Sallan blogi #5 - Tanssiesitys ja paraati

Kuukaudet vierii kuukausien perään ja yksi on taas ohi. Joulukuu on täällä ja sen mukana monet kiireet. Luultavasti hektisin kuukausi kaikista. Joululahjaostokset ja erilaiset tapahtumat täyttää viikot ja viikonloput.

Koulussa oheistoimintana mulla on tanssia. Koulun tiimeihin on vaikea päästä, mutta kannattaa yrittää! Otin yhdeksi oppitunniksi ihan tanssitunnin ja sen kautta meillä oli tanssiesitys torstaina 1.12.2016. Pääsin hyvätasoiselle kurssille ja siinä auttoi menneisyys tanssijana. Oli aivan mahtavaa saada tässä vaiheessa vuotta ensimmäinen esitys aikaiseksi. Esitys yhdisti meidän tanssiryhmää ja edisti kaverisuhteiden saamista. Meidän tanssiryhmä on pienin kaikista ryhmistä ja meillä on super hyvä yhteishenki. Siellä kaikki otetaan mukaan ja ei ole sellaista tunnetta, että jäisi ulkopuolelle. Ennen esitystä oli kenraaliharjoitukset ja muita treenejä, missä tutustui muihin tanssijoihin ja pidettiin kaikin puolin hauskaa yhdessä.

  

Tanssiesityksen jälkeen oli yksi päivä lepoa ja siitä lähti kahden päivän paraatikierros. Olen koulun hip hop tiimissä, joka on kuulemma ainakin tän alueen ainoa High School hip hop tiimi! Se oli yksi isoista syistä miksi halusin hakea mukaan kun kerta kaikilla ei edes ole mahdollisuutta siihen! Viikonloppu oli kylmä ja sateinen, mutta tanssijoitahan se ei pidätellyt. Suuressa paraatissa vietettiin ensin odotellessa muutama tunti ja itse paraatissa noin tunti. Oli ihan super siistiä olla mukana noin suuressa tapahtumassa. Ilman koulun oheistoimintaan osallistumista en olisi päässyt paraatiin esiintymään ja päässyt kokemaan mitään vastaavaa! Paraatissa esiintyi orkestereita, muita tanssijoita, vaikka mitä eri ryhmiä ja paljon erilaiseksi koristeltuja autoja sekä rekkoja. Paraatissa musiikki soi ja kaikki nauroivat hyvän tunnelman ansiosta. Musta tuntuu, että Amerikassa ihan kaikki on suurempaa kuin missään muualla, varsinkaan suomessa. Täällä tapahtumiin pääsee mukaan koulun joukkueet ja nuorille annetaan enemmän mahdollisuuksia. Vaihtarille oli ihan mahtavaa päästä mukaan paraatiin ja tanssia muiden joukossa. Ilman päättäväisyyttä hakea koulun toimintaan, olisin varmaan vaan istunut kotona ja katsonut Netflixiä, mutta nyt pääsin oikeaan perinneparaatiin mukaan. Nyt kylmien paraatipäivien jälkeen ilmassa on pientä kipeyttä, mutta se oli sen arvoista.

Nyt vain odottelemaan joulua ja jännittämään milainen se täällä USA:ssa on!

- Salla