Time for a farewell party!


Silloin oli 5 päivää lähtööni, kun meidän koti oli täynnä mun läheisimpiä ystäviä viettämässä läksiäisiä, jotka olivat ehkä kesän odotetuimmat mutta haikeimmat juhlat. Kun sää oli kohdillaan, tarjoilut katosivat pöydältä nopeasti ja suuri kaveriporukka löysi yhteisen sävelen, voi päätellä, että ilta oli yksi parhaista ja sitä voi hymyillen miettiä 10 000 kilometrin päässä kotoa – tajusin ton kyseisen illan aikana, että mulla on maailman parhaimmat kaverit ja heitä jos jotakin tulee ihan hullu ikävä!

Amerikan teemaa hartaasti noudattaen tongin monta kauppaa läpi etsien Amerikka-aiheisia koristeita ja muita juttuja koristamaan mun läksiäisiä. Löytyi Suomi-aiheista viiriä sekä Amerikan sävyillä värjättyjä ilmapalloja sekä serpentiiniä, jotka oli hauska lisä ihan kuviakin varten. Tarjosin mun juhlissa Amerikan lipun mukaan koristeltua kakkua, pikkupizzoja, sipsiä, karkkia sekä muita herkkuja. Nopeimmin pöydästä katosi kakku sekä pizzat, joten omia läksiäisiä suunnitellessa kannattaa tarjoilut miettiä sen mukaan, mistä kaverit saattaisi pitää eniten – meiltä loppui nimittäin noi melkein kesken!

Kun ensimmäisen kerran sain asettaa USA:n lipun mun olkapäille, oli tunne aika hieno. Tota hetkeä olin odottanut niin kauan, vihdoin oli mun vuoro! Se lippu pysyikin mun päällä lähes koko illan. Musiikki soi meidän terassilla lähes puoleenyöhön saakka, ja oli niin hienoa nähdä mun kaikki kaverit yhdessä ja viettää heidän kanssa viimeinen ilta ihan yön pikkutunneille saakka. Vaikka en ollutkaan järjestänyt mitään erityistä ohjelmaa, ei missään vaiheessa ollut yhtä ainutta hiljaista hetkeä ja nauru raikui korttelin toiseen päähän asti. Vaikka ajattelin, että ilta jossain vaiheessa kääntyy suruun kun ystävät alkavat lähteä, ei kyyneltippoja vierähtänyt poskille kuin muutama – tulenhan mä sieltä 10 kuukauden päästä takaisin!
Vaikka en mitään läksiäislahjoja ollut toivonutkaan, sain ajatuksella luotuja paketteja vaikka kuinka paljon! Mun pöydällä on tällä hetkellä korkea kasa Fazerin suklaata sekä monta korttia, jossa toivotetaan hyvää ja ikimuistoista matkaa.
Mun kuusi parhainta ystävää olivat nähneet paljon vaivaa ja tehneet mulle valokuvakirjan joka oli täynnä kuvia meidän yhteisistä muistoista. Kun sain kyseisen kirjan käteeni, tuli itku väkisinkin – meillä on niin paljon yhteisiä hetkiä takana, ja nyt joudun jättämään heidät kymmeneksi kuukaudeksi tänne koti-Suomeen! Tuo kirja lähtee ehdottomasti mukaan matkalaukkuun, ja se on paras tapa muistella Suomea kun iskee koti-ikävä.

Läksiäiset onnistui mitä parhaimmin ja nyt on myös mitä parhain mieli jättää kotimaa hetkeksi ja lentää Atlantin yli ihan toiseen paikkaan. Selätin viimeviikolla yllättäen iskeneen matkakuumeen, ja nyt kun lähtöön on enää niin vähän aikaa, on yöunet jääneet vähäisiksi ja mieli täyttynyt ”mitä pitää ottaa mukaan” -ajatuksista. Silloin kun matkalaukku on visusti suljettu ja odottaa auton takaluukussa lähtöä, voin mäkin ilman noita ajatuksia odottaa mun vaihtovuotta ja hypätä rauhassa lentokoneeseen! Enää 4 päivää!

Ida