Victorian blogi #3 - kouluelämää Molallassa


Kouluni


Olen ollut nyt koulussa melkein kolme viikkoa ja tämän kolmen viikon jälkeen voin vain todeta että meidän koulu on ihana! Meidän 750 oppilaan koulu on melko pieni verrattuna muihin kouluihin Yhdysvalloissa, mutta mun mielestä toi määrä on juuri sopiva, sillä mun on huomattavasti helpompi tutustua ihmisiin. Yhteishenki meidän koulussa on mahtava, eikä tunnu ollenkaan tylsältä mennä kouluun aamuisin sillä koulussa on oikeasti hauskaa.

Erilaiset kurssit
Koska asutaan niin maalla, niin meidän koulussa on paljon valinnanvaraa kursseissa. Meillä on tosi monta “agriculture” kurssia, jossa työskennellään eläinten ja kasvien parissa. Valitsin itselleni yhden agriculture kurssin, hevoskurssin sekä eläinlääketieteeseen keskittyneen kurssin. Kaikki nämä kurssit pidetään meidän koulun erillisellä maatilalla, noin viiden minuutin bussimatkan päästä koulusta. Tunneilla työskennellään oikeiden eläinten kanssa, kuten lehmien, hevosten sekä lampaiden kanssa. Harjailtiin hevosia koko viime tunti ja normaalisti myös opettajan koira on luokassa aina vapaana. Meillä on myös mm. painonnostokurssi sekä robotinrakennuskurssi, mikä eroaa ainakin tosi paljon suomen kursseista! :D


Klubit ja urheilu

Meidän koulun pieneen kokoon nähden meillä on mielestäni melko hyvä tarjonta erilaisia klubeja ja urheiluja. Hauskin on mielestäni FFA (Future Farmers Of America), jossa on mahdollista kiertää jopa eri osavaltioissa arvostelemassa mm. lehmiä ja hevosia. Meillä on myös kerho jossa keräämme rahaa Molallassa asuville sairaille ihmisille joilla ei ole varaa maksa itselleen hoitokuluja. Viime vuonna keräsimme kuulemma 40 000$ naiselle, jolla hän pystyi maksamaan lääkärikulunsa. Kokeilin cross countrya muutamissa treeneissä, mutta se ei ollut yhtään mun juttu, joten vaihdoin cross countrysta meidän koulun ratsastustiimiin. Meidän koulun Amerikkalainen jalkapallo joukkue on todella hyvä, voitettiin viime pelissä 55-0. Käydään katsomassa lähes joka perjantai meidän koulun pelejä, mikä on mielestäni super hauskaa ja aitoa amerikkalaista tekemistä!

Kaverit
Lähes kaikki on todella kiinnostuneita uusista vaihtareista ja haluaa oppia suomea. Mun liikunnanopettaja kysyy multa joka tunti uutta lausetta suomeksi ja sitten huutaa sitä mikkiin kaikille. :D Viime viikonloppuna meillä oli homecoming, mikä oli mun mielestä ihan niin kuin leffoissa, tansseihin mentiin punaiselta matolta ja julkistettiin homecoming king ja queen. Olin siellä muiden vaihtareiden ja kavereiden kanssa, kannattaa todellakin mennä jos on siihen mahdollisuus!

- Victoria