Pääsiäinen

Maalattuja Pääsiäismunia

Amerikassa kaikki juhlapyhät otetaan tosissaan. Pääsiäiseen valmistauduttiin lauantaina maalamalla pääsiäsimunia. Kylässä meillä oli kolme pienempää serkkua ja niiden kanssa vietettiin iltaa maalaillen. Meidän toiminta olikin aika ammattimaista, sillä käytössä oli ihan kananmunan pyörittämiseen tarkoitettu laite. Itse ainakin olen tyytyväinen lopputuloksiin!

Sunnuntaina heräsin siihen kun huoneeseeni tuotiin pääsisikori! En edes tiennyt että se on joku juttu täällä, joten olin todella iloisesti yllättynyt. Vähän kuin pieni joulu keskellä kevättä. Omasta koristani löytyi perinteisesti suklaata ja karkkia. Lisäksi sain myös kynsilakkaa, luomivärejä ja sukkia. Todella hauska yllätys!

Yllätyskori

Aamu jatkui perheen kanssa syöden. Aamupalaksi oli tousteja. Hengailin olohuoneessa miden kanssa ja nautin hitaasti heräämisestä. Jonkun ajan päästä palasin huoneeseeni. Kauaa en kuitenkaan kerinnyt olla kun host äitini tuli koputtamaan ovelle. Päivän suunnitelmaana olisi tiedossa salainen road trip! Ohjeena oli vain pukeutua lämpimästi.

Patsaan luona poseeraamassa

Seisoskelin auton luona valmiina lähtöön ja kysyin vielä kuinka kauan määränpäähän kestää. Siinä vaiheessa minulle paljastetaan kohde: Niagaran putoukset! Ehdottomasti paras yllätys! Siitä käynnistyikin sitten kolmen tunnin ajomatka. Itse asun siis Ohiossa ja putoukset ovat New Yorkissa. Ajomatka meni mukavasti ja pysähdyttiin välissä syömään. Olimme perillä kolmen aikaan. Viima kävi aika kovana, jutta sää oli muuten hyvä.

Niagara Falls ja kaupungin siluetti

Niagaran putoukset olivat uskomattomat! Todella vaikuttava näky. Kävimme katsomassa niitä kolmesta eri kohdasta. Putouksethan ovat ihan Kanadan rajalla, siis kun kuvissani näkyy rakennuksia, ne ovat ovat Kanadan puolella. Pelkästään putouksen ääni oli kuulemisen arvoinen. Kuulin että kesäsisin veteen heijastuu aina sateenkaaria, onneksemme aurinko pilkahti ja pystyin itsekkin näkemään sen. Ilma oli kuitenkin vielä niin kylmä että pystyimme näkemään todella isoja jäälohkareita keskellä putouksia. Olin myös yllättynyt kuinka syävä oli kuilu, jossa vesi virtasi. Todella pysäyttävä ja mahtava kokemus!

Silta Niagara Fallsilla

Sitten alkoi enää paluumatka takaisin kotiin. Itse nukuin suurimman osan ajasta. Välillä käytin myös aikaa hyväksi kuunnellen äänikirjaa. Kotona oltiinkin noin kolmen tunni päästä, kello kahdeksan. Illalla päädyin vielä hakemaan maailman parasta juustopitsaa.

Upea Niagara Falls

Koulusta on siis ollut neljän päivän loma. Loma on mennyt muuten mukavan rennosti. Olen käynnyt kahvilla, nähnyt kavereita ja treenannut. Olen siis noin kuukausi sitten aloittanut yleisurheilun ja treenit ovat kovassa vauhdissa. Toivottavasti kaikilla oli hauska pääsiäinen!

Poseeraamassa Niagara Fallsilla