Tiian blogi #2 - Soft Landing Camp


Nyt on tullut vietettyä ensimmäinen kokonainen kuukausi täällä Missisipissä! Aika on kyllä kulunut nopeasti. Kaikki on tähän mennessä sujunut oikein kivasti, eikä oikeastaan mitään ongelmia ole tullut vastaan. Ja hyvä niin!

Palataampa nyt vähän reilu kuukausi taaksepäin Soft Landing Campiin. Jos tämä nimi ei jollekin ole tuttu, niin Soft Landing Camp on Exploriuksen järjestämä aloitusleiri New Yorkissa. Se on tosiaan osa vaihto-oppilasvuotta ja ainakin itse koin leirin todella hyödylliseksi ja mukavaksi kokemukseksi.

Leirin tarkoituksena on kerrata vähän vaihto-oppilasvuoden sääntöjä, harjoittaa engalntia, tutustua uusiin ihmisiin ja antaa nimensä mukainen ’’pehmeä lasku’' amerikkalaiseen kulttuuriin ja arkeen. Pahimmasta jetlagistakin päästiin onneksi leirin aikana eroon! Leiri kesti kolme kokonaista päivää ja jokaisena päivänä pidimme oppitunnin jonka jälkeen suuntasimme jonnekkin päin New Yorkia. Leiri piti meidät kaikki kiireisinä nämä ensimmäiset päivät, joten koti-ikävässä vellomiseen ei jäänyt pahemmin aikaa.

Aikaisen lähtöpäivän takia meidän leiriryhmä oli suhteellisen pieni, mutta ainakin omasta mielestä se osoittautuikin vain hyväksi asiaksi. Olin ainoa suomalainen omassa ryhmässäni, ja meitä oli yhteensä noin 25 henkeä. Rehellisesti sanottuna olin aluksi tosi harmissani siitä että olen ainoa suomalainen, mutta leirin päätteeksi ei haitannut kyllä yhtään! Lensin Suomesta yksin Ruotsiin ja Ruotsista sitten mukaan tuli ruotsalainen vaihto-oppilas. Yhdessä sitten lennettiin noin 7 tuntinen lento Arlandasta Newarkin lentokentälle. Hotellissa tavattiin sitten muut leiriläiset jotka tulivat muunmuassa Tanskasta, Norjasta, Italiasta, Saksasta, ja Sveitsistä. Leiri pakotti puhumaan englantia, ja jo muutaman päivän kuluttua huomasin miten englannin puhumiseni muuttui luontevammaksi. Joten oikeastaan oli vain hyvä että olin ainoa suomalainen, eipähän tullut puhuttua suomea! Leiriltä sain sitten uusia ystäviä ympäri Eurooppaa, joihin osaan olen ollut yhteyksissä lähes päivittäin!

Leiriohjelma koostui tosiaan oppitunneista ja kiertelystä New Yorkissa. Oppitunneilla kerrattiin sääntöjä, ratkottiin erilaisia pulmia ja tutustuttiin toisiimme. Toimimme paljon ryhmissä ja meille kehittyikin hyvä ryhmähenki leirin aikana! Oppituntien jälkeen suuntasimme ryhmän kanssa kohti New Yorkia. Matkat taittui mukavasti leiribussissa hyvää musiikkia kuunnellen ja kavereiden kanssa jutellen. Ensimmäisenä päivänä suuntasimme kohti Upper Manhattania, toisena päivänä Lower Manhattania ja kolmantena päivänä kävimme New Jerseyn puolella sijaitsevassa Outlet-kauppakeskuksessa. Sieltä suuntasimme vielä Central Parkkiin viettämään viimeistä päivää yhdessä. Jokaisena päivänä saimme opastetun kierroksen jälkeen vielä 3 tuntia aikaa shoppailla ja kierrellä nähtävyyksiä.

Vaikka olin itse jo aikaisemmin New Yorkissa käynyt, opin silti joka päivä jotain uutta! Meillä oli aivan mahtava leiriopas joka tunsi New Yorkin kun omat taskunsa. Hänellä oli hirmuisesti mielenkiintoisia ja opettavaisia huomioita & faktoja kaupungista. Koko ryhmä tykkäsi tosi kovasti hänestä ja kierroksista ylipäänsä. Näiden muutaman päivän aikana näimme ihan hirmu paljon New Yorkia ja mahdollisuus kulkea vapaasti (pienryhmissä) kaupungissa kruunasi reissun. Shoppailijoille tämä kolmetuntinen vapaa-aika per päivä oli nipin napin tarpeeksi, mutta itselleni se riitti oikein mainiosti.

Leirin päätyttyä meidät kaikki saatettiin lentokentälle josta sitten lähdimme kukin omalle tiellemme. Omalla kohdallani kävi hyvä tuuri, sillä matkasin Newarkin kentältä välilaskun kautta Memphisiin asti toisen vaihto-oppilaan kanssa. Joka ikinen lento koko reissun aikana sujui todella hyvin: aivan turhaan jännitin lentämistä ilman vanhempia! Kaiken kaikkiaan siis aivan ihana aloitus vaihto-oppilasvuodelle. Käteen jäi uusia ystäviä ja ihania muistoja!

-Tiia