Vaihtarin joulu

Kaikki suomalaisesta joulusta puuttuu!

Jouluaattoaamuna en herännyt riisipuuron tuoksuun. Televisiosta ei tullut joulupukin kuumalinjaa tai lumiukkoa, en päässyt joulusaunaan ja perheen näin vain TV-ruudussa Skypen kautta. Jouluruuaksi söin pizzaa sekä spagettia ja lihapullia – ei lanttulaatikkoa, rosollia tai kinkkua. Joulupukki ei tullut käymään vasta kuin yöllä, ja lahjat avattiin 25. päivä.

Millaista oli elää joulu ilman omaa perhettä, toisella puolella maapalloa?

Mun joulu alkoi jo marraskuun lopulla, kun ajettiin kaupunkiin nimeltä College Station käymään joulupukin kylässä. Koko joulukuun ajan sain ihmetellä kirkkaita jouluvaloja ja koristeita amerikkalaisten kotien pihoilla. Joulumusiikki soi niin autossa kuin koulussakin ja nykyään osaan lähes jokaisen perinteisen amerikkalaisen joululaulun sanat ulkoa. Vastaanotin monta pakettia Suomesta ja aina itkua pidätellen luin niiden sisältämät kirjeet ja joulukortit. Selvisin myös mun ensimmäisen finals -viikon Straight A:n papereilla.
Sain selitellä mun host -perheelle miten Suomessa me tuotiin joulukuusi sisään kaksi päivää ennen aattoa ja koristelut on melko laimeita verrattuna jenkkien versioon. Koin monta WOW -hetkeä ja vieläkin ihmettelen miten next levelille amerikkalaiset vetää koko joulun. Oli todella upea kokemus mutta samalla vähän surullinen ja haikea. Me tehtiin vaikka ja mitä joulujuttuja mun perheen kanssa koko kuukausi, mutta silti mulle ei herännyt yhtään joulufiilistä. Syynä saattaa olla se että mä rakastan Suomalaista joulua mun
perheen kanssa, jonka oon saanut viettää 16 vuoden ajan. 17. vuosi oli erilainen, mutta super siisti silti.

Mitä me sitten tehtiin?

Jouluaattoaamuna heräsin aikaisin ja valmistin mun perheelle riisipuuroa (jonka poltin pohjaan. :-D). Lisäksi olin edellisenä iltana leiponut joulutorttuja.
Aamupalan jälkeen soitettiin mun perheelle Skypellä, ja koti-Suomessa he olivat juuri avanneet pukin tuomat lahjat. Sain pitkästä aikaa vaihtaa kuulumiset myös mun isovanhempien kanssa. Skypepuhelun jälkeen katsottiin Joulutarina -elokuva ja mentiin illemmalla kirkkoon. Kirkon jälkeen mentiin mun host-äidin tädille viettämään loppuilta.
Joulupäivän aamuna mun host-sisko tuli herättämään mut aikaisin, jotta voitaisiin avata yön aikana kuusen alle ilmestyneet paketit. Yllätyin, kuinka paljon lahjoja myös mä sain!
Syötiin aamupala ja katsottiin Elf -elokuva. Sen jälkeen mentiin mun host-äidin veljelle, jonne tuli isovanhemmat ja muut sukulaiset, ja avattiin vähän lisää lahjoja. Jouluruuaksi syötiin kaikkien rakastamaa spagettia ja lihapullakastiketta.
Kun illalla pääsin kotiin, olin todella väsynyt ja menin lähes heti nukkumaan.

Vaihtarin joulu Yhdysvalloissa

Loppufiilikset

Loppujen lopuksi, kun nyt parin päivän jälkeen ajattelen mun 2017 -vuoden joulua, se oli todella kokemusrikas, mielenkiintoinen ja erilainen. En vieläkään kadu, että olen lähtenyt tälle matkalle, sillä sain taas kokea jotain, mitä moni ei osaisi edes kuvitella. Joulu täällä kesti yli kuukauden ja oli vaikea olla huomaamatta miten paljon amerikkalaiset sitä rakastavat.

Mä olen kohta puolivälissä mun vaihtovuotta. Hui, miten aika kuluu nopeasti! Kaikkea on jo koettu ja paljon on vielä edessä. Until next time!

Ida