Hakupaketin täyttö

Victorian blogi #5

Muistan kun noin vuosi sitten täytin omaa hakupakettiani, ja mietin kuuneisesti mitä kuvia laittaisin tai mitä kirjoittaisin kirjeeseeni. Mun host-äiti on aluevalvoja ja ollaan hänen kanssa katsottu paljon ensi vuoden tulevia vaihtareita ja heidän hakupakettejaan. Olen saanut häneltä joitakin hyviä vinkkejä millainen on hyvä hakupaketti ja mihin kiinnittää huomiota. Ajattelin että tämä olisi tuleville vaihtareille hyödyllinen ja kiinnostava aihe kertoa vähän mun host-äidin antamia vinkkejä!

Kuvat 

Ensimmäisenä huomio kiinnittyy kuvaan. Tärkein asia mitä host-äitini painotti on, että laittakaa uusia ja iloisia kuvia itsestänne! Hän sanoi että huomio kiinnittyy heti oppilaisiin, jotka hymyilee kuvissa. Kun katsoimme yhdessä ensi vuoden vaihtareita, niin yllättävän monella oli passikuvan tyylinen kuva aloituskuvana, mutta kun selasi heidän muita kuvia sai aivan eri käsityksen oppilaasta. Joten hän piti tärkeänä, että antaa positiivisen ja pirteän kuvan jo heti aluksi itsestään, eikä heti ensimmäinen vaikutelma ole ilkeä.   

Host-äitini myös kertoi, että joidenkin host-perheet ovat peruneet oppilaan sijoituksen sillä heillä on ollut “epäsoveliaita” kuvia. Vaikka Suomessa olisi ihan normaalia käyttää paitaa jossa näkyy vähän vatsaa ja lyhyitä shortseja, niin täällä pontentaalinen host-perheesi ei välttämättä katso sellaista kovin hyvällä,. Suosittelen myös poistamaan tämän tyyppiset kuvat somesta, sillä tulevat host-perheesi tulee todennäköisesti löytämään ne ja saattaa luulla että olet “ongelmallinen”. Host-äitini löysi erittäin kiinnostavan vaihto-oppilaan ensi vuodelle ja kun löysin hänet sosiaalisesta mediasta, host-äitini pyysi tarkistamaan löydänkö mitään epäsoveliaita kuvia.   


Oppilaan kirje 

Kuvien jälkeen mun host-äiti lukee yleensä oppilaan kirjeen. Tähän hän sanoi että uskaltakaa oikeasti kirjoittaa omalla tyylilänne ja älkää laittako jotain muuta kirjoittamaan kirjettänne. Host-äitini sanoi, että hän huomaa heti jos joku toinen on kirjoittanut oppilaalle kirjeen, eikä katso sitä kovin hyvällä. Hän painoitti myös kuinka tärkeää on tehdä kirjeestä persoonallinen, sillä siten erottuu oikeasti joukosta. Esimerkiksi yksi oppilas oli käyttänyt kirjeessään sanoja “dude” ja “daddy”, jota host-äitini piti todella hauskana ja sai jo tästä käsityksen että oppilas on oikeasti hauska ja halusi käydä hänen koko hakemuksen läpi. Host-äitini sanoi etsivänsä tämmöisiä pieniä juttuja vanhempien ja oppilaiden teksteistä, joista oppilaat erottuvat joukosta ja jäävät mieleen.   

Kiinnostuksen kohteet

Olkaa rehellisiä kiinnostuksen kohteistanne! Oppilaat sijoitetaan perheisiin heidän samanlaisten kiinnostuksen kohteiden perusteella. Host-äitini kertoi kuinka viime vuonna oppilas oli kirjoittanut rakastavansa hevosia ja kuinka hän haluaa ratsastaa joka päivä, joten hänet sijoitettiin tämän perusteella perheeseen missä oli paljon hevosia. Todellisuudessa hän kuitenkin pelkäsi hevosia ja lopulta joutui vaihtamaan perhettä.   


Videot 

Katsottiin muutaman oppilaan video, ja se on loistava tapa erottua joukosta ja näyttää millainen ihminen on! Jos päätätte tehdä videon niin tehkää siitä myös oikeasti persoonallinen, eli älkää esimerkiksi kuvatko pelkästään taloanne ja esitelkö sitä. Hyvä vinkki on näyttää mm. perheenjäseniä, harrastuksia ja ihan vain normaalia arkielämää. Tällä tavalla tuleva host perheesi saa sinusta ja perheestäsi hyvän kuvan jo ennen saapumistasi.   

Nämä vinkit ja mielipiteet ovat vain mun sekä mun host-äidin näkemyksiä, ja voi olla että muut aluevalvojat kiinnittää huomiota eri asioihin. Toivottavasti näistä oli jotain hyötyä teille tuleville vaihtareille teidän hakupaketin täyttöön! 

- Victoria