New York, New York, New York


Moikka taas! Tässä postauksessa aion kertoa teille Exploriuksen Soft Landing Campista. Koska vietän vuoteni Yhdysvalloissa, alkoi mun ja kaikkien muidenkin Exploriuksen Jenkkeihin lähtevien vaihtareiden vuosi muutaman päivän leirillä Nykissä. Tää leiri olikin yksi niistä syistä miksi valitsin Exploriuksen mun järjestöksi monien muiden joukosta.

New Yorkin Soft Landing Camp on neljän yön/kolmen päivän pituinen leiri, jonka tarkoituksena on avittaa vaihtareita sopeutumaan uuteen kulttuuriin, aikaeroon, englannin kielen käyttöön, kerrata sääntöjä, antaa nimensä mukainen ”pehmeä lasku” ja totta kai antaa vaihtareille paras mahdollinen aloitus vuodelle koluten läpi New Yorkia. Ohjaajat leirillä ovat kaikki entisiä vaihto-oppilaita, joten he kyllä tietävät mistä puhuvat ja heiltä sai aina kysellä kaikkea heidän vaihtovuosiinsa liityvää. Leiri piti meidät kaikki myös tosi kiireisinä ensimmäiset päivät, joten koti-ikävässä vellomiseen ei jäänyt pahemmin aikaa.

Leirillä oli vaihtareita lähes seitsemänkymmentä; Suomesta, Norjasta, Tanskasta, Espanjasta ja monista muista maista. Koska meidän leiri oli niin iso, meidät jaettiin kahteen eri ryhmään, joten kiersimme Nykiä kahdessa eri ryhmässä. Majoituimme kolmen hengen huoneissa, joissa huonekaverit olivat eri maista. Näin englannin kieli saatiin heti käyttöön. Oli niin kiva päästä juttelemaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin, jotka on kuitenkin kaikki samassa asemassa kuin itsekin: juuri astunut täysin tuntemattomaan yksin ilman mitään tuttua ja turvallista.

Leiriohjelma koostui tosiaan luennoista ja kiertelystä New Yorkissa. Luennoilla kerrattiin sääntöjä, ratkottiin erilaisia pulmia ja tutustuttiin toisiimme. Toimimme välillä ryhmissä, mikä teki luennoista mielenkiintoisempia! Luentojen jälkeen suuntasimme nokat kohti New Yorkia. Joka päivä meillä oli aivan mahtava leiriopas, joka tunsi New Yorkin kuin omat taskunsa. Hänellä oli juuri meille nuorille sopivaa ja mielenkiintoista tietoa, muun muassa missä Gossip Girliä, Frendejä ja sinkkuelämää on kuvattu.

Soft Landing Camp kuuluu Exploriuksella ohjelmahintaan, joten kaikki jotka valitsevat järjestökseen Exploriuksen pääsevät tuonne leirille. Leiristä ei siis tarvitse itsestään maksaa ”ylimääräistä”. Leirillä ei tarvitse siis maksaa itse hotellihuoneesta, aamupaloista, bussikuljetuksista lentokenttä-hotelli välillä eikä kiertoajeluista New Yorkissa.

Päivät lähtivät käyntiin aamupalalla, jonka jälkeen kokoonnuttiin luennolle. Luennot kestivät noin tunnin joka aamu. Kohti Manhattania bussi lähti joka aamu kello 11 ja kiertoajelut kestivät noin viisi tuntia, jonka jälkeen on omaa aikaa kolme tuntia. Ensimmäisenä suunnattiin Grand Central Stationille lounaalle, josta jatkettiin kiertämään Manhattania. Kiertoajeluiden aikana noustiin välillä bussista kävelemään, ottamaan kuvia ja näkemään paremmin paikkoja. Ensimmäinen päivä vietettiin Upper Manhattanilla, jossa nähtiin muun muassa Upper East Side, Central Park, Chuckin hotelli Gossip Girlistä, Trump tower, Time Square ja Rockefeller Center. Toinen päivä kierrettiin Lower Manhattania, jossa nähtiin Vapauden patsas, Little Italy, China Town, Soho, 9/11 muistomerkki, Brooklyn Bridge. Neljäntenä päivänä suunnattiin Whole Foods nimiseen markettiin, josta ostettiin kaikki lounasta ja käveltiin piknikille Central Parkiin. Sai kuunnella musiikkia, pelata futista, pelata korteilla, ottaa aurinkoa tai vaan chillata. Muutaman tunnin piknikin jälkeen suunnattiin kohti Outlet ostoskeskusta New Jerseyssä, jossa meillä oli aikaa muutama tunti shoppailla. Viimeisenä päivänä ohjelmassa ei sitten ollutkaan muuta kuin lähtö isäntäperheen luo! Kyllä niitä perhosia vähän vatsassa saattoi olla.

Kokonaisuudessaan Soft Landing Camp oli ihan huikee! Manhattan oli upee ja oli kiva tutustua muihin vaihtareihin. Muutamassa päivässä ehti tutustua tosi hyvin ja saada uusia kavereita! New York oli kaupunkina aivan mahtava ja oon niin onnellinen, että sain nähdä ja kokea kaikkea.

-Amanda