Iiriksen blogi #6 - Pyhäpäivät; Joulu

Joulu on nyt takana, mutta koristeita näkyy vielä kaikkialla. Naapurustot ovat täynnä eri värisiä valoja ja kransseja. Täällä on huomattavissa aika lailla käytäntö, joko valoja ei ole ollenkaan tai sitten niitä todellakin on. Monien suomalaisten mielestä monien talojen koristelut olisivat varmasti övereitä. En ole nähnyt Suomessa varmaan ikinä sellaisia koristuksia mitä joillain täällä on. Meillä oli talossa aika paljon valoja, mutta mielestäni se näytti hienolta! 


Joulu oli tosi ihana, vaikka aika erilainen. Meillä joululoman ensimmäinen viikko meni Floridassa aurinkoa ottaessa, tosiaan vähän muuta kuin mihin olen tottunut. Georgiassa mulla oli tosi jouluinen fiilis, kuten jo kerroin; kaikkialla valoja, joulumusiikkia ja muutenkin tosi jouluinen tunnelma. Ainoa asia mikä teki joulufiiliksestä oudon, oli epätavallisen lämmin sää. Täällä säät vaihtelivat 5-20 asteen välillä, ei mikään perus joulu sää. Koulussa oli jonkin verran joulujuttuja, esimerkiksi hyväntekeväisyystapahtuma, jossa ostettiin lahjoja köyhille perheille. Kouluvuosi 2016 loppui semesterin päättökokeisiin, samantapainen systeemi kuin kotona koeviikolla. Joka päivä oli tehtävä kaksi koetta ja sen jälkeen pääsi kotiin lukemaan seuraaviin.

Floridasta palattuamme avasimme lahjat vähän myöhään, vasta tapaninpäivänä. Meillä oli amerikkalaiseen tapaan joulusukat takanreunalla ja lahjat kuusen alla. Sain tosi ihania lahjoja ja olen tosi kiitollinen kaikille, joilta niitä sain. Mun host-perhe ei ole uskonnollinen, joten emme käyneet kirkossa, tai muuten juhlineet joulua uskonnollisin tavoin. Monien kavereiden perheet kävivät joulukirkossa, kuten jouluna on tapana. Kävin itseasiassa itsekin muutama viikko ennen joulua sunnuntaina kirkossa, jossa oli katolilainen joulu tilaisuus. Tietysti uskonnosta riippuen tilaisuudet ovat erilaisia, mutta tämä oli tosi gospel-henkinen ja juuri sellainen mitä kuvittelin. En itsekään ole erityisen uskonnollinen, mutta tykkäsin tästä tilaisuudesta hyvän jouluaiheisen musiikin takia.Tänä jouluna en syönyt mitään perinteisiä jouluruokia. Täällä perinteisiin ruokiin kuuluu kinkku ja useat lisukkeet kuten vuoissa tehtävät ruuat. Jälkiruuaksi voi olla tyypillisiä sokerikeksejä jouluisissa muodoissa mahdollisella kuorrutuksella. Meidän jouluna ei kuitenkaan syöty näitä, sillä olimme matkustamassa. Jouluaattona kävimme kuitenkin syömässä juhlallisessa kalaruokaravintolassa. Kaiken kaikkiaan oli siis onnistunut joulu!

- Iiris