Valmiina matkaanTäällä ruudun toisella puolella kirjottelee pian 17-vuotias tyttö Turusta. Lukion toisen vuoden sijaan vietän seuraavan vuoden amerikkalaisessa high schoolissa. Lähtö mulla on edessä 8.8 eli ihan just!! Apua ihan hullua. Muistan kuinka laskin kuukausia sitten viikkoja ja päiviä ja nyt lasken tunteja. Vaihto-oppilaaksi lähtö on ollu mulle unelma tosi pitkään ja oon niin iloinen, että tää vihdoin toteutuu.


Matkaan lähtö

Elikkä mulla lähtee kone Helsingistä tiistai aamuna 9:45 ja kentällä tulee olla pari tuntia aikaisemmin tapaamassa muita lähtijöitä. Helsingin kone lentää Tukholmaan ja sieltä tulee muita pohjoismaalaisia Exploriuksen vaihtareita mukaan matkaan. Tukholmasta meidän kone lentää New Yorkiin ja siinä kentän lähellä meillä on hotelli. Vietetään Nykissä neljä päivää ja viidentenä on sitten lennot perheisiin. Mä lennän Nykistä Dallasiin ja Dallasista lennän Houstoniin mistä mut tullaan hakemaan. Houstonista on vajaa puolentoista tunnin ajomatka mun isäntäperheen luo. Nykissä meillä on joka päivä jotain valmista ohjelmaa, esim. kierretään Manhattan ja picnic Central Parkissa. Oon tästä leiristä niiiiin innoissani! Tää olikin yks syy miksi valitsin Exploriuksen mun järjestöksi.

Sijoitustiedot

Huhtikuun loppupuolella sähköpostiin tuli viestiä, että mulle on löytynyt isäntäperhe ja koulupaikka! Muistan kuinka paniikissa olin ja en uskaltanut heti avata viestiä, koska ”pelkäsin” että jos kumminkin olisin joutunut tyyliin Alaskaan. Haha. No Alaskaan ei tarvitse lähteä vaan mun uusi kotikaupunki on Bay City, Texas. Bay City sijaitsee 20 minuutin ajomatkan päässä Meksikon lahden rannalta ja lämpöä riittää ympäri vuoden. Oon niin innoissani!! Mun host-perhe vaikuttaa ihan mahtavalta! Perheeseen kuuluu nuoret vanhemmat, 2-vuotias poika ja tyttövauva. Heillä on myös kaksi koiraa.

Pakkaaminen

Mulla matkaan lähtee mukaan kaksi matkalaukkua, yksi ruumaan (23kg) ja yksi käsimatkatavaroihin (8kg). Mulla kun on Soft Landing Camp Nykissä aluksi, niin pakkasin niin että käsimatkatavaroihin tulee kaikki kamppeet mitä tarviin Nykissä, ettei mun tarvis ruveta sitä isoa laukkua siellä muutaman päivän aikana kaivelemaan. Pakkaaminen kannattaa tosiaankin aloittaa todella ajoissa ja jonkinlaisen listan tekeminen tavaroista joita aikoo ottaa mukaan ennen kuin alkaa pakkamaan on todella kätevä. Isäntäperheenkin kanssa kannattaa olla jutuissa pakkaamiseen liittyen, koska heiltä voi hyvin löytyä, vaikkapa fööni jota voisit käyttää niin silloin se ei olisi laukussa viemässä sitä valmiiksi vähäistä tilaa. Ylipäätään tää pakkaaminen on niin iso prosessi, että ei sitä vaan voi jättää vikoille illoille, koska pitää ottaa niin paljon enemmän huomioon kuin jollain viikon lomamatkalla. Tuliaiset on kanssa iso osa pakkaamista ja mulla pelkät tuliaiset paino jo runsaat 10kg… Tuliaisista en viitsi vielä kertoa lisää tai laittaa kuvia, koska jos mun hostit tämän postauksen näkisi ennen kuin oon kerennyt tuliaiset antamaan niin olisi yllätykset pilalla.

Fiilikset ennen lähtöä

Tuntuu ihan hullulta, että voin vihdoin sanoa olevani lähdössä vaihtoon. Ei sitä kyllä oikeasti voi edes käsittää, vaikka se mielessä onkin joka päivä. Enkä usko, että tuun sitä kunnolla tajuamaankaan ennen kuin ehkä sitten, kun siellä jonkin aikaa oon ollut. Välillä käy mielessä, että mihin mä oon itseni taas laittanut ja miten muka selviän siellä, mutta ne ajatukset on menny kyllä aina yhtä nopeasti ohi kuin on tullutkin ja oon vaan niin innoissani lähdössä enkä millään jaksaisi oottaa! Odotuksen keskellä oon vaan ollut kavereiden ja perheen kanssa ja nauttinut Suomen kesästä ja hienoista maisemista.-Amanda