Pieniä juttuja amerikkalaisesta koulusta

Amerikkalainen koulu

Pienellä porukalla

Kouluni on suhteellisen pieni. Rakennuksena tämä on iso, tai no muihin Amerikan kouluihin verrattuna ei varmaan. Rakennuksessa kuitenkin opiskelee ihan eskarilaisista Senioreihin, joten luokka-asteet on aika pieniä. Täällä siis lähes kaikki tuntee toisensa ja uudet oppilaat bongataan nopeasti. Luokkakoot ovat välillä vähän hyvällä tavalla jänniä. Matematiikan tunnillani on VIISI ihmistä! Ihan parasta! Toisilla tunneilla taas on yli puolet luokka-asteesta, saman kokoisia kuin Suomessa siis. Useilla tunneilla on kuitenkin todella vähän porukkaa. Videossakin on vain viisi ihmistä, joten oikeastaan siis yhdelle kaveriporukalle järjestetty tunti. Tykkään tästä, koska pienien ryhmien ansiosta on helpompi tutustua muihin.

Koulusisustus

Sisustus tärkeää

Tämä koulu on kuin suoraan Pinterestistä. Opettajilla on suuri panostus luokkien ulkonäköön ja ne tykkäävät siitä. Saatat jopa saada lisäpisteitä jos käytät kivoja värejä muistiinpanoissa. Lisäpisteitä saa myös jos tuo paketin nenäliinoja... Opiskelu on oikeasti mukavampaa kun luokat ovat hienoja. Muutenkin opiskelussa käytetään Pinterestistä löydettyjä ideoita, jopa matematiikassakin! Sisutukseen on usein käytetty aikaa ja panostusta, joka näkyy, tykkään!

Urheilutaulu

School spirit

Urheilu on kytkeytynyt kouluun. Perjantaisin jolloin on jalkapallopeli pelaajat kulkee pelipaidassa ja cheerleaderit omissa vaatteissaan. Muutenkin oman koulun logoilla varustetut vaatteet ovat suosittuja, samoin oman urheilun. Oma kouluni ei tunnu olevan mikään todella hyvä urheilussa, mutta Amerikan school spirit kyllä välittyy ja se on tärkein. Koulun lajit jakautuvat kolmeen kauteen: syksy, talvi ja kevät. Jokaisella jaksolla on omat lajit. Kenenkään ei ole pakko harrastaa mitään, mutta moni harrastaa. Treenit pidetään koululla ja ne ovat yleensä jokaisena arkipäivänä kaksi tuntia. Jos ei ole treenejä on kilpailut, koulu järjestää kuljetukset, vaatteet ja ruokaa.
Kilpailuja on lähes jokaisessa lajissa vähintään yksi viikossa. Ja amerikassa kun ollaan niin tietysti cheeleaderit koristelee jalkapallon pelaajien kaapitkin! Itse liityin lentopallojoukkueeseen ja nyt kevällä osallistun yleisurheiluun.

Koristeelliset kaapit

Autoilu

Kaikki liikkuu jokaiseen paikkaan autolla, joten koululla on tietysti oppilaille parkkipaikat.  On niin outoa ajatella, että minuakin nuoremmat saavat ajaa. Toisaalta, ei täällä voi kyllä mihinkään kävelläkkään. Ilman autoa kaikki olisivat täysin riippuvaisia vanhemmistaan, joten ymmärrän pointin.

Isäntäperheen koira

Päivän asu

Pukeutuminen on todella vaihtelevaa. Tykkään siitä, että toisena päivänä voin tulla kouluun kollareissa ilman meikkiä ja seuraavana päivänä mekossa ja korkokengissä, eikä kukaan ihmettele. Täällä siis on ihan normaalia jos kuljet korkokengissä tavallisena koulupäivänä. Mutta myös ihan legginsien tai koulun hupparin käyttäminen on normaalia. Pukeutujia löytyy joka lähtöön. Koulu ei ole mitenkään jakautunut pukeutumisen suhteen mihinkään ryhmiin, mitä tuntuu amerikkalaisissa elokuvissa näkevän. Tykkään tästä tyylistä!

Amerikkalainen kouluruokala

Ruokaa!

Ruokailu on siis klo 9.54. Alkuun tuli pieni shokki, mutta ei se enää hetkauta. Homma ei ole ihan kuin suoraan elokuvista, jotain samaa kuitenkin on. Jokaisella porukalla on omat pöydät missä kaikki aina istuvat. Mutta asia ei ole niin totista, kukaan tuskin suuttuu jos istut eri paikassa. Tosin jos koko ryhmä vaihtaa pöytää, niin varmasti syntyisi pientä eripuraa. Porukat ovat kuitenkin suhteelisen jakautuneita esim. jalkapallon pelaajiin ja muihin. Menemme suoraan pöytään istumaan ja vuorotellen pöydät päästetään hakemaan ruokaa (ostamaan). Tähän asti olen aina tuonut oman ruuan, joka on aika suosittua. Aion kuitenkin jonain päivänä kokeilla oikeaa kouluruokaa. Kouluruoka näyttää täällä ainakin vaihtuvan aika tiuhaan tahtiin, joten jokaisena päivänä ainakaan ei ole hampurilaisia. Ei se silti kauhean terveelliseltä näytä! Ruokalassa saisimme periaatteessa käyttää puhelinta, mutta kellään ei ole nettiä, joten se on aika harvinaista. Minusta se on hyvä, sillä oikeasti juttelemme toisillemme!

Haluan toivottaa vielä kaikille mukavaa alkavaa kevättä!