Victorian blogi #6 - Host siskoni


Nyt on joulu ja uusivuosi vietetty, ja täytyy sanoa että aika on mennyt ihan älyttöman nopeasti! Ennen vaihtoon lähtöa saatuani tietää että samaan perheeseen on tulossa toinen vaihtari, en ollut kauhean iloinen uutisesta. Ajattelin etta host perheeni vertaa meitä keskenään, ja tuleva host siskoni olisi heidän suosikki. Mutta täytyy sanoa nyt näiden melkein 6 kuukauden jälkeen, että stressasin ilman mitään syytä, sillä host siskoni takia olen jaksanut täällä kaikki haasteet enkä pystyisi ajatella nyt vaihtovuottani ilman häntä.

Toinen sisko
Minulla Suomessa isosisko, mutta voin sanoa nyt että mulla on myös pikkusisko. Kuulostaa todella kliseiseltä, mutta on vaikea kuvailla kuinka tärkeäksi joku tulee jonka kanssa jakaa huoneen, perheen sekä kokemukset kymmenen kuukauden aikana. Puhutaan host siskoni kanssa lähes kaikesta yöllä jopa muutama tunti, ja helpottaa että on aina joku jolle puhua ja jakaa asioita. Kun perheessä on toinen vaihtari, molemmat käyvät läpi samoja haasteita ja iloja, joten on helpompi keskustella asioista. Esimerkiksi ensimmäinen koulupäivä, host perheen suvun tapaaminen ja joululahjojen ostaminen on ollut varmasti helpompia kuin mitä olisi yksin host perheessä. Käydään myös joka sunnuntai kävellen kaupassa, josta on tullut “meidän oma juttu”. Vaikka host perheessä olisi toinen vaihtari, se ei tarkoita että koulussa pitäisi viettää samojen kavereiden kanssa ja käydä samoilla tunneilla, mutta kotona on mielestäni ollut aivan korvaamaton apu toisesta vaihtarista. Kulttuurierot
Host siskoni on minua 1,5 vuotta nuorempi tyttö Espanjasta. Han on todella äänekäs sekä tykkää esimerkiksi tanssia olohuoneessa ja huutaa kovaan ääneen, ja normaalina suomalaisena vierastin aluksi tällaista “yli-innokkuutta”. Mutta oikeasti musta on super kiva nyt, että on joku joka aina nauraa jutuille ja innostuu asioista ihan erilailla, miten Suomessa joku saattaisi reagoida. Mun mielestä on myös todella kiinnostavaa kuulla espanjalaisesta kulttuurista, ja miten siellä eletään ja toimitaan.

Surut sekä ilot
Voin rehellisesti sanoa että ilman mun host siskoa en varmaan olisi pystynyt tähän vuoteen. Hänellä oli alussa todella rankkaa, ja hän oli lähtemässä takaisin kotiin, mutta koska tsemppasin häntä alussa hän päätti yrittää vielä uudestaan. Nyt puolestaan mulla on ollut todella paha koti-ikävä joulun aikaan, mutta host siskoni saa minut aina hyvälle tuulelle. Murheiden lisäksi pystyy tietysti jakamaan myös omat ilot, ja on mahtavaa että on joku joka ymmärtää täysin mitä käy itse läpi. Voin tietysti puhua ongelmistani myös host vanhemmilleni, mutta nojaudun yleensä host siskoni puoleen sillä hän tietää aina oikean ratkaisun tai vastauksen sillä kokee itsekin samoja asioita. Joten jos joku on niin onnekas, että saa toisen vaihtarin perheeseen niin kannattaa olla oikeesti ilosia! Itse nään nyt toisen vaihtarin perheessä pelkästään positiivisena asiana, ja host äitinikin on sanonut että he eivät vertaa meitä keskenään mitenkään, vaan tykkää molemmista ihan yhtä paljon. Mulla on nyt vaihtovuoden ansiosta uusi paras kaveri sekä sisko, ja mulla on myös paikka Barcelonassa mihin oon aina tervetullut. Mun ja mun host siskon suhdetta kuvaa musta hyvin “Not sister by blood but sisters by heart”. Mun mielestä toisen vaihtarin saaminen perheeseen on kuin lottovoitto, ja todellakin yksi parhaita asioita mun vaihtovuodessa.

- Victoria