Iiriksen blogi #8 - Arkeni isäntäperheessäOlen ollut isäntäperheessäni nyt hieman yli puolivuotta, tää on mulle ihan kuin toinen koti. Koen itseni tosi onnekkaaksi, sillä tunsin oloni tosi kotoisaksi heti alusta asti. Mun perhe on siis tosi mahtava, kerrankin mulla kävi hyvä tuuri! Arki täällä on kuitenkin aika erilaista kuin mitä koti-Suomessa. Arkipäivät kuluvat koulussa ja harrastuksissa, illat kotona siskon kanssa tai ulkona kavereiden kanssa aikaa viettäen.

Koulu & treenit

Aamu alkaa aina herätyskellon soitolla hieman klo kuuden jälkeen. Laitan itseni koulua varten valmiiksi omassa huoneessani, johon kuuluu myös oma vessa sekä vaatehuone. Kouluun pääsemme host- siskoni Barboran kanssa naapurimme kyydillä. Koulussa olemme suurimmaksi osaksi eri tunneilla, lounasta ja viimeistä tuntia lukuun ottamatta. Koulusta kuten olen aiemminkin kertonut, kaikki päivät ovat samanlaisia ja menemme saman lukujärjestyksen mukaan. Tällä lukukaudella opiskelen edelleen espanjaa, Amerikan kirjallisuutta sekä matikkaa. Uusina aineina minulla on nyt tutustumista lakiin ja oikeuteen, kehonmuokkausta sekä Amerikan historiaa elokuvia katsomalla. Pidän uusista aineistani ja olen tyytyväinen, että saan opiskella erilaisia aineita. Koulupäivän jälkeen minulla alkaa yleisurheilu treenit. Pallottelen vielä aika paljon sen ajatuksen välillä, että juoksenko pikamatkoja vai pidempiä matkoja. Meillä ”sprintterit” ja pitkänmatkanjuoksijat treenaavat erikseen, joten oon nyt käynyt molempien treeneissä vähän katsomassa. Olin tässä vähän aikaa sitten kipeänä, joten en ole päässyt vielä kertaakaan kisaamaan. Tänä keskiviikkona taitaa olla mullakin kisojen aika, katsotaan nyt mitä matkoja pääsen juoksemaan. Odotan innolla!

Treenien loputtua saan jälleen Barboran kanssa kyydin kotiin, useimmiten host- isältämme Jaylta. Kotiin päästyämme Jay tekee yleensä ruokaa, hän tykkää kokkailla ja hoitaa aika lailla kaikki ruokailut. Voin kiitollisena sanoa, että hän tekee meille myös joka päivä lounaaksi salaatit kouluun. Tämä helpottaa arkea paljon, eikä tarvitse itse sitten stressata, että mitä ottaa lounaaksi mukaan. Olen kyllä alkanut arvostaa myös Suomessa olevaa ilmaista sekä terveellistä ja hyvä kouluruokaa paljon enemmän!Vapaa-aika

Kotona vietämme aikaa yhdessä perheen kesken. Host- äitini Pam tulee töistä vasta illalla iltaruoan aikaan, joten hänen kanssaan ehdimme viettää enemmän aikaa vain viikonloppuisin. Muuten kotona katsomme yhdessä telkkaria tai juttelemme kaikesta. Barboran kanssa katsomme aika paljon elokuvia, joko kotona tai sitten teatterissa. Tykkäämme myös käydä shoppailemassa ja näkemässä koulukavereita. 


Viikonloppuisin on enemmän aikaa käydä ulkona ystäviä näkemässä, mutta myös viettää aikaa perheen kanssa. Pidämme kaikki ulkona syömisestä ja käymmekin ravintoloissa aika usein. Alussa pohdin, että kenen kuuluisi maksaa ruoka, mutta Pam & Jay ovat sanoneet, että haluavat maksaa ruokamme. Muutaman kerran hekin ovat onneksi suostuneet siihen, että minä ja Barbora viemmekin heidät ulos syömään ja tarjoamme ruuat. Olemme tutustuneet myös naapureihin ja käyneet heidän perheen kanssa ulkona syömässä ja viettämässä aikaa. Muuten pidämme vain yhdessä hengailusta ja vitsailusta. Huumori pitää kaikki hyvällä tuulella!

- Iiris