High School elämää

Vaihtari katsomassa jenkkifutista USA:ssa
Jalkapallopelissä

Oletukset saapuessa

Aikasten aamujen ja bussimatkojen lisäks high school eroaa tosi paljon suomalaisesta lukiosta. Tääl on niin paljon, mitä kokea ja high school elämä on oikeestaan aika mahtavaa

Ennen kun tulin tänne, kuulin paljon juttuja high school spiritistä ja siitä kuinka se on oikeesti osana näiden ihan jokapäiväistä elämää. En kuitenkaan osannu ollenkaan olettaa sen olevan tällästä, enkä vaan ymmärtäny, mistä oikeesti oli kysymys.

High School urheilu

Okei ensinnäkin tääl koulussa tosiaan on urheilujoukkueita, joita meil ei Suomessa oo. Amerikkalainen jalkapallo ja baseball on ehottomasti ”isoimmat” ja suosituimmat lajit, ainakin täällä mun kaupungissa. Jalkapallokausi on nyt ohi, mut sillon kun ne viel pelas, lähes joka perjantai-ilta me mentiin kaveriporukalla kattomaan ja niin meni aika lailla kaikki muutkin. Ei ainoostaan koululaiset ja niiden perheet, vaan tosi monet muutkin ihmiset ihan vaan täältä kaupungista meni kattomaan ja kannattamaan paikallista tiimiä.

Mut siis täällä on niin paljon muutakin tekemistä, kun vaan urheilu! Koulun bändi on esimerkiks tosi iso juttu ja niil on ihan mahtava yhteishenki. Ne myös seuraa meijän urheilujoukkueita minne ikinä ne meneekään, joten ne pääsee matkustelemaan paljon.

Vaihtarin tanssi harrastus Yhdysvalloissa
Tanssi: teatteriesityksessä

Muita kevyempiä kouluaineita

Teatteri on ainakin mun koulussa tosi iso juttu ja meillä on viis eri musikaalia/näytelmää vuodessa. Ne on ihan sika hienoi projekteja ja siinä samalla voi saada tosi mahtavia kavereita! Mä en oo vielä ite osallistunu mihinkään isompaan produktioon, mutta ihan vaan teatteri tunnit on ollu kivoja! Ollaan päästy ihan kunnolla teatterin makuun ja oon joutunu nielee pelkoni, kun oon päässy (joutunu, haha) käsikirjottamaan, sekä näyttelemään pidempiä ja lyhyempiä näytelmäpätkiä ja monologeja.

FCCLA, FFA JA TAFE on ihan mahtavia organisaatioita joihin voi mennä mukaan ja saada ihan parhaita muistoja, kavereita ja kokemuksia! FFA = Future Farmers of America kuulosti tosi pelottavalta, kun kuulin siitä ekaa kertaa. Muistan, kuinka vitsailtiin siitä kavereiden kaa Suomessa ja luultiin, et se on vaan joku ryhmä nuoria, jotka matkustelee ympäri Amerikkaa ja arvostelee lehmiä... Toi on kyllä yks osa FFA:ta tavallaan, mutta ei missään nimessä koko FFA:n idea.


Minä ja mun kaverit Chili&Bean Cook-Off tapahtumassa

Vaihto-oppilaana Cook-Off tapahtumassa

Mun koulun FFA piti just esimerkiks Chili & Bean Cook-Off tapahtuman, johon mäkin osallistuin, vaikka en ees oo FFA jäsen. Se oli ihan super hauskaa! Me kokattiin yhessä chiliä ja naurettiin, kuunneltiin musiikkia ja vaan hengailtiin kavereiden kanssa. Kun kaikkien chilit ja pavut oli valmiita siel oli tuomareita, jotka arvosteli ne ja sit jako palkintoja. Vaikka sää ei meitä suosinukkaan ja koko illan sato vettä (ja myöskin lunta!!), oli kaikilla silti ihan super hauskaa! Yleisestikin ainakin mun koulussa on vaan tosi hyvä yhteishenki ja erilaisetkin ihmiset tulee tosi hyvin toimeen toistensa kaa.

High school elämää vaihto-oppilaana
Me kirjahuoneessa, jossa hengaillaan

Sekalainen kaveriporukka

Mun kaveriporukka koostuu tosi monenlaisista ihmisistä, osa tanssii, toiset on bändissä, osa keskittyy kaikilla voimillaan kouluun ja yks on meijän koulun tyyliin paras jefu pelaaja. Me kaikki tullaan kuitenkin hyvin toimeen ja kokoonnutaan aina ruokailun ajaks sellaseen pieneen kirjahuoneeseen ja jutellaan kaikesta mahollisesta. Ei siis tarkota, että esim teatterista kiinnostuneet hengailis ainoostaan toistensa kanssa, niinku monista jenkkileffoista saa kuvan. Mä en ainakaan oo suostunu asettumaan mihinkään muottiin ja tällä tavalla tutustun lähes joka viikko uusiin ihmisiin ja saan uusia kavereita.

Lähe siis vaihtoon avoimin mielin ja muista, että koskaan ei oo liian myöhästä muuttua tai kokeilla jotain uutta, jos siltä tuntuu!

xx Anna