Road Tripping

Joululoma USA:ssa vaihto-oppilaana

Joululoma on nyt tullu ja menny ja oli kyllä ihan sika hauskaa viettää mun ensimmäistä (mutta ei toivottavasti viimeistä) joulua täällä Amerikassa. On ihan sika outoo ajatella, että mun vuosi on jo puolessa välissä. Niin paljon on ehtiny tapahtuu ja oon oppinu ja kokenu ihan valtavasti.
Mun joululoman kohokohta oli ihan ehottomasti meijän matka North Carolinaan. Mentiin sinne mun perheen kanssa viikoks ja vietettiin uus vuos siellä. Hauskin osa oli tietty se, kun me ajettiin sinne 20 tuntia...

Ensimmäinen Road Trip

En oo koskaan istunu autossa niin pitkään. Me siis ajettiin Houston, Texasista, Flat Rock, North Carolinaan. Se ite ajaminen kesti noin 16 tuntia ja sit pysähdyksien kanssa meijän matka oli tosiaan noin 20 tuntia. Kahdeksan ihmistä yhdessä autossa noin pitkään... Vois sanoa, että oli kyllä mielenkiintonen matka, haha! Mutta oli kyllä hauskaa. Pelattiin kaikenlaisia pelejä ja tietty juteltiin ja ihan vaan hengailtiin.

Päästiin perille myöhään illalla ja seuraavana päivänä meijän seikkailut sit kunnolla alko. Flat Rock muistutti mua tosi paljon Suomesta. Ensinnäkin, siellä oli tosi kylmä (ainakin Teksasiin verrattuna) ja toisekseen, sen paikan luonto ja yleinen fiilis vaan oli jotenkin suomimainen haha.

Idyllistä tunnelmaa ja maisemia

Hendersonville, joka oli ihan muutaman minuutin ajomatkan päässä oli ihana pikkukaupunki, jossa oli kaikkia söpöjä pikkuputiikkeja ja leipomoita ja kaikkea ihanaa. Se oli ehottomasti yks mun lemppari paikoista siellä.

Myöskin ihan meijän talon vieressä oli sellanen semi pieni järvi, jonne kävelin melkein joka ilta. Siel oli niin kaunista ja niin rauhallista ja taas kerran, se muistutti mua tosi paljon Suomesta.

Mulla oli joulun aikaan ehkä vähän koti-ikävä, joten oli kiva, että sain viettää aikaa myös yksin, vaikka tottakai tykkäsin viettää aikaa myös mun perheen kanssa, joka sekin autto mun koti-ikävään.

Mun lempparijuttu meijän matkalla oli kyllä ihan ehottomasti se, kun ajettiin yhelle vuorelle kattomaan lunta. Sen nimi oli Mount Mitchell ja siellä oli niin kaunista! Meillä kesti monta tuntia päästä sinne, mutta se oli kyllä sen arvosta. En oo ikinä nähny mitään niin kaunista! Ainoo huono juttu oli se, että en ollu ollenkaan varautunu siihen, että joutuisin kokemaan mitään kylmää mun vaihtovuoden aikana, joten eihän mulla sit tietenkään ollu mitään oikeita varusteita, mutta kyllä siitäkin selvittiin.
Ei siellä kyllä paljoa lunta ollu, mutta oli ihanaa et sain nähä ees vähäsen ja mun sisarukset oli niin innoissaan!

Fiilikset matkasta

Oli ihanaa saada viettää aikaa mun host-perheen kanssa, eristyksissä kaikesta muusta. Meijän arki on usein tosi hektistä, joten toi lomamatka tuli kyllä tarpeeseen.
Mä yritän nykyään keskittyä löytämään vieläkin enemmän iloa arjesta, koska sitä tää vaihtarielämä suurimmaks osaks on. Mun host äiti sanoo mulle aina, että kun elämässä tapahtuu kaikkee hulluu mä voin joko itkeä tai nauraa. Mä oon päättäny, että mä aijon nauraa.

xx Anna