Tavallinen koulupäivä

koulun käytävä

Koulu on täällä Amerikassa monella tavalla erilaista kun Suomessa. Tiedän, että jokainen high school on erilainen ja päivät rakentuu eri tavoin. Aion kuitenkin nyt kertoa teille, millanen on mun tyypillinen päivä high schoolissa.

Okei, elikkäs mun koulu alkaa joka aamu klo 7.20 ja päättyy 14.40. Mä päätin jo ennen kun tulin tänne, että haluun tehä tästä vuodesta itelleni rennon. En halunnu mitään super vaikeita aineita, vaan halusin kokeilla kaikkee uutta ja hauskaa. Päädyin sitten valitsemaan itselleni seuraavanlaisia tunteja: ekaks mulla on US history, joka oli yks pakollinen aine. Mä ite kuitenkin tykkään historiasta niin tää ei ollu mulle mikään ongelma.

Seuraavaks mulla on tanssia, joka on tosi hauskaa ja ollaan päästy pari kertaa jopa esiintymään meijän ryhmän kanssa!

Kolmas oppitunti on weight training, eli niinku salilla käynti/ painonnosto. Mä ite tykkään tästä paljon, mutta tiiän ettei se oo kaikkien juttu. Jos kuitenki on tollanen tunti tarjolla, niin kannattaa ainakin kokeilla sitä, koska mun mielestä se on ollu ihan super hauskaa ja weight training on ihan ehottomasti mun lempi tunti.

Neljäntenä mulla on video and audio production, jossa me kuvataan lyhyitä leffoja ja kaikkee sellasta hauskaa.

Viides tunti on englanti, joka myöskin on yks näistä pakollisista aineista. Mä tykkään tosi paljon mun englannin opettajasta ja sen tunnit on aina hauskoja!

lounastamassa kavereiden kanssa

Viidennen tunnin jälkeen meil on west hour (tulee mun koulun nimestä, Magnolia West) joka on periaatteessa vaan tunnin mittanen lounas.
Oikeesti sen idea on, että oppilaat syö ja menee sen jälkeen opiskelemaan, mitä ikinä niiden tarvii opiskella, mutta ei kukaan oikeesti tee noin. Kaikki vaan hengaa kavereiden kanssa tunnin, joka on tosi kivaa ja tulee kyllä tarpeeseen, koska meijän välitunnit on vaan 5 minuuttia! Tossa ajassa ehtii just ja just mennä luokasta toiseen. West hourin jälkeen, mulla on vielä kaks tuntia koulua jäljellä.

Kuudes tunti mulla on floral design, eli kukka-asetelmien tekeminen. Se on myöskni yks mun lemppari tunneista! Ehottomasti sellanen oppiaine, jota meillä ei Suomessa oo ja mä tykkään siitä ihan sikana! Meijän opettaja on myös tosi mukava ja oon oppinu ihan tosi paljon kaikkee hauskaa!

Seitsemäs ja viimeinen tunti on teatteria. Aika samanlaista, kun Suomessakin. Me tehään pieniä näytelmiä ja harjotellaan erilaisia näyttelemiseen kuuluvia juttuja. Tältä tunnilta on ollu tosi helppo saada kavereita, eli suosittelen kyllä ehottomasti.

Tän ihanan ja melko pitkän päivän jälkeen päästään kotiin. Mä meen aina välillä bussilla ja välillä saan kyydin kavereilta. Aamusin mä meen kouluun aina bussilla (paitsi ne pari kertaa, kun oon myöhästyny.. haha) Tällänen on siis mun tavallinen koulupäivä ja sama toistuu joka päivä. Tavallaan tylsää, mutta kyllä siihen sit kanssa tottuu.

Ihan hullua, että mulla on enään muutama kuukausi jäljellä! Mulla on vielä niin paljon nähtävää ja koettavaa.

xx Anna

Kukka-asetelma opettaja