Iiriksen blogi #4 - Urheilutapahtumat

Täällä urheilu on tosi suuressa roolissa monien nuorten elämässä. Kouluilla on omat joukkueet joka lajiin ja kilpailu muiden koulujen välillä on kovaa. Tärkeitä urheilutapahtumia ovat koulun jenkkifudisjoukkueen pelit. Pelejä on melkein joka perjantai ja kaikki koululaiset ovat paikalla, varsinkin kun peli on kotikentällä. On vähän erilaista kuin mihin suomessa on tottunut, että joka koululla on omat futiskentät, juoksuradat jne. Monet ihmettelee kun kerron, ettei Suomessa ole koulua ja urheilujoukkueita yhdistettynä. Pakko myöntää, että tää on kivaa vaihtelua ja treenit menee paljon sujuvammin koulun ja aikataulujen kanssa.

Oon itse ollut tähän asti mukana crosscountry-joukkueessa, mutta en ole osallistunut kilpailuihin. Halusin olla vaan treenaamassa joukkueen mukana, enkä kuitenkaan kilpailla. Oon tyytyväinen, että olin crosscountryssä mukana, meillä oli tosi kiva joukkue ja kivoja treenejä! Tehtiin paljon kaikkea joukkueen kanssa myös koulun ulkopuolella, teimme mm. kurpitsojen kaiverrusta halloweenia varten!

 Treenit oli jaettu kahdelle tasolle, varsity eli paras joukkue treenasi myöhemmin ja muut suoraan koulun jälkeen. Koulun jälkeinen väsymys lähti nopeasti pois, kunhan lähti vain juoksemaan! Treeneissä juostiin aina 5-10 kilometriä, jonka lisäksi juostiin nopeuksia, tehtiin aitaharjoituksia, nostettiin painoja, tms. Treenaaminen oli siis monipuolista ja hauskaa! Kausi loppui viime viikolla ja tällä viikolla liityin uintijoukkueeseen.

Tryoutit oli viime perjantaina ja vaikka niitä vähän etukäteen jännitinkin, ne meni hyvin ja pääsin gold-joukkueeseen. Meidän koulun uimareilla on kaksi joukkuetta, gold ja blue. Gold on kokeneemmille uimareille, jotka haluavat kilpailla ja uida viestejä, kun taas blue on enemmän aloittelijoille. Uintia harrastin Suomessakin nuorempana kilpatasolla, mutta lopetin jo muutama vuosi sitten. Täällä treenaaminen koulun joukkueen kanssa on kuitenkin erilaista, joten päätin aloittaa uudelleen. Treenit on lähteneet hyvin käyntiin ja olen tutustunut muihin uimareihin, meillä tuntuu olevan kiva joukkue. Kaikki jo monta vuotta joukkueessa olleet ovat hehkuttaneet, kuinka kivoja kisat on joten odotan niitä innolla!

Koulun joukkueen mukana tulee tietysti koulun ”spiritwear” eli vaatteet koulun logoilla. Kisoissa kaikilla on päällä koulun ja lajin vaatteet, joita monet käyttää koulussakin. Kisoista voi myös ostaa muistoksi paitoja ja huppareita. Monilla on paljon oman lajin vaatteita ja porukat ostaa esim. paitoja myös futispeleistä vaan muistoksi. Ostin itsekin viimeisestä crosscountry kisasta paidan muistoksi. Olen innokas saamaan uintijoukkueen vaatteet, niiden pitäisi saapua muutaman viikon sisällä. Kaikki tällaiset jää varmasti hyviksi muistoiksi tästä kokemuksesta USA:ssa!

-Iiris