Victorian blogi #1 - Ennen vaihtoon lähtöäTäällä ruudun toisella puolella kirjoittelee 17-vuotias Victoria Helsingistä. Lukion toisen vuoden sijaan vietän seuraavan vuoden vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa. Olen jo useamman vuoden haaveillut aidosta amerikkalaisesta elämästä, joten uskon kuukauden päästä häämöttävän lähtöpäivän olevan ensimmäinen päivä tähän astisen elämäni parhaasta vuodesta.

Vaihto-oppilaaksi pääsy
Minulla oli hieman poikkeuksellinen tilanne, sillä myös isosiskoni oli vaihdossa Exploriuksen kautta 2013-14 Oregonissa. Kun matkustimme perheemme kanssa Oregoniin katsomaan siskoni valmistujaisia, tapasimme hänen aluevalvojansa, joka ehdotti minullekin vaihtovuotta Oregonissa. Oregonin luonnonkauniit maisemat sekä rento elämäntyyli saivat minut vakuuttuneeksi siitä, että paikka oli juuri oikea minunkin vaihtovuodelleni. Tilanteeni on nyt muuton lähestyessä ollut hieman erilainen kuin muilla, sillä hakuprosessiini ei kuulunut ollenkaan stressiä osavaltiosta.

Host-perheeni
Sain ilokseni tietää isäntäperheeni jo todella aikaisin, vuoden 2015 joulukuussa. Perheeni koostuu äidin ja isän lisäksi seitsemästä aikuisikäisestä lapsesta sekä viidestä suloisesta koirasta. Kukaan lapsista ei tosin enään asu kotona, vaan saan siskokseni espanjalaisen vaihto-oppilaan Elenan. Kävin Espanjassa vierailemassa heinäkuun alussa Elenan luona, enkä malta odottaa jo vaihtovuotta ihanan Elenan ja host perheen kanssa!

Pakkaus
En ole vielä aloittanut pakkaamista, mutta olen jo suunnitellut mitä mukaan tulee. Lähden kohti Oregonia kahdella laukulla ja mukaan tulee omien tavaroideni lisäksi tuliaiset ja kaikki ratsastuskamat. Tuliaisiksi aion viedä ainakin suomalaisia herkkuja, Tatu ja Patun This is Finland -kirjan ja mahdollisesti jotain joko Marimekolta tai Iittalalta. Yritän ottaa mahdollisimman vähän vaatteita mukaan, sillä tiedän jo nyt ostavani paikan päältä paljon vaatteita. Host-siskoni Elena sanoi myös rakastavansa shoppailua, joten sitä on varmasti tiedossa paljon!

Tunnelmat lähdöstä
Lähtöpäivän lähestyessä kovaa vauhtia ajatus lähdöstä ja nykyisen elämäni jättämisestä Suomeen on alkanut jännittämään. Toisaalta en malta odottaa jo koneeseen pääsyä, tulevan host-perheeni näkemistä ja kotikaupunkini Molallaan tutustumista. Olen jutellut paljon host-äitini kanssa, ja hekin ovat hyvin innoissaan minun ja Elenan saapumisesta. Täytyy nauttia viimeiset päivät Suomessa kavereiden ja perheen kanssa kunnes suuntaan kohti uutta elämääni.
-Victoria