Emilian blogi #6 - HalloweenAmerikassa Halloween on tosi iso tapahtuma. Se näkyy kaikkialla kodeissa ja ruokakaupoissakin. Sitä vietetään koko lokakuu. Meidän koti täällä on kirjaimellisesti täynnä kaikkia Halloween-koristeita kuten mm: kurpitsoja ja haamuja. Aloitimme koristelun jo syyskuun lopulla. Meidän pihalla on kaksi jättikokoista ilmallatäytettävää hahmoa, kurpitsoja ja haamuja. Myös sisällä on tosi paljon koristeita vessaa myöten. Esimerkiksi luurankoja ja kurpitsoja.

Oon ilonen, että koristeet, mitä meidän kotoa löytyy ei ole pelottavia, vaan enemmänkin kiltin näköisiä, vaikka muutama karmivakin löytyy melkein satojen koristeiden joukosta. Kaikki ruokaupat on täynnä Halloween-koristeita ja monet ruoat ovat kurpitsan makuisia. Esimerkiksi nyt on myynnissä tiettyjä Halloweenmuroja vain tämän sesongin ajan ja Oreokeksit on värjätty oransseiksi.

Mun host-perhe haluaa näyttää mulle mahdollisimman paljon erilaisia paikkoja liittyen Halloweeniin, joten olemme käyneet muutaman kerran Halloween kaupassa etsimässä naamiaisvaatteita ja muutenkin fiilistelemässä tätä Halloweenia.


Meillä oli lokakuussa tosi kiva vaihtaritapaaminen. Meidän vaihtariporukka on mahtava. Se koostuu meistä kahdesta suomalaisesta, norjalaisesta, tanskalaisesta, ranskalaisesta, espanjalaisesta, japanilaisesta ja thaimaalaisesta. Kaikki ovat tyttöjä ja meillä on sama järjestö täällä, jonka kautta meillä on sama aluevalvoja. Hän on tosi ihana, ja hänen kanssaan vietimme päivää.

Me menimme Valley Fair nimiseen huvipuistoon, jossa on paljon vuoristoratoja. Halloweenin takia se muuttui illan hämärtyessä Valley Scare- nimiseksi. Se tarkoittaa, että siellä oli Haunted Houseja eli kummitustaloja. Niiden sisällä sekä kaduilla oli ihmisiä pukeutuneina pelottaviin asuihin. Kummitustalossa oli ideana, että ihmiset kävelivät siellä radan läpi ja matkalla oli monia pelottaviin asuihin pukeutuneita ihmisiä pelottelemassa. Niillä oli sääntönä, että ne eivät saa koskea asiakkaisiin, mutta ne tulivat tosi lähelle ja tekivät ääniä. Kummitustaloja oli yhteensä kuusi, joista itse menin kolmeen ja tämän jälkeen totesin sen riittävän. Olin jännittänyt etukäteen tätä päivää, koska en yleensä nauti kauhujutuista, mutta päivä oli tosi onnistunut ja kiva tapa viettää aikaa muiden vaihtareiden kanssa.

Samana viikonloppuna kävimme host-perheeni kanssa kiertelemässä Halloween-marketteja ja ostamassa kaikille omat kurpitsat. Kaikki saivat valita omat kurpitsansa ja punnituksen jälkeen mun kurpitsa oli painavin. Lokakuun viimeisenä viikonloppuna kaiversimme kurpitsamme. Se oli mun ensimmäinen kerta ja tykkäsin siitä. Ensimmäisenä kurpitsa piti puhdistaa sisäpuolelta ottamalla kaikki siemenet pois. Sen jälkeen piirsin tussilla kurpitsalleni kasvot ja sitten leikkasin sen kurpitsaveitsellä ääriviivoja myöten. Olimme skypen välityksellä toisen host-siskoni ja hänen poikaystävänsä kanssa ja kaiversimme kurpitsamme samaan aikaan. Se oli tosi hauskaa.Lokakuun viimeisenä viikonloppuna osallistuimme Moster Dash 5 kilometrin juosksutapahtumaan host-siskoni, host-äitini ja hänen ystävänsä kanssaan. Se oli tosi hauskaa ja ihmiset olivat pukeutuneina naamiaisasuihin. Minä ja host-siskoni olimme NinjaTurtleseita.


Samana päivänä lauantaina meillä oli Halloweenjuhlat kaikille vaihtareille meidän ryhmässä. Mun host-perhe järjesti sen meidän kotona täällä. He ovat tehneet saman jo kolmena vuonna peräkkäin. Valmistelimme juhlia paljon etukäteen. Kaikki pukeutuivat johonkin naamiaisasuun. Minä, host-siskoni ja aluevalvojani tytär olimme NinjaTurtleseita. Itse olin se punainen, en niinkään tämän turtlesin luonteen, vihaisen perusteella, vaan enemmänkin värin. Meillä oli erilaisia kisoja, kuten esimerkiksi kuka saa siirrettyä keksin otsalta suuhun ilman, että käyttää käsiä ja kuka saa eniten vaahtokarkkeja kuppiin käyttämällä syömäpuikkoja.Meillä oli myös Pinjata, jota kaikki saivat lyödä vuorotellen. Olimme koristelleet myös autotallimme Halloween-koristeilla ja juhlimme siellä sekä sisällä. Kaikki toivat jotain syötävää ja oli hyvät tarjoilut. Muutamia Halloween-aiheisia ruokiakin löytyi, esimerkiksi silmämuna-keksejä sekä oransseja kurpitsakeksejä. Meillä oli myös äänestys parhaasta halloweenasusta. Paras asu vaihto-oppilaista, host-sisaruksista ja aikuisista palkittiin. Vaihto-oppilaista voiton vei toinen suomalainen vaihtari. Lisäksi oli veikkaus, kuinka monta karkkia lasipurkissa on. Aluevalvojani voitti tämän veikkauksen ja sai itselleen 152 karkkia. Oli tosi onnistuneet juhlat!

Virallisena Halloween-päivänä menimme toisen suomalaisen vaihtarin kanssa Trick or Treat eli karkki ja kepposeen. Kiertelimme ovelta ovelle naamiaisasuihin pukeutuneina. Saimme paljon karkkeja ja se oli hauska kokemus!

Tosi monissa taloissa täällä on ulkona hienoja valoja ja muita koristeita liittyen Halloweeniin, niin myös meidänkin talossa. Yhdessä talossa oli pelle, joka hakkasi ikkunaa ja kun pimpotimme ovikelloa hän hakkasi ovea ja oven avattuaan hän lähti kävelemään meidän perään. Huh, se oli vähän pelottavaa, mutta saimme silti häneltä karkkia.

Mun lokakuu meni täällä nopeasti nähden kaikkia juttuja liittyen Halloweeniin. Se on ollut tosi hieno kokemus, kun Suomessa ei Halloweenia niin paljon vietetä. Täällä se on ihan eri kokoluokkaa. Voin kyllä sanoa, että oli Halloweenin täyteinen lokakuu. 

- Emilia