Tiian blogi #9 - Viimeisiä viedään!Enään reilu kuukausi vaihtovuotta jäljellä! Ihan hullua. Tuntuu, että nää viikot vaan kiitää ohitse… Tässä kohtaa vuotta sitä alkaa katsoa taaksepäin ja miettiä, että miten nopsasti aika on mennytkään… Ekat kolme kuukautta tuntui, ettei aika liikkunut yhtään, mutta joulun jälkeen nää kuukaudet on vaan kirjaimellisesti hurahtanut ohitse. Kivaa on ollut, ei siinä mitään! Nyt vaan pitää pitää huoli siitä, että pitää hauskaa ja nauttii näistä viimeisistä hetkistä täällä. Tehtiin kavereiden kanssa mulle bucket-list, eli lista asioista mitä yritän vielä tehdä/kokea ennen kuin paluu Suomeen koittaa… Tänään tipahti postilaatikkoon Cetusan ’’Departure and Reentree- kit’’. Sydän heitti voltin, se sai oikeasti tajuamaan, että lähdön aika ihan tosissaan lähestyy...

Viime viikonloppuna oli meidän koulun promit. Juhlapaikkana oli tänä vuonna tanssisali Memphisissä. Asun siis Mississipin pohjoisosassa, joten ajomatka Mississipistä Memphisiin (Tenneseen osavaltiossa) ei ole pitkä. Maksimissaan puolisen tuntia.Tänä vuonna promien teemana oli Footloose-elokuva. Teema näkyi juhlapaikan koristeluissa: pieniä lamppuja oli ripusteltu ympäri tanssisalia, puuvillan kukkia laitettu maljakoihin, sun muuta. Koko tanssisali näytti tosi kauniilta, jokaisesta penkistä nousi kattoon ilmapalloja ja jokaisessa pöydässä oli omat puuvilla-asetelmat sekä muita pieniä koristeluja. Itse promit kesti kello 20.00-0.00. Meidän kaveriporukka saapui paikalle muodikkaasti myöhässä, tottakai. Eipä siellä sitten oikein muuta ohjelmaa ollut, kun kavereiden kanssa jutustelu ja tanssiminen. DJ soitti musiikkia ja pakko sanoa että tunnelma (ja lämpötila) oli katossa.

Promithan on tosiaan Junioreille ja Senioreille. Yleensä seniorivuoden promit on ne ’’tärkeimmät’’ ja tällöin panostetaan sitten meikkiin ja hiuksiin erityisen paljon. Ennen ajateltiin, että juniorivuonna tanssitaan lyhyessä mekossa ja seniorivuonna pitkässä, mutta enään tuo ’’sääntö’’ ei kyllä päde yhtään. Itse tanssin pitkässä mekossa.Nyt jälkeenpäin ajatellen, promien tärkein osa on ehkä kuitenkin se itse iltaosuus ennen varsinaisia tansseja. Silloin vietetään aikaa kavereiden kanssa, otetaan kuvia, mennään ravintolaan syömään… Käytännössä vietetään kiva päivä yhdessä. Itse menin promeihin kaveriporukassa, ja pakko sanoa, että oli ihan mielettömän hyvä päätös. Promeihin ei ole pakko mennä daten kanssa, ja ihan yhtä paljon voi pitää hauskaa kaveriporukassa (ellei enemmänkin) kun yksittäisen seuralaisen kanssa. Ja vaikka menin kaveriporukassa, sain silti ihan supersuloisen promposalin (=tapa millä pyydetään promeihin). Että ei kannata ottaa stressiä! Tärkeintä on pitää hauskaa ja luoda hyviä muistoja.

Koska juhlapaikka sijaitsi meidän tapauksessa Memphisissä, päätettiin kavereiden kanssa yhdessä mennä Memphisiin ottamaan kuvia. Tavoitteena oli saada Mississippi-joki ja Memphisin silta kuviin. Onnistuttiin tässä tavoitteessa hyvin, ja saatiin joihinkin kuviin jokivenekkin mukaan!

Kuvaussession jälkeen suunnattiin ravintolaan syömään. Eihän siinä ihan hirveästi kehdannut syödä, kun eli pelossa, että ruokailun jälkeen ei mekko enään istukkaan!

Mutta joo, sellainen oli mun prom-kokemus. Oli kyllä ihan mielettömän kiva päivä! Seuraavana aamuna kyllä väsytti…

Tähän loppuun voisin vielä vähän mainita tuleville vaihtareille pari juttua. Ensinnäkin, vaikka luettekin näitä blogeja mielellänne, älkää maalatko mieleenne valmista kuvaa, millainen teidän vaihtovuodestanne tulee. Tiedän, että se tulee vähän automaattisestikkin, mutta oikeasti ei kannata. Jokaisen vaihtarin vaihtovuosi tulee olemaan uniikki kokemus, ja jos lähtee mieli avoimena, tulee kokemuksesta varmasti parempi. Jos tätä blogia lukee joku, joka ei ole vielä täysin varma, haluaako olla vaihto-oppilas, niin sanon vain yhden asian: En ole kertaakaan katunut tänne lähtöä. Jos sulla on oikeasti mahdollisuus vaihtovuoteen, ota se vastaan. Tää koko vuosi on ollut yks iso seikkailu, ja täällä on tullut opittua niin paljon kaikkea uutta… En kyllä vaihtaisi tätä kokemusta yhtään mihinkään!

- Tiia