Vaihtarireissu Havaijille

Aloha! Palasin eilen viikon reissulta Havaijilta, ja pakko myöntää että aika ankeeta oli palata sateiseen Oregoniin viikon paratiisissa olon jälkeen. Tämä matka Havaijille oli siis Belo USA:n järjestämä matka vaihto-oppilaiden kesken, ja täysin vapaaehtoinen. Sanon nyt jo näin alkuun, että jos sulla on mahdollisuus osallistua tälle reissulle, niin todellakin kannattaa. Mun reissu Havaijilla oli rehellisesti paras viikko mun vaihtovuodessa tähän asti, oli ihan uskomaton viikko!

Synttärit Havaijilla

Seuraavana päivänä kun oltiin saavuttu paikan päälle, ohjelmassa oli vaellusta isolle vuorelle kuumassa säässä jossa oli super hienot maisemat, jonka jälkeen oli parin tunnin bussikierros kaupungissa. Tämä päivä sattui olemaan myös 18-vuotissyntymäpäiväni, ja illallisella kaikki lauloi mulle, sekä sain myös lahjoja ja kakkua. En olisi voinut toivoa parempaa syntymäpäivää kuin Havaijilla näiden ihmisten kanssa!

Toinen päivä sujui surffatessa isoissa aalloissa! Päivä oli todella tuulinen, ja aallot olivat todella isoja mikä teki surffauksesta ensikertalaisille hieman haastavampaa. Surffaus oli kuitenkin upea kokemus, tykkäsin todella paljon eikä ollut niin vaikeaa mitä luulin. Tämän jälkeen mentiin “surffauskylään” syömään hamppareita. Illalla käytiin myös Polynesian kulttuurikeskuksessa, jossa katsoimme esityksiä ja syötiin illallista. 

Torstaina käytiin Pearl Harbor memorialissa, mikä oli mielestäni todella mieltä herättävä vierailu. Loppupäivä oli melkein kokonaan vapaa-aikaa, joka hyödynnettiin esimerkiksi Cheese Cake Factoryn kakkuja syöden, shoppaillen ja uiden.

Viimeinen päivä kului snorklatessa todella kirkkaan turkoosissa vedessä nähden kaloja ja uiden kilpikonnien kanssa! Illaksi mentiin “rantabileisiin”, jossa sai tehdä oman lein, syödä ja nauttia esityksistä. Hotellille päästyä pakattiin ja hyvästeltiin muut vielä viimeisen kerran. Vika ilta oli melko surullinen, mutta reissusta jäi kuitenkin elinikäiset kaverisuhteet ja muistot. 

MatkakaveritVaihtareiden kanssa matkustaminen on ihan parasta! Pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin, ja tuntuu kuin matkustaisi kavereiden kanssa. Muutenkin toiset vaihtarit ymmärtää mitä käy läpi ja oppii tuntemaan eri kulttuureista. Vietin eniten aikaa norjalaisen Ronjan, brasilialaisen Giovannan sekä suomalaisen Sinin johon olin tutustunut jo New Yorkin Soft landing campilla, ihania ihmisiä kaikki!

Vaikka tämä reissu on vapaaehtoinen ja melko kallis, niin todellakin joka euron arvoinen! En voi sanoin kuvailla kuinka ihana reissu meillä oli. Ihania ihmisiä, aurinkoa, hauskanpitoa, uusia kavereita ja parhaat vetäjät. Paras ja muistorikkain viikko tähän mennessä, aivan uskomaton viikko!

- Victoria

Tilaa esite vaihto-oppilasohjelmista