Iriksen blogi #1 - New York!

Vaihto-oppilaat New Yorkissa

Nyt alkaa olla ensimmäinen päivä perheessä jo aika lailla pulkassa. Saavuin siis eilen lentokoneella Atlantan kentälle, jossa mun tuleva perhe mua jo odottikin. Mun perheeseen kuuluu äiti, isä ja vuoden vanhempi sisko Slovakiasta. Oli vähän jännä olo kentällä, kun odottelin perheen näkemistä. Tapaisin ensimmäistä kertaa ihmiset, joiden kanssa tulisin asumaan seuraavat 10 kuukautta. Kaikki meni tosi hyvin ja mun perhe on ihana! Tuntuu, että tää perhe on just kun mulle luotu! Olemme suunnitelleet perheen kanssa kaikkea mukavaa, joten odotan innolla tulevaa aikaa heidän kanssaan! Englantikin tuli taas paljon luontevammin, kun sitä oli puhuttu melkein koko ajan Soft Landing Campilla.

Soft Landing Camp oli yksi niistä syistä, miksi valitsin Exploriuksen mun järjestöksi. Olin odottanut sitä tosi kauan ja se oli sen arvoinen! Camp alkoi tapaamisella Helsingin lentokentällä, josta lähdimme porukalla muiden suomalaisten kanssa kohti konetta Tukholman kautta New Yorkiin. Matka meni hyvin ja oli kiva tutustua muihin suomalaisiin, jotka ovat kaikki tosi mukavia tyyppejä. Lähdimme ensimmäisenä lähtöpäivänä eli 23.7 ja meitä lähti suomesta mun lisäksi kolme tyttöä ja yksi poika. Tukholmastakin tuli oppilaita ja kaikki loput leiriläiset tapasimme New Yorkin kentällä. Meidän porukka leirillä oli mahtava!

Leirille saapumispäivä meni hotelliin ja muihin oppilaisiin tutustumisessa. Ensimmäisen kokonaisen päivän vietimme Upper Manhattanilla, jossa meillä oli opastettu kierros ja sen jälkeen muutama tunti vapaa-aikaa. Kierroksella näimme mm; Times Squaren, Central Parkin ja Grand Central Terminalin. Vapaa-ajalla kiertelimme pitkin Nycin katuja ja katselimme kaikkia uusia paikkoja. Oli hassu tunne kierrellä keskellä niin suurta kaupunkia vaan kavereiden kesken.Toisena päivänä vuorossa oli Lower Manhattan. Päivän aloitti jälleen opastettu kierros, jonka jälkeen meillä oli omaa vapaa-aikaa. Opastetulla kierroksella pääsimme tutustumaan mm; 9/11 Memorialiin, Sohoon, Little Italyyn ja China Towniin. Nyc on aina kiinnostanut minua, joten oli mukava kuunnella opastusta, varsinkin kun meidän oppaamme kertoi kaikkea mielenkiintoista ja hauskaa.

Kolmas päivä eli kauan odotettu shoppailupäivä oli myös mahtava, vaikka ensin stressasimme, ettei neljä tuntia riittäisi valtavassa kauppakeskuksessa. Päivä alkoi picnicillä Central Parkissa, jossa söimme Whole Foodsin eväitä ja pelasimme eri lajeja auringonpaisteessa. Säät suosivat meitä melkein koko leirin ajan, sillä päivälämpötilat kohosivat aina yli 30 asteeseen. Illan vietimme Jersey Garden Mall nimisessä kauppakeskuksessa, jossa oli melkein kaikki mahdolliset kaupat. Sieltä löytyi siis paljon ostettavaa ja katseltavaa.

Viimeisenä päivänä oli aika lentää perheisiin. Olimme pitäneet tapaamisia leirin henkilökunnan kanssa, joten meitä oli ohjeistettu hyvin ja olimme valmiita lähtemään. Oli haikeaa sanoa kaikille ihanille ihmisille heipat, mutta olin myös innoissani perheen tapaamisesta. Soft Landing Camp oli yksi mun elämän parhaimpia kokemuksia ja sieltä jäi paljon muistoja!

-Iiris

Vaihto-oppilas leiri New Yorkissa