Tiian blogi #4 - Halloween!

Viimeviikolla juhlittiin Halloweenia! Varmaan turha sanoa, mutta tosiaan täällä Amerikassa Halloween on tosi paljon isompi juttu kun Suomessa. Paikkakohtaisestikkin varmaan vaihtelee täällä, mutta yleisesti ottaen kaikki täällä juhlistaa Halloweenia jollain tavalla. Kaikki kaupat on täynnä Halloween koristeita, asuja, karkkeja tai jotain muuta teemaan sopivaa. Ensimmäiset pihakoristeet näkyi ihmisten pihoilla jo lokakuun alussa, ja jotkut kyllä panosti niihin ihan hullun paljon! Tosi erilaista mitä Suomessa näkisi!

Mun Halloween kuluikin sitten nauttiessa muutamista juhlista ja jakaessa karkkia lapsille, jotka olivat omilla karkki vai kepponen-kierroksillaan. Kun mulla ei tosiaan host-sisaruksia ole niin ei myöskään tullut lähdettyä kiertelemään, mikä ei kyllä haitannut yhtään. Oli ihana nähdä lapsia pukeutuneina söpöihin ja yllättävän hienoihin asuihin! Ja kyllä sitä karkkiakin jäi yli, joten sain kyllä oman osuuteni! Siinä samalla kun jaettiin lapsille karkkia niin kaiverrettiin kurpitsoja etupihalla host-isän kanssa ja juteltiin naapureille ja lapsille. 

Ensimmäisen kurpitsani kaiversin Halloweenia edeltävänä viikonloppuna jolloin olin muutamissa juhlissa. Olin kahdissa eri juhlissa peräkkäisinä päivinä, ja molemmat juhlat oli ihan hirmu eri tyyliset. Toinen juhla oli samanlainen mitä juhlat yleensäkkin Suomessa on, eli syötiin hyvää ruokaa ja vaan seurusteltiin koko ilta muiden kanssa. Toiset juhlat olikin sitten vähän erilaiset. Illan aikana tehtiin erilaisia aktiviteetteja kuten kurpitsan kaiverrusta, donitsinsyönti-kilpailuja, karkinheittokilpailuja sekä muuta kivaa. Näissä juhlissa tuli myös maistettua amerikkalaisia herkkuja smourseja. Yksinkertaisuudessaan smoursit on paahdettua vaahtokarkkia ja suklaata, jotka on lytistetty kahden keksin väliin. Yksinkertasta, mutta ihan mielettömän hyvää... Meillä oli pieni nuotio minkä ääressä sitten grillailtiin niitä vaahtokarkkeja ja jotenkin se nuotio toi ihan Suomen mieleen. Yritin siinä sitten alkaa selittää että mikä kota on ja miten siellä voi pysähtyä grillaamaan makkaraa tai vaahtokarkkeja tai vaan lämmittelemään esimerkiksi hiihtoreissun keskellä. En oikein saanut selitettyä asiaa niin hyvin kun olisin tahtonut ja taitaa noi amerikkalaiset pitää meitä suomalaisia vähän kummallisina muutenkin... Olen nimittäin myös yrittänyt selittää saunavihtaa ja avantouintia... Oh well.

Muuten tässä lähiaikoina ei ole käynyt mitään sen kummempaa. Jenkkifutiskausi on nyt virallisesti ohitse ja saa nyt nähdä aletaanko käydä kavereiden kanssa koripallo-otteluissa tai jotain. Siitäkin asiasta nää jenkit on ihan kamalan kummastuneita, että meillä ei ole koulun yhteydessä urheilujoukkueita tai koulun bändiä tai mitään vastaavaa. Jotenkin tää koulun yhteishenki ja vapaa-ajan aktiviteetit on täällä niin iso osa arkea, että näitten on vaikea kuvitella ettei meillä ole mitään vastaavaa. Elämä pyörii pääasiallisesti koulun ympärillä täällä muutenkin, kun koulupäivät on senverran pitkiä ja jos ei omista autoa niin koulun jälkeen kavereiden kanssa liikkuminen on erittäin vaivalloista. 

Mutta joo tälläinen pieni catch uppi tähän kohtaan! Toivottavasti kaikki nautti syyslomistaan siellä Suomessa! Täällä odotetaan innolla ensi tiistain presidentinvaaleja... Hui kamala. Siitä varmaan lisää sitten myöhemmin!

- Tiia