Victorian blogi #8 - Uusi isäntäperheMoikka! Tämän kuukauden aikana on tapahtunut vaikka mitä, mutta merkittävin asia mitä tapahtui oli perheen vaihto. Vaihdoin perhettä yhdeksäs maaliskuuta, joten nyt olen ollut uudessa perheessä noin viikon. Jännitin todella paljon perheen vaihtamista, sillä en tiennyt mihin päädyn, ja tuntui että aloitan vuoden “uudestaan”. Jännitin ihan turhaan, sillä tämä uusi perhe on mulle ihan täydellinen ja otti mut todella hyvin vastaan! Vaikka olenkin ollut uudessa perheessä näin vähä aikaa, tuntuu uusi perhe jo kuin omalta perheeltä, ja kodilta.

Perheen vaihtoa olin miettinyt jo kauan, ja siihen oli monia syitä. Painavimmat syyt olivat host isäni sairastuminen vakavasti, sekä tuntui että edellinen perhe ei vain ollut minulle ollenkaan sopiva. Edellisessä perheessäni host äitini sanoi, että on huomannut etten ole onnellinen heidän kanssaan, mikä oli totta. Oltiin siis kaikki aikalailla yhteisymmärryksessä siitä että minulle olisi parempi jos vaihtaisin perhettä.

Kun tulin Havaijilta helmikuussa, ilmoitin Suomen Exploriukseen, että nyt haluaisin vaihtaa perhettä ihan tosissaan. Kerroin myös aluevalvojalleni täällä päässä, ja heidän kautta tuli tieto host perheelleni halustani vaihtaa. Olisi ollut toki parempi jos olisin itse saanut kertoa perheelleni vaihdosta, mutta koska he aavistivat että halusin vaihtaa niin asia sujui näinkin. Perhettä aloitettiin etsimään, ja ensin näytti että uusi perheeni on toisessa kaupungissa jolloin pitäisi vaihtaa myös koulua. Noin kahden viikon jälkeen yksi ihana tyttö koulustamme kuuli tilanteestani ja sanoi että hänen perhe voisi ottaa minut.

Muutin siis heille, ja sain pysyä samassa koulussa ja kaupungissa. Perheessä on 13-vuotias veli, 15-vuotias sisko, äiti ja isä sekä kissoja ja lemmikkikäärmeitä. Perhe on mulle ihan täydellinen, tuntui heti ensimmäisenä päivänä enemmän perheeltä kuin koskaan täällä vaihdon aikana. He aikovat tehdä kanssani paljon juttuja, mennään esimerkiksi rannalle, luistelemaan sekä katsomaan Oregonin suurimpia nähtävyyksiä. Oltiin itseasiassa viime viikonloppuna katsomassa vesiputouksia, kuuluisassa donitsipaikassa sekä syötiin hyvässä ravintolassa. Olen siis erittäin iloinen vaihdosta, ja kuinka hyvin kaikki sujui, ja pääsin mulle ihan täydelliseen perheeseen!


Mietin perheen vaihtoa jo marraskuussa, mutta epäröin sitä todella kauan ja sain vaihdettua nyt siis vasta maaliskuussa. Perheen vaihtoprosessi oli aika rankka, sillä ei tiennyt yhtään minne menee ja millaiseen perheeseen, mutta todellakin sen arvoinen. Jos epäröi yhtään perheen vaihtoa, ja on siihen oikeasti syy niin kannattaa todella vaihtaa, sillä itselleen sopiva perhe on todella olennainen asia hyvää vaihtovuotta. Olen nyt todella paljon onnellisempi tässä perheessä, en voisi toivoa parempaa perhettä. He ovat todella kiinnostuneita Suomesta, kohtelevat minua kuin omaa tytärtä. Tämmöstä fiilistä, että olisin perheenjäsen en saanut edellisessä perheessä, mutta tässä perheessä olen jo osa perhettä. Olen erittäin hyvin tyytyväinen nyt tilanteeseeni ja perheeseeni, olen varma että viimeiset kuukaudet tulevat olemaan ihan mahtavia tässä perheessä!

- Victoria