Emilian Blogi #2 - Läksijäiset


Läksärit on nyt vietetty onnistuneesti. Pidin juhlat kahdessa osassa. Ensimmäisenä päivänä sukulaisilleni ja seuraavana kavereilleni. Suurimman osan näin viimeistä kertaa ennen lähtöä!

Molempien juhlapäivien aamut alkoivat kaatosateella. Sade kuitenkin lakkasi ennen vieraiden saapumista, ja saimme nauttia ihanasta auringonpaisteesta terassillamme, joskin ampiaiset olivat ruoan ja juomien perässä.

Sukulaisläksäreissä huolehdimme äidin kanssa tarjoiluista. Edellisenä iltana kävimme kaupassa ja teimme joitakin tarjoiluita ja koristeluja jo silloin. Samana aamuna teimme vielä loput.

Kaveriläksäreissäni kaksi ystävääni tulivat auttamaan valmisteluissa ja heistä oli suuri apu. Teimme yhdessä tarjoiltavia ruokia ja koristeluita.

Tarjoilut

Juhlien teemana oli Amerikan ja Suomen yhdistelmä, ja tarjoilu sen mukainen. Tarjolla oli hodareita, kahdenlaista salaattia ja cocktail-tikkuja, joissa oli lihapullia, nakkeja, tomaattia, kurkkua, viinirypäleitä, paprikaa ja omenaa. Suolaisten tarjoiluiden lisäksi oli monenlaisia herkkuja: täytekakkua, jonka koristelimme mansikoiden ja mustikoiden avulla muistuttamaan Amerikan lippua. Tämän lisäksi oli sipsejä, karkkia, popcornia, amerikkalaisia suklaakeksejä, homejuustoa ja pipareita sekä vaahtokarkkeja. Pöydästä löytyi myös pähkinöitä ja suolakalakeksejä.Halusin myös tarjota vieraille karkkeja, joita olin saanut yllätyspostissa ihanalta host-perheeltäni. Paketti oli niin iso, etten ollut ehtinyt syödä niitä kaikkia, joten mielestäni oli kiva idea tarjota niitä vieraille. Ja hyvin ne maistuivat. 

Kaveriläksäreissä tarjoilut olivat samat lukuunottamatta täytekakkuja. Ne oli korvattu jäätelöllä. Niissä oli ideana laittaa Amerikan lipun värisiä jäätelöitä: vaniljaa, mansikkaa ja mustikkaa. Lisäksi oli strösseleitä ja suklaa- sekä salmiakkikastiketta. Juomatarjoiluina oli boolia, johon oli sekoitettu Spritea ja mansikkamehua sekä mansikoita. Löytyi myös monenlaisia limuja, kuten Cokista, Fantaa, Spriteä ja Pommaccia. Herkkupöydän yhteydessä tarjoiltiin kahvia ja teetä.Koristelut

Ruokien päällä oli koristeina cocktail-tikkuja Amerikan lipulla varustettuina. Olin myös ostanut Amerikanlippu-servettejä ja -serpenttiiniä. Olin koristellut kotimme kiinnittämällä isot Suomen ja Amerikan liput seinälle. Liput irrotettiin siinä vaiheessa, kun aloimme ottamaan kuvia niiden kanssa. Isojen lippujen lisäksi oli muutama pieni Suomen lippu. Serpenttiinillä koristeltiin mm. pöydät ja kaapit. Lautaset olivat myös teeman mukaan väritykseltään valkoisia, punaisia ja sinisiä, joita meillä sattumalta olikin kotona jo valmiiksi. 

Kuvien ottamista

Molemmissa juhlissa otimme PALJON kuvia Amerikan lipun kanssa. Kaveriläksäreissä hyödynsimme myös Suomen lippua kuvissa. Kuvia tuli otettua niin paljon, että puhelimestani loppui tila kesken kaiken. Onneksi säät suosivat meitä, joten kuvia otettiin ulkona ja muutamia sisällä tuulen takia.Tekemistä ja vieraskirja

Sukulaisläksäreissäni istuimme ulkona terassillamme auringon paistaessa ja söimme. Juttelimme paljon ja oli kiva, että ehdin keskustella kaikkien kanssa. Sain myös paljon kysymyksiä liittyen host-perheeseeni ja lähtöjännitykseen.

Kaveriläksäreissäni juttelimme ja nauroimme paljon. Söimme ruokaa ja hengailimme. Otimme myös enemmän kuvia ja siihen menikin melko paljon aikaa. Kuuntelimme musiikkia ja pidimme hauskaa. Loppuillasta pidin tietokilpailun, jonka kysymykset liittyivät minuun, kuten mikä oli syntymänalleni nimi, mitä kaikkea olen harrastanut ja mikä on syntymäkaupunkini. Tämän jälkeen kaksi kaveriani saivat hyvän idean järjestää musavisan. Siinäkin meitä oli kaksi joukkuetta ja biisit olivat tunnettuja suomalaisia ja ulkomaalaisia.

Vieraskirjana toimi äitini tekemä vihko, johon hän oli liimannut muutamia kuvia. Siihen oli ohjeistuksena kirjoittaa läksiäissanat ja muutama ohje vaihtarivuodelleni. Mielestäni se oli tosi kiva idea ja aion ottaa vihkon mukaan Minnesotaan.

-Emilia-