkottaa sitä et koululla ollaan jo noin 6.40 aamulla... Aluks oli ihan hirvee "shokki" toi herääminen mut nyt kyl tottunu siihen kaikkeen jo onneks! Sit iltapäivällä koulu loppuu jo kello 2.10pm eli tosi aikasin joka päivä. Ite tykkään tosta koska sitte on oikeestaa joka päivä hirveesti aikaa muihin juttuihin koulun jälkeen. Ite en nyt tällä hetkellä harrasta täällä mitään koulun jälkeen, mutta käyn salilla. Käyn siellä n. 4-5 kertaa viikossa mun kavereiden kanssa, ja se on myös kiva kun se on nii lähellä mun kotia ni voin kävellä sinne! Täällä muuten käveleminen paikkoihin on outoa... Kaikki aina tuijottaa mua oudosti jos kävelen tuolla esim just salille hahah.. :D mut joo, mun kavereista melkein kaikki myös työskentelee eli nekään ei hirveesti harrasta mitään. Täällä tosi moni nuori käy töissä ja se on tosi normaalia! Täällä myös töitä saa alaikäset tosi hyvin melkein kaikkialta.

Koulun jälkeiset harrastukset
Täällä mun koulussa on hirveesti kaikkia urheiluharrastuksia ja clubeja mihin voi liittyä. Tääl on mm. Jenkkifudista, jalkapalloa, cheerleadingia, pesäpalloa ja softballia, tennistä, yleisurheiluu ja ihan hirveesti kaikkia clubeja mitkä ei oo urheilua. Ite varmaankin alotan Track & Fieldin eli yleisurheilun joulun jälkeen, ku täällä noi urheilulajit vaihtuu kausittain. Esimerkiks nyt on jenkkifudis ja cheerleadingkausi ja kohta alkaa koris ja yleisurheilu ja muut!

Vapaa-aika Amerikassa
Muuten vapaa-ajan vietto mun mielestä eroaa aika paljon siitä, mitä ihmiset Suomessa tekee. Ainakin mulla ja mun kavereilla kotona oli ja on tapana koulun jälkeen mennä vaikka kahville tai kaupungille hoitaa asioita, tai ihan vaan hengailla toisen luona, mut täällä noita asioita tehään yleensä vaan viikonloppusin! Monet ihmiset menee vaan kotiin tai harrastuksiin koulun jälkeen ja jättää muut asiat viikonlopulle. Mun kaverit täällä tykkää tehä kyl muita juttuja koulun jälkeen mut se ei vaan oo niin yleistä. Jos mä vietän aikaa mun kavereiden kanssa, me yleensä käydään leffassa, mennään ostoskeskukseen (joka on muuten ihan hirveen iso:D), käydään syömässä, salilla, kattoo fudispelejä, mennään jollekkin vaan oleskelemaan tms. Tääl on tosi kiva ku melkeen kaikilla on auto ni on helppo kulkee paikasta toiseen. Perheen kanssa me käydään kans syömässä usein, mennään meidän tutuille, käydään urheilupeleissä tai kisoissa jne.

Yhteistä aikaa perheen kans!
Viimeaikoina oon tehny kaikkea kivaa, mun host-äiti yllätti mut ja mun hostveljen viemällä meijät University Of Georgian football peliin! Meillä oli niin hauskaa ja se ihmismäärä on ihan sairas, oikeesti kaikki seuraa niitä pelejä! Oli kyl ihan tosi siisti kokemus ja meillä oli ihana päivä! Mä kävin myös mun kavereiden kanssa semmosessa karnivaalissa (fair) jossa on siis kaikkia vuoristoratoja ja muita laitteita, ruokaa ja pelejä. Se on vaan viikon pystyssä, ja se on tosi suosittu täällä! Meillä oli tosi kivaa tuollakin ja musta on ihanaa et mun kaverit hirveesti haluu näyttää mulle kaikkia uusia juttuja ja ne on innoissaan tekemässä kaikkea kivaa mun kanssa :)!
Toivottavasti Suomessa kaikki hyvin, siellä on ainakin vähän kylmemmät oltavat kun täällä haha!

-Olivia